Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Radovi na MySpace/koliko je to pametno ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31790)

alavuk 23-12-2009 12:47 PM

Re: Radovi na MySpace/koliko je to pametno ?

imam i dalje :)

Jan 23-12-2009 01:08 PM

Ja sam imao koristi od majspejsa, ne da zivim od toga, ali sam imao...I preko majspejsa sam upoznao neke ljude preko kojih sam upoznao neke druge ljude, pa preko njih trece ljude...

Jan 23-12-2009 01:20 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 267519)
Mo?da ćete se naljutiti ?to ću sledeće da ka?em ali mislim da malo preterujete.Sa jedne strane je lepo ?to putem inetrneta mala milijarda ljudi ima ?ansu da iznese neko svoje vidjenje stvari, bilo ono originalno, ličilo na ne?to, obrada ili ko ?to se ovde ka?e plagijat. Od te cifre isplivaće negde neko i kvalitet će se iz tolikog kvantiteta izroditi na ovaj ili onaj način. S druge strane neko će se osećati pokradenim, uvredjenim...Pa budimo malo po?teni, ta ista milijarda muzičkih stvaralaca (da ne gre?im du?u, ne ba? svi, verovatno ima i neko "po?ten") svoja dela na ma?inama stvara koristeći programske alate...Kakve? Plaćene? Razumete na ?ta mislim. Ima i tu naru?enih i autorskih i imovinskih prava, nemojte to zaboraviti. odakle ti alati, pa opet sa tog istog interneta. Kada bi se firme i firmice (ne daj bo?e) aktivirale pa zapucale po muzičkim sajtovima da tra?e od autora muzike licence za programe, bilo bi veselo. Tako da mislim da je malo pitanje deplasirano.

Alat nije taj koji stvara muziku...
Sa Pro Tools M-Powered (ili nekim bundled Cubase-om sto dobijas uz neku kartu) i njegovim plaginovima i wrapovanim nekim free VST plaginovima (Bootsy, koji su fantasticni, njihov EQ sabija i density kompresor je mastan ko burek), bih mogao da uradim isto ono sto radim sa cim stignem...
E sad kad dodje do instrumentala, i tu bi jedan soundbank ala Hypersonics (da ga kupim) i brda free syntova vrsila posao...
Tako da stvarno verujem da softver ne svira/miksa umesto nas, i da se nista bitno ne bi promenilo i da proveravaju...

alavuk 23-12-2009 03:18 PM

Quote:

Originally Posted by jan (Post 267545)
a
tako da stvarno verujem da softver ne svira/miksa umesto nas

jea !

alek019 23-12-2009 03:25 PM

Mislim da odlično razumete ?ta sam napisao, i na kraju krajeva nikoga nisam lično prozvao. Čini mi se samo da se većina pona?a kao da ima dilemu da li kada neko ukrade parice i sazida recimo bolnicu treba li mu suditi ili ne. Na ?alost nema tu olak?avajućih okolnosti. Ne mislim da će se bilo ?ta od trenutnog stanja stvari popraviti i u glavama promeniti ali bar da se prizna kako stoje stvari i da ljudi budu dosledniji kada kreiraju stavove po pitanjime za?tite autorskih prava.

awacs 23-12-2009 04:01 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 267559)
Mislim da odlično razumete ?ta sam napisao, i na kraju krajeva nikoga nisam lično prozvao. Čini mi se samo da se većina pona?a kao da ima dilemu da li kada neko ukrade parice i sazida recimo bolnicu treba li mu suditi ili ne.

Hehe, sve "dobrotvorske" zadu?bine nastaju kao posledica vi?ka maznutog novca. Aj' da ne idemo toliko daleko.

Pozdrav,

Vasa

Jan 23-12-2009 06:23 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 267559)
Mislim da odlično razumete ?ta sam napisao, i na kraju krajeva nikoga nisam lično prozvao. Čini mi se samo da se većina pona?a kao da ima dilemu da li kada neko ukrade parice i sazida recimo bolnicu treba li mu suditi ili ne. Na ?alost nema tu olak?avajućih okolnosti. Ne mislim da će se bilo ?ta od trenutnog stanja stvari popraviti i u glavama promeniti ali bar da se prizna kako stoje stvari i da ljudi budu dosledniji kada kreiraju stavove po pitanjime za?tite autorskih prava.

Ma opusteno, nisam napisao odgovor zato sto sam se nasao isprozivanim, nego cisto da naglasim da moze i bez tog piratskog softvera, a koriste (koristimo) ga zato sto nam je dostupan, da nije, koristili bi druge dostupne alate i to je to...I muzika bi opet bila ista, nema razloga za tangiranjem...

alek019 23-12-2009 06:34 PM

Ma opu?teno, nikog ne napadam pa da sad treba da se brani.

Jan 23-12-2009 07:50 PM

"I tried with Pro Tools and I couldn't get the big booom, you know, the big sound, I couldn't get the boom" The marvelous Tad Donley

:D

alavuk 23-12-2009 10:04 PM

Carina od lika :)

All times are GMT +1. The time now is 09:15 AM.