![]() |
Re: Potrebno misljenje o gitari Gibson SG Voodoo
Jbg, ispade dupli...
|
Quote:
Zapazio sam jedan u Mitrosu, pa pogledaj to. Nije mator, ali je dobar... ;) Bar bi trebalo da bude... :( |
Quote:
|
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dI1drQK-h-M&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dI1drQK-h-M&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LHKX43yh2hY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LHKX43yh2hY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> Evo kako treba da zvuchi pravi Gibson SG, Alex Newport of Fudge Tunnel je po meni izvukao svu mast koju ta gitara ima, sve albume na njoj uradio. Nisam sujeveran ali tesko da za tu lovu taj novi Gibson moze biti ovako dobrog zvuka.:shock: Edit: mada je ovaj you tube zvuk grozan. Kad pustis sa Cd-a chujes pravu stvar |
Pa svaka gitara se blago rastimava kad se benduju zice u svirci....
sto je to tolka tragedija? a i bash ima smek kad se muzicari malko stimuju u toku koncerta.... sem toga ta rastimavanja su tolko mala da to pola ljudi i ne primeti.... i to se reshi promenom civija! .... |
Quote:
Odgovorno tvrdim - SVE je bolje kod vintage gitara od ovih danas... Prvo i najvaznije-DRVO koje se danas koristi za izradu gitara ne moze da pridje drvetu koje se koristilo nekada zbog nacina susenja danas i nekad -ko malo zna o tome znace o cemu govorim... Drugo-NACIN IZRADE danas= pokretna traka i stancovanje nekada=pedantno sa potpisima ko je radio svaki komad koji izadje iz fabrike Ja licno imam sjajnog Strata iz 79 koji stimujem jednom u 10 dana kad bas mnogo bendujem zice-stimuje PERFEKTNO...pri tom svojevremeno to godiste nije bilo posebno cenjeno medjutim to misljenje se polako ali sigurno menja:D Naravno i medju vintage gitarama ima djubreta,nije odredjeno godiste garancija dobre gitare,ali to je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo... |
Pa ne treba da ti se ra?tima posle svake pesme, ili jo? gore u sred pesme. Promena čivija nekad nije re?enje, kao ?to sam napisao u prethodnom postu. Da li stavljaju nesasu?eno drvo ili koji očin, ali imaju problema.
|
ma bavim se izradom instrumenata..... tesko da nedosuseno drvo moze da rastimuje gitaru usred pesme...
ako je drvo u pitanju potrebno je par meseci da promeni dimenzije samo pola milimetra suseci se... to restimavanje je moguce ukoliko sivije pustaju namotaje sto moze da bude i do nepravilno stavljenih zica ...ako se namota samo krug dva.... moze da bude ako su zice lose...podlozne istezanju...ili ukoliko mehanizam civija ima ''luft''. i ukoliko je konjic od loseg materjala pa se useca zica u njega..... e sad ono glavno ako je vrat losh pa stimujuci E6 zicu rastimujes E1 .....to moze da bude do drveta tj da drvo koje je upotrebljeno nije dovoljno gusto...tj cvrsto.....ili trus rod ne valja... mada nisam sretao gitare koje se drasticno rastimavaju.... po mom misljenju ako se drasticno rastimava ...onda je to verovatno posledica nedovoljno ili aljkavo namotanih zica...pa namotaji upadaju jedni u druge.... ili je sama civija razlokana pa ne drzi pozz |
e pa upravo to. "konjic" je uglavnom od zeshce losheg materijala, i loshe izbushen (nije prava rech ali me razumesh). pa to uglavnom kod gibsonki mora da se menja. nisam ni ja verovao ljudima dok nisam video sam to. + su chivije loshe.
preporuchio bih ti da pogledash heritage gitare. dakle fabriku heritage, a ne gibsonove heritage modele koji nemaju veze sa ovim. rade odlichne gitare, i vishe su gibson od samog gibsona. nazalost, mislim da nemaju sg model i kupovina bi uglavnom ishla preko dilera na ebayu. poz |
Quote:
Kada uhvati? dasku u ruke, ima? osećaj da dr?i? praćku. Praćku mo?e? da napravi? ili da kupi? za 500 dinara, one kvalitetnije su malo skuplje, ali u svakom slučaju koji će ti qrac kvalitetna praćka... Ako me razume?... :wink: A ?to se Heritage-a tiče, evo upravo mi bala ide na usta. U Kalamazoo je, bila fabrika i ostala... :) |
All times are GMT +1. The time now is 07:57 AM. |