![]() |
Re: Potrebno misljenje ( Rode NT1-A ili Rode NT2-A )
Quote:
Ma nemoj:) Snimao sam provereno sjajnog pevacha i na Rode NT1a i na nesto skupljem SEZ5600 (800 E) i na NT2a...Na NT1a je zvucao ko da mu je zapusen nos, i bio je tanak...Da ne pricam o kome je rec. Kad radis na necemu jacem i padnes na NT1a, onda vidis koje su mane, kad ti prvi mikrofon posle nekog plastikanera bude NT1a budes odusevljen... Ne kazem da je neupotrebljiv, ali je previshe shumovit i fali mu mesa, midlovi nisu bas kako treba, a bas je kranje chudan. Ali za te pare nema boljeg, i cak ja sam radio sa njim dosta... I ako se neko dvoumi izmedju NT1a i NT2a glupo je lagati ga da je NT1a bolji izbor kad nije. Ne kazem da je neupotrebiv mikrofon, ali se razlika oseca vec u odnosu na NT2a i na malo skuplje mikrofone, a o nekom Brauneru Fantomu ili Neumannu da ne govorim... |
Quote:
Razmisli malo na tu temu... Nt1 je odlican,mozda i najbolji mic - u toj klasi... I samo u toj klasi. |
Ne kazem da je ovaj mic bolji od ostalih vec samo da moze dobro da odradi posao, sto je za mene dovoljno. Ja samo verujem svom uhu, i kad sam otpevao istu frazu na tom i na dva malo bolja mikrofona nisam osetio neku razliku. Pa mi bilo zao da bacam pare. Na kraju krajeva ja sam muzicar i pacenje oko muzicke opreme mi ubija inspiraciju. Ja samo nadjem sprave s kojima sam zadovoljan i furam. Necu da zavrsim kao oni likovi koji se navuku na skupljanje opreme i na kraju zavrse sa tonom dobrih sprava a nista nisu usnimili. Mada, moze biti da nisam u pravu i da moj ego ispisuje cekove koje moje telo ne moze da pokrije...:ups::D
|
Po komentarima sam vidjeo da Rode NT1-A nije bas najbolji. Po vasim preporukama pokupio sam sledece:
AKG C214 Rode NT2-A Rode NT 2000 Rode NT 1000 Ako nije problem da samo kazete koji je najbolji, bio bih vam mnogo zahvalan? Cuo sam negde da je Rode NT 2000 bas dobar i za vokale itd. Medjutim, meni ne treba da mi neko kaze da je dobar, samo zato sto je cuo tako, nego neko ako je slucajno radio sa nekim od navedenih mikrofona. Hvala vam svima na brzim odgovorima :). |
Quote:
NT2a mi je okej, NT2000 ti je isto sto i NT2a s tim sto mozes da tockom (ili sta god da je) menjas polarnu karakteristiku sto je super! Stavis izmedju kardioide i figure 8 i dobijes hiper kardioidu... AKG C214 je meni tu najbolji u konkurenciji, chlan foruma Tribal ga ima, pa pitaj njega kako mu radi. ALI ne vole svi zvuk AKG, ja recimo volim, sa svakim AKG-om se super snalazim... Ako se dvoumis izmedju NT2a i NT2000, onda uzmi NT2000 definitivno. |
Quote:
...Moj izbor bi bio NT2000.pozz p.s. to sto vlada nije cuo razliku izmedju rode i nojmana je sigurno zato sto je koristio jeftin preamp, i lose konvetore. |
Quote:
U toj klasi, treba razmisliti i o se2200, da se ne ponavljam, snimao sam obadva i testirao usporedno... se i izgleda ozbiljnije i dobije se onaj case... :) |
Quote:
Kako će onda razliku osjetiti prosječni konzumenti glazbe, na recimo ipodu? :D |
Quote:
|
Quote:
Je šiljast, ali ima nešto u midlovima, što ga čini različitim od rode nt-1a, sad možda je samo pitanje ukusa, no svi prisutni su se složili da je se2200 zvučao bolje... Nt-1a mi zvuči kao da tanke vokale čini još tanjima... Ja kad sam tražio neki drugi karakter mikrofona baš u odnosu i na nt-1a kojega imam, od svih mikrofona u rangu do 700-800 eura, najneutralnije mi je zvučao Black knight (ostali su mi zvučali, kako kažeš šiljasto), zato sam ga i uzeo mada je bio u planu skuplji mikrofon... meni je Black knight odličan, i na vokalima i akustičnim gitarama... Ta cijena od 250 eura za z5600 je super... :D |
All times are GMT +1. The time now is 09:12 PM. |