Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   DIY paneli (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31726)

korenjak 19-12-2009 12:56 PM

Re: DIY paneli

ok mada vodi racuna to su mikrocestice prolaze i iznad i izmedju pogotovo sto je vasdusni pritisak jak od kicka...

pozz

MD 19-12-2009 01:14 PM

Koje si platno stavljao?

:)

RokStudio 19-12-2009 04:18 PM

Negde sam pročitao, a deluje logično, da mo?e da se upotrebi svako platno kome osti? strujanje vazduha kad zategne? i izbliza dune? kroz njega na ruku s druge strane :) Tako sam ja i?ao kroz radnju i duvao na tkanine dok su me prodavačice s čuđenjem gledale. Na kraju sam izabrao od tih 'duvopropusnih' jedno koje ima istu boju kao zid. Radnja je 'metra?a na kilo' kod bioskopa 'Roda' na Banovom brdu u Beogradu. Ma... nisu bitni detalji, hteo sam da poka?em ?ta je ispalo od vi?ka OSB ploča i gre?kom kupljenih metalnih mre?a za drugi projekat.

Miha Blaze 20-12-2009 01:56 AM

Quote:

Originally Posted by RokStudio (Post 267016)
Negde sam pročitao, a deluje logično, da mo?e da se upotrebi svako platno kome osti? strujanje vazduha kad zategne? i izbliza dune? kroz njega na ruku s druge strane :) Tako sam ja i?ao kroz radnju i duvao na tkanine dok su me prodavačice s čuđenjem gledale. Na kraju sam izabrao od tih 'duvopropusnih' jedno koje ima istu boju kao zid. Radnja je 'metra?a na kilo' kod bioskopa 'Roda' na Banovom brdu u Beogradu. Ma... nisu bitni detalji, hteo sam da poka?em ?ta je ispalo od vi?ka OSB ploča i gre?kom kupljenih metalnih mre?a za drugi projekat.

gde imaju da se kupe te mreze i koja je cena?

pozdrav!

RokStudio 20-12-2009 11:19 AM

1 Attachment(s)
Metalne mre?e, odnosno armatura, su 180 din komad i veličine su 1m sa 2m, ?ice su na rastojanju od 5cm i međusobno zavarene na svim spojevima. Ima ih po stovari?tima, ali su često nabacane negde napolju tako da su iskrivljene i pokisle, ali na jednom mestu ih lepo dr?e, a to je u ?elezniku na stovari?tu do kog se dolazi kad se sa Obrenovačkog druma skrene na semaforu za ?eleznik, pa se odmah kad se prođe groblje automobila i mostić na raskrsnici skrene levo umesto poludesno (ka centru ?eleznika) i to je prvo stovari?te s leve strane. Ako imas Google Earth, u attachmentu ti je placeholder koji ti tačno pokazuje gde je.

Attachment 6855

NLP 20-12-2009 11:45 AM

... ima i mre?a koja je presvučena sa plastikom, osobno bih to radije odabrao.

RokStudio 20-12-2009 01:50 PM

I ja, ako je dovoljno čvrsta kao ova metalna. Gde toga ima?

NLP 20-12-2009 05:01 PM

pa u raznoraznim građevinskim odsjekima večih trgovina (Bauhaus, Baumax, Obi,...).
Susjed kod moje vikendice imao je godinama! ograju iz takve mre?e (sječam se da je bila zelene boje:)).

... a mo?e da se kupi plastificirana ?ica i napne te preplete se ručno.
Ako se ne varam ta poslednja varijanta je naj jeftinija ali tra?i ne?to vi?e "slobodnog" vremena.

Ali metalna mre?a se upotrebljava kad ima? opravka sa lak?om vunom, sa gustom (recimo 80kg/m3) tih problema nema jer odlično odr?ava formu (ima i manje airborne/ prosto letečih čestica) a kad povuče? crtu, suma sumarum: čelična mre?a (ili plastificirana ili DIY mre?a)+potro?eno vreme+jo? pone?to... mnogo jeftinija je gusta vuna.

RokStudio 21-12-2009 09:14 AM

Imaću na umu za sledeći put, hvala.

Eomsy 21-12-2009 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by RokStudio (Post 267203)
Imaću na umu za sledeći put, hvala.

Ja sam na svojim absorberima upotrijebio običnu građevinsku mre?icu za ?bukanje. ?asu koliko je jeftina ... isto je lako prihefta? i vozi brale :wink: ...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28238

All times are GMT +1. The time now is 07:55 PM.