![]() |
Re: Povezivanje dva kompa
Da, ja mislim da ima veze, jer ja sam koristio dva racunara ali direktno spojena jedan u drugi ne preko rutera, i sve je bilo ok. Probaj hoce li ti tako raditi, ako hoce onda treba nekako nastimati taj ruter, valjda se neko javi ko je vec to pokusavao :D ili google :) Pozdrav
|
..mora? im podesiti isti "workgroup" ...
|
Hvala svima na odgovorima!
Uspeo sam da uradim sve sto je trebalo!:) |
Ako ruter ima vise LAN portova, onda on prakticno ima switch u sebi, i svejedno je da li su dva kompa povezana direktno ili preko switcha, u ovom slucaju rutera...
Najlakse je napraviti mrezu (sharing fajlova i printera) prateci windowsov wizard za kreiranje home mreze (Setup a home or small office network kada se udje u Control Panel->Network Connections). Tu samo izabrati tip mreze, i win ce automatski upaliti sharing opciju, poslije moze po volji da se stavljaju manual IP brojevi i da se jednim klikom sharuju folderi, diskovi itd... |
Da, ruter je sa 8 portova!
Sad sve radi kako treba, meni je sve ovo novo pa sam share-ovani disk trazio na drugom kompu u "My Computer"-u a ne u "My Network Place"-u!:banghead: Ali dobro, ovo je prvi put da radim ovako nesto, sledeci put ce valjda biti malo lakse!:rolleyes: |
Zaobidji 'My Network Place'.
Puno jednostavnije je da kliknes na start menu pa run pa ukucas \\ i onda IP adresu racunara u mrezi kojem zelis prici. Npr. ako ti je drugi racunar na adressi 192.168.1.4: start menu -> run -> \\192.168.1.4 |
E da, Bota je u pravu, to sam zaboravio dodati...
Znaci mozes pristupiti datom kompu na mrezi ovako kako je bota napisao, ili jednostavno pogledaj koji je computername tog racunara (ne ono sto pise "Computer Description" vec kad udjes desnim na My Computer->Properties->ComputerName-Change pa tu sta pise pod ComputerName), pa u obican windows explorer (bilo koji prozor koji je otvoren) kucas \\computername (odnosno sta ti je vec computername)... |
All times are GMT +1. The time now is 09:36 AM. |