![]() |
Re: pomagao drugu da snimi bubanj..slike!
Predivan bubanj! Kick je gigant! To sigurno sjajno zvuci!
Tko je to iz Zagreba, ako se smije znati? |
@ Vrach
Sta radi onaj kondenzator naslonjen na kick? Sta je postigao sa 57-icom prilepljenim za kondenzator na dobosu? Bio bih ti zahvalan za barem pola minuta snimka... bas me zanima kako ovo zvuci! |
@ Shot...tipa sam upoznao pre dva meseca...znam mu samo umetnicko ime..a ono je on na zadnjoj slici..pitacu ga ako hoce da "otkrije ime!"
Kik je inace 26" i ima super zvuk..a i floor tom. Snare - za moj ukus je malo vise zvonio (ja bi zalepio neku malu papirnu maramicu) ali on voli tako.. Zvuk kome stremi je veliki, old school, John Bohnam na kvadrat..! Ostatak instrumenata su bas i gitara (i vokal)..znaci svirka - prasenje, "with a twist!" @ zmaj - to sa mikrofonima su njegovi trikovi..ja slabo znam oko toga, ali kad se cuje izolovano, daje mu mega body.. 57 i onaj drugi..jedan je (koliko sam skapirao) isao u izvrnutoj fazi...(valjda) pitacu ga za sample.. |
uf.. meni isto zanima ovo sa majkovima
koji? za ?to? u ?to (micpre)? kako? prostorija? radim uskoro sa bendom kojem bi jaaaako pasao ovakav bubanj.. |
Quote:
http://www.recordproduction.com/andy...c-producer.jpg |
ta fora sa dva majka na sneru je da se dobije lepsi high end (dinamicki majkovi imaju malo mlohave visoke). A lepe se da bi bili sto blizi zbog fazne razlike.
...nego , DaBear? Gas Cooker? JZ BlackHole? :) |
Quote:
Bio je jos jedan set overheads-a bas iznad bubnja (ne mogu da se setim koji su..ima ih na prvih par slika, ) ali posto su zvucali kao plasticna kanta, zamenio ih je `neumanima.... Gas Cooker - mislim da nista nije islo kroz njega. Sve islo kroz Neve, sem floor toma (koji je isao u API lunch box..) pitacu ga ako hoce da se malo ukljuci u diskusiju...posto ja slabo znam oko mikrofona, postavljanja i tih fora... |
"posto ja slabo znam oko mikrofona, postavljanja i tih fora..."
Pa kog si djavola onda pomagao? Sem ako nekuvas dobro kafu! |
Quote:
|
bilo bi super kad bi covek dao dozvolu da cujemo makar trachak, ja ocekujem da ovo zvuci kao robert palmer + fil kolins i jache :mase:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:31 PM. |