Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Oliver Mandic - comeback? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31488)

milanCHE 12-12-2009 01:29 AM

Re: Oliver Mandic - comeback?

daj Bože da nešto stvarno i bude kako je najavljeno...Aca ( Metini ) mi je skoro rekao da su u VELIKOM problemu po pitanju klavijatura...generalno,zadali su ljudi (Oliver) sebi jako kratak rok da se završi 10 numera (u narednih 20 tak dana sve-snimanje ,edit , mix, mastering...),a po Acinoj priči,nisam baš siguran da imaju 100 posto predstavu ni kakav sound hoće da izguraju,a razlog je vrlo prost... ono što je Oliver u saradnji sa "čika" Slobom svojevremeno uradio je jaaaako visok reper koji juri.....i oni su DEBELO svesni toga,čak mi Aca i rekao,u fazonu...jeste,znam da smo zadali j.beno visok zadatak,jer od onoga staroga teško može bolje,ali moramo nešto da uradimo po pitanju zvuka,jer ipak je 21.vek!!!
bubanj ..... taj Rolandov TD i Firči na njemu:confused:..aj videćemo....što reče Synclavier...nisam impresioniran kombinacijom,.......što se bass-a tiče,tu je Japanac u igri i ne bi trebalo da bude problem,imaju na raspolaganju i Lakland-a i Foderu i novu Eden Nemesis glavu......aj da ne k.njam više....gitare,manje više....
ali klavijature!!!ni Oasys a ni Fantom im nije legao po pitanju zvuka.....dalje,Rhodes im je takodje problem......i.... Aca mi reče da razmiišljaju(i to ozbiljno) o vraćanju nekim "starim" spravama.....Oberheim matrix,Moog-u,Arturiji i sl .......i NAJBITNIJA stvar po pitanju klavijatura je KO ĆE TO ODSVIRATI (u studiju,naravno,jer će na bini najverovatnije biti play back varijanta)...jedina opcija koju ja vidim su mu čika Sloba (neizostavno)...i od mladjih snaga možda Vasil (poslušajte mu zadnji album,skapiraćete o čemu pričam) a čuo sam kod Max-a i Vasilovu varijaciju na "Dodje mi da vrisnem tvoje ime":mase:

a ima i ona opšte poznata stvar kod muzičara ovih prostora,a to su medjuljudski odnosi.....e,pa sad,narode prosudite koje kocke trebaju sve da se slože i da se stvar završi u tako kratkom roku.....
stvarno im želim sretno...jer će im i te kako trebati......
poz....

66musicman 12-12-2009 01:52 AM

Ova vest je predivna da bi bila stvarna.
Nadam se da ce Oliver zadrzati svoj prepoznatljivi i neponovljivi stil.
Sve najbolje zelim celoj ekipi i da se sto pre cuje taj originalni Oliverov sound.

slowstar 12-12-2009 02:20 AM

Nemam sta da dodam, sem da se najlepse zahvalim Ziletu (synclavier) i Milanchetu na lepim recima o meni, zaista hvala vam, a i mislim da ce zaista (daj boze da nisam u pravu) medjuljudski odnosi, i nagle promene raspolozenja i entuzijazma biti glavni problem, a ne samo muziciranje, jer zaista, kako ste pomenuli, sva pomenuta ekipa je sa te muzicke strane jako dobra. Veoma volim Oliverove pesme, njegov (muzicki, ne zivotni) nacin razmisljanja, i uopste pristup muzici, i kao i ostali, zelim im sve najbolje, a i ukoliko se ukaze potreba, pomoci cu koliko god mogu u realizaciji snimanja (pisanje gudaca, duvaca, klavijature kao neka "nadgradnja") ...
Napominjem i da sa Oliverom imam vrlo pozitivno iskustvo u saradnji, gde se pokazao veoma korektan i objektivan u poslovnom smislu, kao i da je kao kompozitor bio veoma jasan u ideji i zahtevima, i nisam imao nikakvih, ama bas nikakvih problema u saradnji sa njim. Naravno da postoje i druga misljenja, ali su u pitanju i drugi ljudi, ako razumete sta sam hteo da kazem...
Jos jednom, radujem se projektu, i kao i ostali, zelim im SVE NAJBOLJE I PUN USPEH!!!

Moritz 12-12-2009 09:03 AM

Quote:

Originally Posted by vly (Post 265856)
Iako je malo falillo da me udari kolima dok sam vozio mountbike po Tari:banghead: pre par godina, :Dradujem se povratku velikog majstora...

:rotfl:

Bockie 12-12-2009 10:32 AM

Quote:

...pokazao veoma korektan i objektivan u poslovnom smislu...
prim.prev:
Covek keshirao koliko sam mu rekao, bez drame...

pecass 12-12-2009 11:00 AM

U svakom slucaju lepa vest:)

Pratecoj ekipi zelim puno zivaca strpljenja i rezultat ce biti (nadajmo se) kao i uvek ispred svog vremena.

5+ za Slobu i njegovo majstorstvo aranziranja :wink:

p.s.
Dajte Japancu "Tragediju" i ima da bude Fret voznja samo takva!!!

lesha 12-12-2009 01:56 PM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 265862)
aj da ne k.njam više....gitare,manje više....
ali klavijature!!!ni Oasys a ni Fantom im nije legao po pitanju zvuka.....dalje,Rhodes im je takodje problem......i.... Aca mi reče da razmiišljaju(i to ozbiljno) o vraćanju nekim "starim" spravama.....Oberheim matrix,Moog-u,Arturiji i sl .......

nord stage bi im resio stvar..

Bitch 12-12-2009 02:16 PM

ako im pravi Rhodes ne lezi, tesko ce leci Nord Stage :)

korenjak 12-12-2009 02:36 PM

uhhh po ovoj prichi ispade nemoguce da se skupi bend ....kao da su svi ti ljudi tolko sujetni jer sudobri muzičari.........stvorila mi se slika u glavi kako ljudi u studiju i na probi re?e jedni na druge i tresu se od nervoze.:D

balthazaar 12-12-2009 02:44 PM

toliko pušaka, toliko Vukova (Mandušiča)..al izgleda po ovoj priči da opet nešto ne šljaka...vjerovatno bi samo Njegoš znao šta :)

o, muziko, muko...

All times are GMT +1. The time now is 09:16 PM.