![]() |
Re: Zvucna karta za slusanje muzike
Quote:
Pozdrav, Vasa |
...i tako u krug dok ne odlepis :)
|
cekajte ljudi... nismo se razumeli...
razlike naravno da postoje, samo je pitanje koliko je to bitno za coveka koji se ne bavi zvukom? meni je u kompu i danas sb Live value koji ne vredi ni 10e a svira odlicno... moze i tako nesto da uzme a da nije integrusa.. a realno, sta ce mu emu ili m-audio ako ne planira ikad ista da snima ozbiljno???? zar nije bolje resenje uzeti neko bolje slusanje koje je samo po sebi mnogo veci korak napred i ustedeti pare na kartici? ili hocete da mi kazete da integruse zvuce ko tranzistor i da mora da pljusne >100e? pozdrav :) |
kVu-ku-lele...
Slazem se sa ostalima,nije isto kada ide preko integrisanog prdavca! Secam se kad sam kupio terratec DMX6fire,koji je sada u starom kompu za razonodu sto rece neko,i pustio kolika je razlika u soundu... ...cuveni envy 24 cip... Za tu lovu,ne znam samo je li mora da bude usb ili pci,ali Maudio audiophile 24/96 ima odlican izlaz... ...bar u toj ceni a to je manje od 100€. Ne izostavno i recimo E-mu 0404 za malo vise para,pa cak i 0202...ako se stedi,interni ili externi... Mozda je jos i najpametnije resenje 0404-pci ,dakle kao interna karta... to je sto-sto i neki ojro... Ima razlike ,zaista i to se na prvo slusanje,cak i laici koji ne moraju biti neki profi frikovi cuju... kVu jeste doduse u pravu da su i zvucnici vazni,kao i kablovi,konektori,o koncu i muzika koja se slusa... ------------------------------------------------------------------- Quote:
...ne svira,veruj... ...mozda na onaj sp/dif ako ga ima... Upali nesto ozbiljnije pa cuj.... Quote:
Da. To je miniminiminimum.... |
e jebiga onda.. bice da nisam toliko zahtevan kada je slusanje u pitanju :)
|
Evo sad sam se poslije integruše prebacio na moju Buduću!
Dileme nema! Dinamika je neuporedivo veća, distorzije nema ni na najvišim nivoima, stereo separacija (strašno!!!)... :shock: p.s. Naravno da za slušanje muzike nije potrebna zvučna od 1000EUR, ali se dobro sjećam koliki je bio moj šok kada sam poslije integracije prešao na Creative AWE32, a tek što se čudom nisam mogao načuditi kada sam prešao na E-MU 1212m koji je bio moja prva poštena karta! |
...nije strasno,probaj neku malo bolju kartu i videces... ...svasta je u lancu,ali najvazniji su za slusanje D/A konverteri. za snimanje A/D...
Dakle Digital u Analog... Od kvaliteta njihove funkcije pretvaranja digitalnog koda u analogni signal zavisi kvalitet zvuka... U principu stara narodna, koliko para,toliko muzike.... Nisam neki inzenjer da sad tehnicki to razlozim,da neke iskusnije kolege ne zamere,ali ako malo iskoristis jednu sjajnu opciju na rumskom - search, dobices sigurno gomilu threadova o tome... |
Kao sto Big Boki reche, E-mu 0404... Pre par meseci je drugar kupovao kartu za slushanje mjuze (imao je u kompu Audigy 2 ZS Platinum Pro) pa se chula razlika itekako (dodushe dobre hifi kutije).... Eto, back on topic, E-mu 0404 je pravo reshenje :):wink:
|
Quote:
|
Na kompu za internet i zezanje imam m-audio fast track pro .
super je to karta za mnoge potrebe a uklapa se u tvoj budzet |
All times are GMT +1. The time now is 03:11 AM. |