![]() |
Re: opremanje studija
Mislim da bi puno vise mogao izvuci iz setupa za 10k eura ako ne ides na miksetu. Dakle, ovako nesta:
Konfiguracija/komp - 1000e (recimo uklopis neki rudaw u to) Monitori - 700e (Adam A7) Zvucna s 8 pre-ova i mogucnosti Adat-iranja ili Spdif-anja dodatnih preova - 500-700e (Profire 2626 ili Liquid Saffire 56) Externi preovi - 1100e Great River single channel i 700e Solo 610 Micovi - Akg d112 (150e), 3xSM57 (300e), MD441 (300e), stereo par AT4050 (1200e), stereo par Oktava 012 (300e) i jos recimo 1200e za 'vokalni' mic po izboru. 300e za DSP (Focusrite Liquid Mix) i 700 za original software DAW po izboru 500e za FMR PBC (comp. siroke primjene)... Tu smo na 9000e...ostalo ti moze biti za kablove i sve zive sitne potrebstine sto ce ici uz to...i eventualno hardwareski reverb ako ti treba... |
Quote:
Ova konfa mi je ono bas realno do jaja. Izvinjavam se, ziveo sam u zabludi da je u87 tube mic, moja greska, nisam previse citao o njemu a ne posedujem ga, ali jesam radio sa snimcima sa njega... |
Quote:
apsolutno.. drugarima crkla lampa, zamenili je i sad radi 2put bolje.. ne znaju ni koju su stavili ali sad su im snimci 300 eura skuplji (u prevodu: kao da je 600 eura mikrofon) edit: ja bih ishao sa black knightom ili nekom audio technicom (4050 mi je zvuchao skroz ok na par snimaka) poz |
izgleda da sam ja jedini kome se ne svidja Black Knight. :shock: mozda zato sto ga poredim sa Amethystom stalno :rolleyes:
|
Quote:
|
to je catchy pitanje - pod jedan, sve zavisi od ukusa i kako ko dozivljava All Arounder termin zvucno. Ako mene pitas - moj favorit je DPA 4006 ili Neumann KM84. Da, smejacete se , mala kapsula, ali je to vrh allarounder za mene, i za vokale (snimao sam par numera sa DPA, prevrnuo sam se od sounda!). Ja bi licno UVEK isao na U87 ili Amethyst Vintage, a ako hocu da zafarbam, ondak imati 2 razlicita preampa i sa time bojiti. Avalon 737 i Focusrite Red. Sa ta dva preampa i 87-icom, mozes snimiti sve na ovom svetu. A recimo DPA sa avalonom zvuci nestvarno. Mora se cuti da bi skontao.
Znachi - sve zavisi. Po meni recimo 87-ica i neki 'malokapsulash" :D i tube i solid pre. Gotovo. |
Hoces da kazes, da se U87 moze staviti u klasu Amet vintage (u stvari, obrnuto) ?
|
Quote:
|
Pored svih predloga za mikrofone treba svakako razmisliti o AT 4050. Iako posedujem Braunera, mora se reci da je AT 4050 jako koristan i u raznim prilikama vise nego upotrebljiv mikrofon. Dobar allaronder, a ne previse skup.
|
I ja sam lično prezadovoljan sa AT4050...
|
All times are GMT +1. The time now is 12:54 AM. |