Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Antress vs UAD (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31810)

balthazaar 25-12-2009 02:55 PM

Re: Antress vs UAD

@silicon

he he he....zar nema i nekih drugih sprava koje su ljudi kupili i za neke neće da priznaju da rade isto ili sa maaaalim razlikama :D:D:D:wink:

silicon science 25-12-2009 03:16 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 267729)
@silicon

he he he....zar nema i nekih drugih sprava koje su ljudi kupili i za neke neće da priznaju da rade isto ili sa maaaalim razlikama :D:D:D:wink:

Hehe ja taj problem nemam :wink: To sto sam kupio OSETNO radi bolje. Nije nijansica u pitanju :) Seti se onog bassa koji te je muchio i nisi uspeo na kraju.. ja sam uvek za uporedjivanje i smatram da se samo tako moze doci do, koliko toliko, realnog zakljucka. Nego da ne offtopikujemo.

balthazaar 25-12-2009 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 267730)
Hehe ja taj problem nemam :wink: To sto sam kupio OSETNO radi bolje. Nije nijansica u pitanju :) Seti se onog bassa koji te je muchio i nisi uspeo na kraju.. ja sam uvek za uporedjivanje i smatram da se samo tako moze doci do, koliko toliko, realnog zakljucka. Nego da ne offtopikujemo.

bogami, jeste opasan! bio onaj bas...nijesam mu mogo dovijat! :) Ali ja bih to prije pripisao tvojim sound dizajnerskim mogućnostima :)

google 25-12-2009 08:01 PM

Quote:

Originally Posted by newbieOP (Post 267671)
Imam Antress na kompjuteru i zadnje vrijeme se dosta igram s njima... i pitam se koliko je UAD bolji kad ko?ta toliko, a ovi su besplatni? Da li ih ljudi pljuju samo zato ?to su d?abe... ba? me zanima da su pokrnuti UAD-ovim DSP-om i da na njima pi?e UAD ?to bi ljudi govorili...:D

Ja sam tako mislio dok nisam cuo na dobrim kutijama kako radi uad. Odmah sam kupio i uopste mi nije krivo sto sam dao pare. Imam 10 puta vise efekata nego sto mi (trenutno) treba, ali nema veze. Uzecu jos 2-3 plugina, nece se baci...

Slusao sam juce kako radi Duende na pravim, skupim monitorima. Taj eq sa sa Duende je fenomenalan. Nisam imao prilike da cujem x reverb. Ali samo eq je dovoljan da bi kupio tu spravu.

Isto tako sam poredio kako radi "nas" berindzer u odnosu na MCI JH 500, sigurno bi ti se Berindzer vise svideo, a i jeftiniji je 10 puta.

Nema ni neke razlike izmedju Neumana i SM 57. Al' ja opet nekako bi pre radio sa ovim prvim.

Sve je stvar ukusa i psihologije. Ako dovoljno jako verujes da je to isto, mozda ce i biti isto, al; za tebe. :wink:

balthazaar 25-12-2009 08:13 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 267749)

Slusao sam juce kako radi Duende na pravim, skupim monitorima. Taj eq sa sa Duende je fenomenalan. Nisam imao prilike da cujem x reverb. Ali samo eq je dovoljan da bi kupio tu spravu.

Nikad mi nije bila jasna logika da nešto kao zvuči dobro na pravim , skupim monitorima...ne radi se valjda produkcija da se sluša na pravim skupim monitorima, nego znamo svi na čemu i kako...kakva onda vajda ako nešto na pravim skupim monitorima kida, a ovamo se ne čuje neka drastična razlika!?

balthazaar 25-12-2009 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 267749)

Sve je stvar ukusa i psihologije. Ako dovoljno jako verujes da je to isto, mozda ce i biti isto, al; za tebe. :wink:

Za koga neće biti isto? Koliko ja kapiram čitavu priču oko produkcije - ne radi se to za one sa pravim skupim monitorima nego za jutjub, kompjuterske sisteme zvučnika, slušalice sa ajpoda i telefona, po koju muzičku liniju itd...koga briga šta se čuje u nekoj laboratoriji ako to kida u klubu, autu ili na sluškama ;)

balthazaar 25-12-2009 08:24 PM

Sve više mislim da je ova audio produkcija toliko napredovala da je to nezdravo :) Pričamo o nekim detaljima i nekim tripovima...danas bre skoro sve zvuči odlično, a mi ne znamo šte ćemo sami od sebe pa ludujemo ovuda :) Stvarno mi se nekad tako čini! :) Možemo na kućnim kompjuterima da radimo što nekad nije moglo u najskupljim studijima na planeti...i sad sve nešto tražima dlaku u jajetu ili jaje u dlaci...

google 25-12-2009 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 267750)
Nikad mi nije bila jasna logika da ne?to kao zvuči dobro na pravim , skupim monitorima..

To se cuje na svim kutijama, pa i na plasticnim. Razlika je jedino u tome sto je na boljim kutijama to ociglednije.

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 267750)
a ovamo se ne čuje neka drastična razlika!?

To vise zavisi od onoga koji slusa. Neko bolje cuje, neko slabije...

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 267751)
Za koga neće biti isto? Koliko ja kapiram čitavu priču oko produkcije - ne radi se to za one sa pravim skupim monitorima nego za jutjub, kompjuterske sisteme zvučnika, slu?alice sa ajpoda i telefona

I to zavis od ciljne grupe slusalaca. Sto je muzika kvalitetnija, to slusalac vise trazi od sistema za slusanje, od izvodjaca i produkcije.

Bolje je slusati muziku na dobrim uredjajima, nego na slusalicama od 50 din. Ali nevredi raspravljati o ukusima. Ja sam i rekao da nas Berindzer bolje radi od MCI, uporedjivali smo. I da nema neke razlike izmedju Neumana i mikrofona od 50 evra. Ali se meni ipak vise svidja MCI + Neuman.

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 267752)
Mo?emo na kućnim kompjuterima da radimo ?to nekad nije moglo u najskupljim studijima na planeti...i sad sve ne?to tra?ima dlaku u jajetu ili jaje u dlaci...

Dobar alat vredi. I nije skup za zvuk koji pruza. To nije neki vrhunski zvuk, ali je sasvim solidan.

Inovative_kg 25-12-2009 11:06 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 267752)
Sve vi?e mislim da je ova audio produkcija toliko napredovala da je to nezdravo :) Pričamo o nekim detaljima i nekim tripovima...danas bre skoro sve zvuči odlično, a mi ne znamo ?te ćemo sami od sebe pa ludujemo ovuda :) Stvarno mi se nekad tako čini! :) Mo?emo na kućnim kompjuterima da radimo ?to nekad nije moglo u najskupljim studijima na planeti...i sad sve ne?to tra?ima dlaku u jajetu ili jaje u dlaci...

Sa ovim se potpuno slazem :)..

Ja sam za jedan veliki test, ako se slazete ... Tipa da napravimo jedan thread u kom cemo uporediti sve raspolozive comp, eq, reverbe... I da fajlove kacimo na server rumskog , kako bi stalno bili dostupni, ako se slazu modovi :) .. Takodje, mozemo i da se poigramo sa amp simulacijama i jos nekim stvarcicama, smatram da bi to bila svojevrsna skola za nas mladje :)))

Inovative_kg 25-12-2009 11:06 PM

Naravno, ovde mislim samo na VST, DSP ili native, nije bitno :)

All times are GMT +1. The time now is 03:44 AM.