Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   ARP Odyssey na ebay-u (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29246)

pleon 07-09-2009 09:35 AM

Re: ARP Odyssey na ebay-u

btw, jeli to lead synth na Man Child - u, svira ga gospodin Herbie, meni se cini da je, zvuci k'o da svi vragi huce i fuckaju :) znam da na nekoj live snimci svira neki arp manji, onu poznatu bas lajnu iz cameleona ..dali ima neki air-ova stvar di se odyssey fino cuje, cini mi se da su ga i oni upotrebljavali. ma jesu ziher, ko nebi da moze? dobro, ima i takvih dosta..
:D

a nist, moram priznat da ste me malo nagovorili, poznam taj osjecaj u svojem malom mozgu, nakon toga se cesto desi da napravim neku neuracunjilivost,.. pitanje je samo vremena

silicon science 07-09-2009 01:44 PM

Uh, ovak MK1 je totalno apokalipticni sintisajzer, tjako bolesna sprava.. :grin::grin:
MK2 mi je nekako najmuzikalniji, dosta nezniji filter... Deff treba posedovati sve revizije Odyssey-a :rotfl::rotfl:8-)

DaBear 07-09-2009 03:31 PM

ehhmmmm...... hm hm...

pleon 12-09-2009 05:49 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 255282)
Uh, ovak MK1 je totalno apokalipticni sintisajzer, tjako bolesna sprava.. :grin::grin:
MK2 mi je nekako najmuzikalniji, dosta nezniji filter... Deff treba posedovati sve revizije Odyssey-a :rotfl::rotfl:8-)

ma ne, samo mk1 i mk2
ovaj treci je prekuhani:)

relis 12-09-2009 06:39 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 255293)
ehhmmmm...... hm hm...

Ovo je engleski, ne?

Ja cu prevesti:

Imao sam u svojoj karijeri sve te stare sinteve, od Jupitera 4, Propheta 600, do OBXa i jednostavno ne mogu razumijeti da ljudi i dan danas kupuju te kante koje su i dok su bile nove bile skroz nepouzdane, stalno su se rastimavale, i to masno placaju i ...

:D:D:D

silicon science 12-09-2009 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by relis (Post 255774)
Ovo je engleski, ne?

Ja cu prevesti:

Imao sam u svojoj karijeri sve te stare sinteve, od Jupitera 4, Propheta 600, do OBXa i jednostavno ne mogu razumijeti da ljudi i dan danas kupuju te kante koje su i dok su bile nove bile skroz nepouzdane, stalno su se rastimavale, i to masno placaju i ...

Da, medjutim SH101 i dalje u studiju stoji (nostalgija)... Ili ne moze bez tog zvuka, mada i sam kaze da to softver moze sve :rotfl::rotfl::rotfl:

pleon 13-09-2009 10:20 AM

Quote:

Originally Posted by relis (Post 255774)
Ovo je engleski, ne?

Ja cu prevesti:

dobro je cut i drugacije misljenje; makar i na engleskom:D

makar meni nije jasno kak neko (programer) moze napisat softver koji emulira analogni sinth ili bilo sto drugo, a zna se da fizika nije objasnila cak ni gravitaciju a kamoli pojave iz atomskog svijeta (na primjer elektricitet).
mi (ne ja al drugi ko newton ili tesla) samo registriramo pojave u prirodi i ucimo ih koristiti u razne svrhe (do tuda seze ljudski genij, za nesto vise trebalo bi imat bozanske oci a ne mjerne instrumente).
ja nekad znam registrirat suncevu svjetlost prije 10am pa je iskoristim da si skuham kavu:D

Don Solaris 14-09-2009 09:43 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 255247)
evo ga mkIII verzija (24dB ARP filter):
<object width="425" height="344">

mkII verzija (ladder filter, pise 1972 al to je godina kad je izasao mkI):

Jesi svirao te dvije verzije? Koja ti je bolja?

Meni ovaj zlatni zvuci puno bolje, bez obrzira sto MkIII izgleda ljepše. :grin:

Ne znam do kojeg serijskog broja je u MkII bio Moogov filter.

P.S. Mislim da kupujem zlatni.

clusterchord 15-09-2009 12:46 AM

mkIII, sa ARP 24dB filterom bolji za bass. i "punokrvne", tople tamnije leadove..

mkII za piercing leadove, filter sweeps, liquid sound fx - lfos/samplenhold/ring tu zvuce fenomenalno. ima low end al ne kao mkIII.

mkI sam svirao prije 25 godina ne sjecam se puno, al cini mi se najagresivniji od sva tri..

All times are GMT +1. The time now is 11:50 PM.