![]() |
Re: Remix kultura u nas ?
moram malo da te opovrgnem
http://www.myspace.com/gplusshame pesma mali covek ... doduse nije klasican rmx ali se moze nazvati remixom takodje : http://www.youtube.com/watch?v=4VwXfQyxT44 ili nadji recimo verziju grupe margita je mrtva istoimene pesme ... |
ja rekoh "uglavnom" :D
|
eh nemoj ti :P
|
@djape: znam da nije mesto ni vreme.. i necu da idem preterano u offtopic.. ali i sa onim semplom kako je radjeno je moglo energichnije i interesantnije da se odradi..
ontopic: slazem se sa tim shto je dabear rekao... da ima love u tome prvi bih radio remikse.. jeste da prezirem to, ali manje od narodnjaka.. al jbg zna se gde lezi lova.. poz |
ma da, najče?će mo?e bolje samo problem je, na prvom mestu, ?to niko ne radi ni?ta. to je i glavno pitanje na ovoj temi.
a ?to se tiče i tvog i flamezovog komentara na taj konkretan rmx kokete, stvar je već toliko puta ispričana da ne znam da li ima smisla da je ponavljam - kad se neki rad, bilo u muzici bilo u, nemam pojma, filmu, komentari?e i ocenjuje, za?to ne da? neki referentni okvir u kom ocenjuje? određeni rad? jel ovaj remix dobar u kontekstu popularne muzike na području biv?e sfrj? da, sjajan je. jel ga ljudi prihvataju? da. (iako prihvataju razna sranja) jel dobar u odnosu na materijal za remix koji je bio na raspolaganju? da, odličan je. jel dobar u odnosu na nekakvu najop?tije shvaćenu "progresivnost" i "kreativnost"? verovatno nije jer je po receptu. jel dobar u odnosu na globalne hitove iz svog ?anra? čini mi se da je ono ?to je do producenta urađeno na nivou. glupe su mi primedbe tipa "ajde ti odradi bolje ako ume?" ali stvarno ponekad pomislim da ih napi?em :da: |
Quote:
|
Quote:
sad sam preslusao remix...dobro je sve odradjeno! po meni im PAR MALIH problematicnih mesta - koje bi editing mogao da sredi - ako me ne bude mrzelo, uradicu da vidite sta mislim.. A sto se tice remiksa bez odvojenih vokala - nista novo! To se odavno radi, bootlezi i sta vec! Ja sam svojevremon sa ortakom uradio Doobie Brothers - Long Train Running (pod imenom Zanzibar...potpisali za Warner posto smo uvaljali 8,000 vinila :D) i svi vokali su sa ploca!!! nikoga nije briga za kvalitet vokala - dosta je da se malo razaznaje i da sve lepo radi! |
Mozda ce zvucati glupo i otrcano,ali da bi zazivela remix cultura kod nas prvo mora da se zazivi mix cultura.
|
Quote:
|
Quote:
Znam puno ljudi koji pokvare sve sa akordima...i pesma nema dancefloor appeal! E Flamez, a gde je taj sexy back remix da cujemo...??? |
All times are GMT +1. The time now is 09:04 AM. |