![]() |
Re: ruDAW ONE - instalacija i odrzavanje
Pa svi vole bajke. Neko ih servira, a neko slusa!
|
Gde mogu da kupim maticnu plocu koju koristi RuDaw ,mislim da je rec o Asusu Premium?
|
Izmerih "buku" koju pravi ruDAW ONE.
Mereno je u mojoj radnoj sobi, nocu, svi ostali sumovi su otklonjeni... znaci nije gluva soba u pitanju, niti sam mogao da merim samo promene koje unosi ruDAW posto mi je kartica za merenje bila u ruDAW-u :), te ako ga ugasim onda ne mogu da merim... takva (ozbiljnija) merenja mozemo da uradimo neki drugi put. Za sada, ova daju sasvim dobru sliku o tisini. Evo rezultata, ukupna buka koju pravi ruDAW u veoma tihoj sredini je: 1. 53dB SPL (sirokopojasno, bez weighting filtra) 2. 39dB(A) SPL (mereno kroz A weighting filter). Evo frekventne analize "buke" koju pravi (kliknite na sliku za vecu): bez weightinga: sa A weightingom: pozdrav bogi |
Impresivno.
|
Fala Bogi na ulozenom vremenu :).
|
Nema na cemu Mihajlo :)
Sad imam pitanje :shock: Pricao si mi o nacinu kako si ti sebi resio serijski port na RuDAW (na plocama koje ga nemaju pozadi izvedenog. Nasao sam u furdi limche koje sadrzi ovakve kablove... to su konektori za serijske portove, da li oni odgovaraju? Evo slike: pozdrav bogi |
Cini mi se da je to to...
Treba za svaki slucaj prekontrolisati pin layout... Ovo je pin layout na ploci: http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...sory/7-eng.jpg |
Dobih ovaj tvoj filter protiv prasine. Mozda ne bi bilo lose da islikas (barem mobilnim) nacin njegove montaze odnosno demontaze/zamene... mislim da bi uputstvo bilo korisno... ako ti je smor ondak nista :ups:
pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
izmerismo "buku" na primereniji nacin... i rezultati su bolji.... soba u kojoj se nalazi ruDAW ONE je u klasi NR29 po kolicini buke koja postoji... i klimatizacija je pravi puno vise (ovde je iskljucena).
Za sada je to jos uvek obicna soba bez ikakvog tretmana.... pozdrav bogi |
Mene ruDAW apsolutno odusevio :) Kad zastari, zovem Divinera, koji se inace i kao osoba pokazao u najboljem svjetlu.
Imam ruDAW Pro star dvije godine. Jos uvijek leti... Radim video montazu najvise. Na win7 + Premiere CS5 HDV materijal bez efekata montiram bez problema. |
All times are GMT +1. The time now is 04:50 AM. |