![]() |
Re: ITB super saveti !!
"Everything in the original post is true, but it isn't why itb mixes don't sound as good (warm/deep/wide/clear/smooth/alive) as analog mixes."
Gregory Scott - ubk |- Creator of The UBK Fatso -| Slazem se! |
Quote:
|
Quote:
nisam siguran da'l sam skontao ali sam primetio da otkako sam krenuo da praktikujem da mi regler na DAW kanalu koji je sniman na +4 ne prelazi 30% od -besk. - do 0db recimo, konacni miks mi zvuci dosta "analognije" nego pre kad sam gario. debiliziram, al jel to poanta ovog dela teksta??? |
Quote:
samo pomeranje "DAW reglera" je poprilican problem inace |
Quote:
u kom smislu? |
inace, mali test koji moze svako da odradi
npr Ableton - 2 identicna kanala u smislu isti loop na svakom - na jednom spustiti gain za -8db(ili vise), a na drugom istu vrednost ali upotrebom Sonalksis FreeG(64bit double precision), ali da je fader od Abletona na 0db - obrnuti fazu na jednom kanalu - otvoriti dva nova kanala pa routing svaki od prethodnih u ta dva respektivno - odraditi promenu gain-a na jednom sa Ableton faderom, a na drugom sa FreeG-om razlika je cujna zasto? zbog internog ne-ditheringa koju vecina DAWs sprovodi (Pro Tools ima mixer dither opciju btw) svaka promena gain-a dovodi do tzv truncation distortion i rounding errors koja trazi dithering koji se ne sprovodi interno, a ta se distorzija akumulira kroz kanale prilikom promene gain-a poprilican problem u vecini DAWs |
Quote:
Za ovo sam mislio da je mit,medjutim,mislim da je ovo stvara poprilicno veliki problem u SVIM softverima...ubedio se licno. |
Ne u svim, Pro Tools na obrtanje faze, pri cemu je jedan kanal smanjen na regleru, a drugi sa trim-om, ili FreeG pokazuje neko desavanje na -130 db, dakle nista cujno...
|
All times are GMT +1. The time now is 07:18 AM. |