Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Windows i koji - ili OSX, i 2 kompa ili ne? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29577)

shigumicu 25-09-2009 10:31 PM

Re: Windows i koji - ili OSX, i 2 kompa ili ne?

Pa imas vec finalnu verziju Win 7 to ti je RTM 7600 koja je ustvari nezvanicno finalna :D.

alhoholicar 25-09-2009 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by shigumicu (Post 257090)
Pa imas vec finalnu verziju Win 7 to ti je RTM 7600 koja je ustvari nezvanicno finalna :D.

Odlicno! Pa jel radi ta verzija za stalno ili je na mjesec dana?

shigumicu 25-09-2009 11:22 PM

Quote:

Originally Posted by alhoholicar (Post 257091)
Odlicno! Pa jel radi ta verzija za stalno ili je na mjesec dana?

Na mesec dana je, ali ako se potrudis moze i duze :rolleyes:. Ali je verzija konacna, tako da je verovatno stabilnija i bolja od ovih zvanicnih beta verzija.
P.S. Ali da ne bude zablude... Win 7 se jos uvek nije pojavio zvanicno u prodaji.

LACKY 26-09-2009 01:16 AM

Pod 7-micom u startu (recimo) Waves-ovi plugovi prave problem. Shell 5.0 5.2 i 5.3 u VST varijanti uopste nerade(rade vrlo problematicno u Direct X varijanti). Rade noviji shell-ovi od 5.5 ali vrlo problematicno.
IK-Multimedijini proizvode rade, ali ih recimo Pre Sonus-ov Studio One nevidi. Novi je host i vidi VST od 2.4. Ali IK nevidi ni jedan. Steinberg ih vidi.
Ako vas bude zanimalo, mogu vam za par dana napisati sta sam jos probao.

marin_ri 26-09-2009 01:27 AM

Quote:

Originally Posted by shigumicu (Post 257095)
Na mesec dana je, ali ako se potrudis moze i duze :rolleyes:. Ali je verzija konacna, tako da je verovatno stabilnija i bolja od ovih zvanicnih beta verzija.
P.S. Ali da ne bude zablude... Win 7 se jos uvek nije pojavio zvanicno u prodaji.

Mislim da je ovo kriva informacija, al nema veze :)

Rade do negdje 6-tog mjeseca 2010 ako se dobro sjećam, a mogu raditi i za stalno, no o tome nisam pisao jer kolko znam ovaj forum je protiv piratstva:-D
Moji rade za stalno.

Znači, kao što sam napisao prije, win7 final već postoji, a službeno izlazi 22.10.

Nisam ti prije odgovorio, što se tiče 2 kompa ista stvar. Ako imaš volje pogubiti tjedan dana da to radi savršeno, napravi to, i taj drugi koristi u slučaju kad radiš neki veći mix pa opteretiš glavni komp, imaj ga za rezervu.

Preporučam ti Cubase 5, osobno sam protiv vraćanja na stare sisteme :)
Od nuenda dvojku trojku i četvorku sam probao, ali je prokleto skup. I očito nepotreban za audio produkciju, zato će ti cubase biti više no dovoljan.

kVu 26-09-2009 02:48 AM

jel probao neko virtualizaciju preko 7-ice? znaci xp mod koji se zasebno instalira u 7-ici, ne "compatibility mode"

shigumicu 26-09-2009 08:57 AM

Quote:

Originally Posted by marin_ri (Post 257102)
Mislim da je ovo kriva informacija, al nema veze :)

Rade do negdje 6-tog mjeseca 2010 ako se dobro sjećam, a mogu raditi i za stalno, no o tome nisam pisao jer kolko znam ovaj forum je protiv piratstva:-D
Moji rade za stalno.

I ja imam rtm 7600, znaci finalnu verziju i kada sam je instalirao pored serijala je pisalo da mi je preostalo jos 30 dana. Postoji mogucnost da legalno produzis vreme na 90 dana. A sto se tice ovoga da produzis vreme rada do 6. 2010. mislim da to vise ne moze i da je to vazilo za neke beta verzije.

marin_ri 26-09-2009 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by shigumicu (Post 257108)
I ja imam rtm 7600, znaci finalnu verziju i kada sam je instalirao pored serijala je pisalo da mi je preostalo jos 30 dana. Postoji mogucnost da legalno produzis vreme na 90 dana. A sto se tice ovoga da produzis vreme rada do 6. 2010. mislim da to vise ne moze i da je to vazilo za neke beta verzije.

Hm, vjerojatno ga nisi aktivirao onda? obično je proces aktivacije mjesec dana.

Ja imam 2 broja koja sam dobio pred ne?to vi?e od pol godine, koji traju tako godinu dana.
Nema veze, da ne idemo previ?e u OT. :)
Nema mu druge, ako je legalac pričekat mjesec dana za 7,a ako ne kupuje sw, mo?e se već sad naći final verzija koja provjereno radi.

AlmaNach 26-09-2009 12:28 PM

Quote:

Originally Posted by alhoholicar (Post 257018)

Kako bih da koristim svih 8GB rama na novom, a XP ne vidi vise od 3,5 - ne znam da li da stavim Vistu ili XP ili Windows 7- ili da probam i sa OS X. Dosad radix na XP SP2 i Nuendo. Takodje, vidjeh da mogu dodatno pojacati rad koristeci i drugi komp preko FX Teleporta.

Ja koristim Vistu 64 (uporedo sa Xp-om i Ubuntuom, ove koristim samo za net i slicne stvari), imam Phenom X4 945 + 4 GB rama. Nikakva posebna podesavanja nisam radio, cak mi je aero ukljucen + sidebar + windows blinds skoljka + redovan update radim. I daleko bolje komponente rade u Visti nego u Xp-u. Nikad mi nije krashirao sistem, evo vec 7 mesec otkad sam ga instalirao. Imao sam projekat sa 15 instanci raznoraznih sintova ( Sylenth, Surge, Albino, Minimoog) + 20-ak kanala i procesorsko zauzece je islo tek nesto manje od 50 odsto. Problem postoji kad su u pitanju stariji voda/vazduh plugini i programi, dosta toga ne radi il radi slabo, ali sve novije radi bez problema.
Sto se tice Mac OSX na PC-u trebas da se raspitas koliko su ti komponente kompatibilne. U protivnom imaces dosta problema i bices osudjen na one krakintos verzije, pa ono koja udje :grin: Da sam na tvom mestu, prodao bih stari komp i dodao kintu i kupio ovaj rumski, dok bi sa novog terao Win.

alhoholicar 26-09-2009 03:07 PM

Pa dobro...

Krenuh lagano da probam 7 na jednoj particiji, pa ako ne bude islo cackacu malo! Drugi kompjuter definitivno ostavljam i sad cu da malo vidim to povezivanje sa FX Teleportom...Moze li UAD preko Teleporta da radi?:rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 02:37 AM.