Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Sve sto znam o tebi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29852)

Lag 29-11-2009 06:09 AM

Re: Sve sto znam o tebi

meni su perkusije preobichne i blago zamuljane (produkcijski) i nekako presterilne (u smislu da su jako precizne a bilo bi super da malo bezhe tamo vamo)
muzichki predobro, bash klizi stvar

gorjan 29-11-2009 03:54 PM

@alek019,
bog te, kao da mi je pesmu napao ingvi malmstin megaraspolozen za svirku:). Brate, vi gitaristi ste stvarno prica za sebe:)
nema brige, okaci slobodno to sto si uradio, drago mi je sto ti se pesma svidela i sto te inspirisala na ovako nesto
pozdrav,
Goran

alek019 29-11-2009 05:58 PM

Uff bre Gorjan-e (Gorane) upropasti me nacisto. No, nista strasno, ja ovu tvoju pesmicu u datom trenutku tako doziveh, i to je toj.

Ima valjda ovde jos gitarsta koji bi mozda mogli (i hteli) da daju neko svoje videjnje, bilo bi lepo da to jos neku uradi ako ti nemas nista protiv.

Moje vidjenje je:http://www.as-computer-software.com/mymusic/gorjan.mp3

p.s.

Kad me prodje malo nervoza, snimicu i "mirniju" ili bolje reci odmereniju verziju.

gorjan 29-11-2009 07:14 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 264245)
Uff bre Gorjan-e (Gorane) upropasti me nacisto.

ma daj salim se, imam dosta drugara koji su gitaristi pa znam te vase varijante:)., Ponavljam ti opet, jako mi je drago da te pesma inspirisala na ovako nesto...
pozdrav

alek019 30-11-2009 08:13 AM

Ma ne ljutim se ja prijatelju, jednostavno mi se tvoje pesmice svidjaju, cak mislim da su one lagane dusu dale za BACKGROUND EASY GUITAR denice. Prosto je veoma tesko odrediti pravu meru da se ne pretera pa da se izgubi osnovna atmosfera. No, videcemo, da ne kazem cucemo sta mislim (muzicki) na te teme (samo da dobijem "pravu" inspiraciju i ne preteram), Ova gore je pravi mali hitic, dal bi to neko hteo da ti prizna ili ne, druga stvar, poznato ti je da se ovde nesto sto bi neko pomislio da je potencijalna komercijala bas i ne docekuje sa zastavama i transparntima. Ne kazem da bi u finalu trebalo bas da ima ovako napadne gitare ali malo eksperimetisi sa tvojim drugarima gitaristima (ako pristanu da uvaze tvoje sugestije, jer gitaristi su teska fela za saradnju ako im postavis ograde i smernice, ali uzmi neku motku, mozda ce da pomogne).

gorjan 30-11-2009 03:16 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 264287)
Ma ne ljutim se ja prijatelju, jednostavno mi se tvoje pesmice svidjaju, cak mislim da su one lagane dusu dale za BACKGROUND EASY GUITAR denice. Prosto je veoma tesko odrediti pravu meru da se ne pretera pa da se izgubi osnovna atmosfera. No, videcemo, da ne kazem cucemo sta mislim (muzicki) na te teme (samo da dobijem "pravu" inspiraciju i ne preteram), Ova gore je pravi mali hitic, dal bi to neko hteo da ti prizna ili ne, druga stvar, poznato ti je da se ovde nesto sto bi neko pomislio da je potencijalna komercijala bas i ne docekuje sa zastavama i transparntima. Ne kazem da bi u finalu trebalo bas da ima ovako napadne gitare ali malo eksperimetisi sa tvojim drugarima gitaristima (ako pristanu da uvaze tvoje sugestije, jer gitaristi su teska fela za saradnju ako im postavis ograde i smernice, ali uzmi neku motku, mozda ce da pomogne).

e, hvala ti na lepim recima
a sto se tice foruma, ma sve je to ok, ja sam ovde skoro od pocetka i nema za mene vise nekih iznenadjenja, dovoljno je da vidim nick i ne moram ni da citam, znamo se, sto bi rekli...
da ne bude zabune, dobro je ovo mesto, odlicno, uostalom, zato smo tu i nismo odustali, zar ne?
a mogu ti reci, dao si mi dobru ideju, mozda tamo kasnije okacim jednu pesmu kojoj samo fali gitarski solo, pa kome se svidja nek slobodno raspali po licnom ubedjenju
pozdrav

Bockie 30-11-2009 03:45 PM

Povetarac pesmica,lagana,neobavezna,vrlo lepo...

E sad:

Vokal...
-Mora da se razume,da nisam skoncentrisan ne bih razumeo neko saputanje,u stvari ni ovako nisam razumeo, pa sam vracao... (kompresor jos zategni na vokalu)
-Mogao bi malo da budes uverljiviji u izvedbi, moras me naterati da verujem u to sto pevas...
-Prateci moraju jos malo "pod vinklu"... (preciznije)

Text...
-Bi u refrenu mogao smislenije da se zavrsi umesto "na na na na"...

Brejk (pauza, stanka)
-Se pravi obicno pre necega znacajnog u pesmi, ili na samom znacajnom mestu kada se zeli nesto naglasiti (ne u intonacijskom smislu vec u literarnom) a malo mi zvezebe da bude stanka na "na na na na...", ali to vec jeste mozda moj problem...

Refren
-
bi mogao biti naglaseniji, nekako pocne i tek na pola refrena skontam da je isti vec u toku, dakle nesto se tu mora "desiti"...kao BAM - refren!!!

Ovo su neki moji generalni stavovi oko aranzmana i razmisljanja u produkcionom smislu, pa ako ti to pomogne, eto neke vajde...:D

Samo napred,
dobra pesmica,
poz'
Boki.

Inovative_kg 30-11-2009 04:01 PM

Sad sam poslusao sve pesmice.. Meni su vrh, opustencija :))

alek019 22-02-2010 03:24 PM

Prijatelju Gorjan, evo jo? jedne tvoje pesmice, meni se svidja da je slu?am a i da drambuljam malo preko. Neko će reći, gitara malo preglasna, malo je previ?e ima... Sve to stoji, ali nije mi ni bila namera da se sada tu ne?to revolucionarno doda. Jenostavno snimih ?ta ja drambuljm dok ovaj tvoj mjuz ide. Eto, valjda se neće? ljutiti (btw podigo sam ručnu da ne bude previ?e brzo svircanje pa da ne pominjes onog I.M. profesionalnog atletičara na 100m prstima ipak ja i on nismo ista liga, ja sam pero kategorija amaterska a on najte?a te?ka pro, treba mu staviti tegove na prste, ne?to gravitacija slabo deluje na njega).

http://www.as-computer-software.com/mymusic/gorjan2.mp3

gorjan 25-02-2010 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 272252)
Prijatelju Gorjan, evo jo? jedne tvoje pesmice, meni se svidja da je slu?am a i da drambuljam malo preko. Neko će reći, gitara malo preglasna, malo je previ?e ima... Sve to stoji, ali nije mi ni bila namera da se sada tu ne?to revolucionarno doda. Jenostavno snimih ?ta ja drambuljm dok ovaj tvoj mjuz ide. Eto, valjda se neće? ljutiti (btw podigo sam ručnu da ne bude previ?e brzo svircanje

bogo, kako li tek zvuci kad pustis rucnu!!!
ama STISAJ TE GITARE BAR 10dB:mad:
:):):)

All times are GMT +1. The time now is 10:47 PM.