![]() |
Re: Snimanje bubnjeva
Dejo hvala na odgovorima!
|
Nema frke, tu smo da pricamo!:)
|
Sad se setih u vezi panninga...
Verovatno mixas na konzoli ili..? Kad odradim full L/R na OH ili Room (a i generalno) nekako mi to previse "diskonektovano" zvuci - koliko sam gledao postoji razlika kad se panuje na konzoli i kad se radi ITB? Koje je tvoje misljenje u vezi ovog? Iako sam i ja prihvatio LCR kao sistem panninga... |
Da, mislio sam na mikser. U boxu, trebalo bi da u vecini programa ima opcija za panning law, probaj malo da ga mijenjas, pa nadji sto ti najvise odgovara. Ja licno volim sto sire da miksam, i nimalo ne pazim na mono, osim ako je nesto otislo u kontra fazu.
U mikseru imam DK audio korelator, jako sam navikao na njega, i mahinalno cesto gledam sto se desava sa fazama i peakom. Najblize sto sam uspio da nadjem u boxu je flux korelator koji je besplatan za download sa sajta. |
Koji je panlaw na Amek-u? -3?
|
Mislim da je -4.5dB, nisam 100% siguran.
|
Hvala na odgovoru...... dao si mi super ideju da probam sa Amethystom kao mid i c414 kao Side.... (jbg. nemam u67)..........
Kako resavas problem bubnjara koji deru hi-hat (na samom snimanju) ? |
Quote:
Prvo probam da zamijenim hat nekim tisim, ako to ne upali, stavim SM57 na hat (ide samo njemu u slusalice) i postepeno kroz 2-3 tejka mu navrcem taman tako da ne provali da se nesto desava, a za 15 do 20 minuta mu otpada mozak cim pogleda u hat, a kamoli da ga udari :), ako ni to ne upali, uvijek mozes da probas da obvojeno snimas drvo od cinela, to ima svojih prednosti u tvrdjim zanrovima. |
Pade mi na pamet...
veoma je bitno sto saljete muzicaru u slusalice. Dobre slusalice i normalan preamp (za preamp moze da se koristi i staro HiFi pojacalo, sigurno radi bolje od nekog plastikanera od 30e), kao i mogucnost da u reziji cujete sto to tacno saljete u sobu mogu da iz covjeka izvuku nesto sto ni sam nije bio svijestan da umije. Bilo bi super kad bi muzicari investirali u svoj in-ear, primjetio sam da je vecina bubnjara odusevljena kad im pozajmim moje. |
Interesuje me i tvoje misljenje kako npr. Andy Wallace postize taj lokalizovan drum sound, pogotovo u delovima kad sve prsti, ali kick, snare i hihats i dalje ostaju konzistentni. Primetio sam da mu je u sustini jako mali deo bubnja u stereo delu - uglavnom OH i to prilicno highpassovani, malo se cuje i neki amb, ali jako daleko - kao da je tu gomila ambijenta, ali nagurana jako duboku u mixu. Uglavnom je sve mono i to veoma stabilno udara.
Ne znam da li si primetio, ali bezobzira koji je bend u pitanju taj zvuk openhihat-a je UVEK isti. Uporedjivao sam neke njegove radove pre 10 godina i skorasnje. Ili isti tehnicari to snimaju ili je nesto drugo u pitanju.. Ne znam da li da otvaram poseban thread za mixanje drums-a ili moze sve ovde? |
All times are GMT +1. The time now is 03:53 AM. |