![]() |
Re: Ableton kao DAW
Ja sam impulse davno prestao koristiti jer su semplovi li-la. Koristim drum rack jer sam si napravio neke svoje semplove tj rackove i battery...
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Može netko nabrojati par tih mogučnosti koje Ableton nema a Pro Tools LE ima? |
Quote:
svakakao ableton uopste nije skroman sa mogucnostima kao sto izgleda... it's more than meets the eyes (transformers tema pichindra u pozadini) |
Quote:
Btw. meni je rend iz Abletona pegla (bukvalno)... Ali ja ga koristim za Live tako da... |
Quote:
Ako te detaljnije interesuje problematika, odes na GS i iscitas thread "The Reason Most ITB mixes don’t Sound as good as Analog mixes", u kojem Paul Frindle(dizajner Oxford pluginova i konzole, radio za SSL) i jos par njih koji poznaju problematiku digitalnih algoritama, objasnjavaju u cemu se sve nalazi problem kod arhitekture softvera i generalno procesinga digitalnog koda |
sta onda predlazes, da na kraju lanca na svakom kanalu stavim dither?
i naravno da ce imati razlike nakon obrtanja faza, drugacije je sabiranje i upsampling/downsampling unutar plugina.. |
Quote:
Treba koristiti plugs koji rade interni dither ili rade na velikoj internoj bitazi Btw, ne rade svi plugs up/downsampling, to rade uglavnom oni koji koriste neku vrstu nelinearnog procesinga, zbog distorzije, tako da interno isfiltriraju artefakte(npr UAD kompresori, na 192k) - sonalksis FreeG radi sa 64bit double precision gde "spusta" noise floor dosta nize, pa tim izbegava artefakte. URS CSP takodje, Waves sa 48bit fixed point i vecina rade interni dither, mislim na noviju generaciju.. Izgleda da su razlike u ceni, kad su u pitanju digitalni algoritmi, opravdane, mada... :) |
Quote:
Nedavno sam instalirao pro tools le koji sam dobio s zvučnom..al jo? se nisam naviknuo raditi u njemu.. |
All times are GMT +1. The time now is 09:15 PM. |