![]() |
Re: dts problem 1212m
Quote:
Jos nesto - ne znam sto nemas nikakav zvuk iz analognog izlaza? Mozda je pokvaren? Obicno na svim tim spravama SVI izlazi rade SVE vreme. Ja sam skoro nekome namestao SKY HD Box i vukao sam HDMI (zvuk i slika) za TV, analog audio za radio, i SCART (slika i zvuk za multi room sistem) i sve radi u isto vreme...svaki izlaz "prepoznaje " i svira to sto treba... A (da se vratim opet na ono od pre..) nije mi jasno na sta je gosn Pecass mislio...samo to - pa onda mogu malo da objasnim (sta sam ja mislio)..a? eh..? ko lud? ja? ma neeee....:ups::ups: |
Quote:
|
Quote:
Mozda ti samo izlaz ne radi..? Jer se cuje bilo sta sa njega..? |
Quote:
|
Quote:
Davnasnje 1999 za inat agresoru sam pazario svj prvi HC sistem od tricavih xx.xxx DM (a to mu bila ozbiljna valuta) te od tada imam zbirku od jedno 400-nak filmova i 100-nak koncerata (sto znaci da nisam preterano opterecen da bas sve imam) i moram ostati kod tvrdnje da DD tj DTS u ozbiljnim produkcijama itekako zvuce bolje nego na bilo kom stereo sistemu (a i tu imam HIGHEND sistem koji je u rangu prethodne cifre samo u EUR) Daklem da ne tupim previse za nevernike neka poslusaju> RAMMSTEIN-VOLKERSBALL METALICA-S&M SADE - LIVE DEPECHE MODE - DEVOTIONAL SEAL - LIVE IN PARIS SLAVES TO THE RHYTHM ROGER WATERS - IN THE FLESH PRINCE - RAVE IN YEAR 2000 a sto se filmove tice Bilo sta od Francuskog talasa LUC BESONNA - taj obozava ton u svojim filmovima(produkcijskim ili kao reditelj) Triologija MATRIX-a Trologija Gospodara Prstenova. FACEOFF i PAYBACK GLADIATOR!!!!!!!!!! ne spadaju tu samao BLOCKBUSTERI recimo filmovi http://www.imdb.com/title/tt0396171/ http://www.imdb.com/find?s=all&q=gattaca postoji i tvrdnja da se filmovi mix-uju posebno za DVD izdanja al se plasim da je to neistina posto znamo kakvi su filmski producenti STIPSE!!!! pogotovu kad se finalne obrade tice... U svakom slucaju nase kolege koji se bave Sound Designom su postigle uspeh utoliko da sada ton u filmu ima 50% znacaja(sto i nemora bas i da bude dobra strana po 7-u umetnost jer kad iskjucite ton - gledanje filma bez istog gubi svrhu) Te zivela nama KRISTINA (odsek tona na FDU) i TON FILM!!! |
ne kazem da je sve bas sranje...
Od muzike u surroundu imam svega 10-ak komada. JMJarre - hitovi remiksovano za surround je LUDILO !! Ta muzika je stvorena za to... Sto se tice filmova - svi Blockbusters su manje vise super...zadnji Batman, King Kong, itd, napr..jedan od super smiksanih surround filmova I Robot (gde sve vreme ima surround atmosfera, za razliku od mnogih filmova, gde samo svremena na vreme nesto sisne pozadi !!) Za DVD je koriste drugi Dolby codec-i i NIKAD nije isto kao u bioskopu. A (provereno) znam i video sam puno puta, da se za DVD rade novi miksevi, uglavnom sa MNOGO MANJIM surround efektima, jer masa ljudi i dalje ima kaka sisteme i lose namestene zvucnike. A za one koji imaju bolji sistem PONEKAD izbace DTS miks ili sta vec... Jos uvek tu love u mutnom...prodaju nesto sto jos nije standardizovano, nikad nece sve da daju odmah, nego cede, izvlace pare itd... Kad recimo, provedem vreme u studiju gde se miksa neki film, i posle vidim taj film na DVD-u...nema veze jedno sa drugim! od tad se vise ne lozim... IAKO i sam imam solidan sistem kuci, i bavim se (svremena na vreme) instalacijom istih... |
Quote:
?to ka?e Pecass - filmski producenti jesu stipse, pa i ja sumnjam da se radi novi MIKS za DVD. Opet, to ne znači da se ne radi neka vrsta drugačijeg stem miksa/"masteringa" (kompresija ?umova, muzike, dijaloga, specijalnih efekata, trt-mrt). Čisto da bi oni koji kod kuće slu?aju na 50-60dB SPL imali kakav-takav utisak o "punoći zvuka". Pozdrav, Vasa |
Quote:
I to se radi po smesnim studijima, kucne varijante itd... |
Quote:
Zato bato - udri kompresor po stemovima, kao ?to si roknuo i kompresor na sliku, za?to bi zvuk bio BOLJI od slike u kućnim uslovima??? Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 08:27 PM. |