Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Korg sv1 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30396)

Bitch 02-03-2010 02:12 PM

Re: Korg sv1

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 272938)
kakav Korg kakvi bakrachi!

tako je :) :D
svako ima pravo na svoj ukus, i zato postoji toliko modela koji se vrte oko tog istog Stage koncepta.

Moj Subjektivni Utisak - ni jedan proizvodjac nije 'razvalio' da su sve farbe u jednom sintu pun pogodak. Meni su Rhodes, Wurlitzer i Clavinet definitivno najbolji na SV1, orgulje su najbolje na Rolandu V-Combo, a Nord mi se UOPSTE ne svidja. Imao sam Nord Electro 2, sve je to OK, i najbolje radi za "bolestina" farbe - ima odlicnu efekt sekciju koja moze da mengluje blesavo sve farbe. A da ne kazemo da je Nord Stage preskup za ono sto nudi.

Kolko ljudi tolko cudi :)

pozZ

nikolicdn 02-03-2010 06:05 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 272944)
tako je :) :D
svako ima pravo na svoj ukus, i zato postoji toliko modela koji se vrte oko tog istog Stage koncepta.

Moj Subjektivni Utisak - ni jedan proizvodjac nije 'razvalio' da su sve farbe u jednom sintu pun pogodak. Meni su Rhodes, Wurlitzer i Clavinet definitivno najbolji na SV1, orgulje su najbolje na Rolandu V-Combo, a Nord mi se UOPSTE ne svidja. Imao sam Nord Electro 2, sve je to OK, i najbolje radi za "bolestina" farbe - ima odlicnu efekt sekciju koja moze da mengluje blesavo sve farbe. A da ne kazemo da je Nord Stage preskup za ono sto nudi.

Kolko ljudi tolko cudi :)

pozZ

Ovo da niko nije napravio nezamenljivu i sveobuhvatnu spravu je 100% tacno!
to ce tako i da ostane, kapiram!

Ja sam se malo nasalio poucen dosadasnjim Korg iskustvima, :) mada nisam probao SV-1 (a voleo bih), vec samo pogledao razne DEMO-e!

A Nord Stage me je stvarno iznenadio u smislu da tako nesto nisam probao, a tu su bili i Juno Stage i M3. Recimo Rhodes farbe, dok ih pipkash sve je to tu nesto slicno, ali u trenutku kad nagazis malo po, tad ovaj Nord kao da dobije neku novu dimenziju, da ti ovi budu smesni ako se navratis (ja vise nisam imao zelju da ih pogledam, a dosao sam jer sam razmisljao da kupim Roland Juno Stage-a) :) ! A i slusao par svirki, sa Nord-om.... meni jako masno sve to zvuchi!

Ali opet stvar ukusa, kao sto kazes, i dalje mi se najvise svidja Vintage '74 sa yamahe s90 iako to nije ono sto je sam rhodes koga pipnuo u zivotu jos nisam! :)

Bitch 02-03-2010 06:18 PM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 272964)
...i dalje mi se najvise svidja Vintage '74 sa yamahe s90 iako to nije ono sto je sam rhodes koga pipnuo u zivotu jos nisam! :)

Ne pusim, ne drogiram se, ali ako imam neki porok, to je Vintage '74 :D zbog njega sam i kupio S90 :) ne prodje dan bez toga, niti svirka bez 70% toga :)

nikolicdn 02-03-2010 06:24 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 272968)
Ne pusim, ne drogiram se, ali ako imam neki porok, to je Vintage '74 :D zbog njega sam i kupio S90 :) ne prodje dan bez toga, niti svirka bez 70% toga :)

eto...

imam ga na Motif-u ES6, ali nije taj feeling kao na S-ovima! Nikako da uzmem jedan, i nema ih bas u ponudi!

