Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Usporedba mikseva prije i poslije masteringa (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32444)

google 19-01-2010 02:45 PM

Re: Podelio bih sa vama...

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 269537)
Mozda imas neki mali problem u slusanju, jer ja sam potrosio 6 minuta i onako, na brzinu sam namestio da zvuci mnogo bolje...
(imam dobru sobu i velike monitore - esencijalno za club muziku !!)

Mozes li uplodovati to sto si popravio, da cujemo?

SumAnuT 19-01-2010 02:59 PM

+1

DaBear 19-01-2010 03:39 PM

evo bacio sam na Soundcloud...

http://soundcloud.com/dabear/dddyz

valhda sam ga ubacio kako treba...nece nesto embeding da radi/?

Znaci 5 minuta sa (demo verzijom) Ozone 4 i nista drugo...ok?

Jos nesto -puno producenata kad zavrse mix, sami probaju beku varijantu "masteringa" samo da bi videli kako se mix ponasa kad se pojaca/ sabije itd...pa onda imaju boplju sl;iku sta bi trebalo u miksu da se popravi...neke stvari ne izplivaju na videlo dok ih ne potkacih na masteru...

SumAnuT 19-01-2010 03:45 PM

Meni se svidja.

EDIT: mislim dabearovo ovo.

gregor z 19-01-2010 04:28 PM

Re: Usporedba mikseva prije i poslije masteringa

Meni original bolje "radi" od "mastera" - mislim, da bi samo sa limiterom zvučalo bolje od "mastera" .....i DaBear-ova verzija je puno bolja od "mastera".

Meni taj "master" zvuči ko da bi gore stavio neki plug-in preset i odmah napravio bounce, bez da bih napravio usporedbu sa originalom na istoj glasnoči....

Ako bih ga usporedio odmah bi čuo da ima "original" bolji groove i punch....

I da treba kompresor malo drugčije podesit.....

A na miksu bi mogao jo? malo radit.....:D

G

DADDY Z 19-01-2010 07:33 PM

hvala...
eto baš me je to i razočaralo...za 5-10 minuta igranja većina članova bi ovde došla do boljeg rezultata nego što je ovaj master...a nisam napomenuo da je ova verzija mastera koju ste čuli druga i bolja varijanta,urađena nakon mog uloženog negodovanja...ja sam hteo opet da se žalim,međutim izdavači koji su svakako plaćali mastering su odlučili da im je ta druga verzija OK i žurili su da to objave tako da je ostalo na tome

Eomsy 19-01-2010 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 269571)
...ja sam hteo opet da se ?alim,međutim izdavači koji su svakako plaćali mastering su odlučili da im je ta druga verzija OK i ?urili su da to objave tako da je ostalo na tome

Kako to da se nisi onda usudio da TI ne?to sprčka? po kojem plug-inu prije samog izdavanja ??? Mislim kad već nisi bio zadovoljan ni drugi put ?? Usput, kada bi dobio ne?to bolje, uvijek bi mogao poslije izdavačima da ponudi? za njihova buduća izdanja i svoje "mastering" usluge :D ...

DADDY Z 19-01-2010 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 269573)
Kako to da se nisi onda usudio da TI ne?to sprčka? po kojem plug-inu prije samog izdavanja ??? Mislim kad već nisi bio zadovoljan ni drugi put ?? Usput, kada bi dobio ne?to bolje, uvijek bi mogao poslije izdavačima da ponudi? za njihova buduća izdanja i svoje "mastering" usluge :D ...

poku?ao sam ali su oni u "deal"-u sa ovim likom kome veruju vi?e nego svojim u?ima...

gregor z 19-01-2010 08:23 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 269574)
poku?ao sam ali su oni u "deal"-u sa ovim likom kome veruju vi?e nego svojim u?ima...

Hehe...to se dogadja veoma često....:D

Zadnji primjer je bio remix za poznati ?vedski disko band , kojeg je radio producent iz Kanade za kojeg puno stvari masteriram i miksam.

On ?alje bandu i izdavaču neki demo miks , oni ka?u o.k.

Remixer mi ?alje fajlove, sve skupa odlično izmiksamo i izmasteriramo....online komunikacija

On me zove sledeči dan i ka?e da je label slao DEMO miks nekom "kao" faca mastering in?enjeru i da če izdati njegovu verziju jer mi jo? nismo zavr?ili na?u verziju - iako nismo pre?li deadline..

Nisu ni slu?ali pet puta bolji miks i master koji sam napravio....i kojeg je izvodjač hteo imati na singlu....

A ne bi ni komentirao posao koji je "faca" mastering in?injer napravio....sa kojim imaju nekakv deal.....:(

Njegovo ime vi?e znači od sounda i u konačnoj fazi "efekta" na danceflooru....:confused:

G

DaBear 19-01-2010 08:44 PM

Rule No.1 - NIKADA NE SLATI / PUSTATI / OSTAVLJATI demo mikseve, radne mikseve, rough verzije itd NIKOME (clanovi banda, A&R people, disko kuca)

U 99% slucajeva, oni se naviknu na nedovrseni miks i posle prave probleme!

to se valjda zna....?? ne?

All times are GMT +1. The time now is 03:08 AM.