Ono sto je najbolje je da sta god da odsviras zvuchi dobro i u isto vreme, mnogo bolje nego isto to na bilo chemu drugom :rotfl:

serbianzoro 02-03-2010 06:30 PM

Probao ga satima i fantastican je,ko nije svirao na njemu neka proba obavezno jer mene demo nije odusevio,samo mi je bio ok,sto se tice utiska kad sednes za njega sve se menja!!!Sprava je mrak,a primecujem da niko ne pominje grand piano na njemu za koji dajem ruku da radi bolje od svega drugog sto konkurencija nudi,efekti su mrak,svi koje ima i razlikuje se od svega korgovog sto sam do sad svirao,da mi vezes oci sve bih rekao da je samo ne korg,naravno korga volim samo nema veze ni sa cim sto su ranije izbacili.Duboko preporucujem da se prvo svira pa tek onda komentarise jer ja nisam puno ocekivao a raspametio sam se kada sam probao.Ocena 10+,lampa je naravno simulacija i tu je samo za odredjene farbe,ali radi odlican posao,ko hoce vox-a nek se izuje za vrednost celog pojacala koje kosta kao i cela ova sprava do tada ova lampa radi posao i te kako!!!!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

Bitch 02-03-2010 06:36 PM

tako je. klavijura je dojajko. Ali, hm, ...
Quote:

Originally Posted by serbianzoro (Post 272971)
...a primecujem da niko ne pominje grand piano na njemu za koji dajem ruku da radi bolje od svega drugog sto konkurencija nudi...
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

smela izjava :) tj, i nije, stvar ukusa. Yamaha S serija rucka taj Grand za laku noc 8-)

serbianzoro 02-03-2010 07:21 PM

Sve je to jako dobro,ipak mislim stvar ukusa,te yamahe meni zvuce vec isproducirane i gotove da udju na snimak,ovaj korg me tripuje da sam u sobi sa klavirom to su naravno nijanse ali mene stvarno ovaj korg tako tripuje,a svirao sam pre par dana i roland rd-700 i on ima dobar koncertni sa prosirenja,ali i on me tripuje kao da sam ukrao neki piano iz neke pesme i sviram ga,ovaj korg mi je naj prisutniji.Svi znamo kako bubanj zvuci u sobi a kako u mix-u,ako je dobar mix i dobar bubanj sve ima svoju svrhu,samo ja volim vise da ga cujem u sobi,eto ako me razumete...

Bitch 02-03-2010 07:30 PM

Quote:

Originally Posted by serbianzoro (Post 272976)
Sve je to jako dobro,ipak mislim stvar ukusa,te yamahe meni zvuce vec isproducirane i gotove da udju na snimak,ovaj korg me tripuje da sam u sobi sa klavirom to su naravno nijanse ali mene stvarno ovaj korg tako tripuje,a svirao sam pre par dana i roland rd-700 i on ima dobar koncertni sa prosirenja,ali i on me tripuje kao da sam ukrao neki piano iz neke pesme i sviram ga,ovaj korg mi je naj prisutniji.Svi znamo kako bubanj zvuci u sobi a kako u mix-u,ako je dobar mix i dobar bubanj sve ima svoju svrhu,samo ja volim vise da ga cujem u sobi,eto ako me razumete...

moguce da je do efekt sekcije. Ako slusas dry yamahu i korga isto ce da bude. To da te tripuje korg, znam na sta mislis, odlican je hall koji je po defaultu ucitan na piano presete, i tacno je to - intima, farba, decay... Motif klaviri, to je mozda isproducirano (PowerGrand) ali S series, onaj nulti preset ... drvenarija Lesnina :)

pozZ

BaneB 02-03-2010 09:05 PM

Nikada necu prezaliti svoj s90 es bas zbog tog nultog preseta klavira. Tek sad kad ga nemam vidim koliko mi fali. Nesto najbolje sto sam probao do sada od e. klavira. Mada, sve je to ok, ali nista bez zice i cekica... :)
Korg sv1 mi deluje dosta zanimljivo, zvuci odlicno...mada Bitch sjajno svira, to me i brine malo. :)
Svakako cu ovih dana probati sv1, posto sam trenutno u potrazi za dobrim klavirom...

clusterchord 03-03-2010 06:03 AM

mene samo zanima kakav je rhodes na tom SV-1, da mogu da svoj vintage 75 ostavim doma. i sačuvam kičmu ravnu :rolleyes::D

jedno pitanje, za vas koji ste probali.. jeli rhodes unutra sample cistog rhodesa (znaci direkt sound, sirov) ili su ga vec pustali kroz neki amp za sampling, kao da ?to vjernije zvuci kao sa starih ploca ?

to bi mi bilo kretenski jer hocu ja da ga vozim kroz amp i farbam tubom, ili necim drugom po ukusu.. ali sve mozes ocekivat od korga. jel zna neko?

to sa lampom se slazem sa Slobom, cista prevara za malu djecu.

All times are GMT +1. The time now is 10:21 PM.