Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Koju grafichku...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28833)

lesha 09-08-2009 12:34 PM

Re: Koju grafichku...?

imam 8500gt i ne bi trebalo da se greje vise od 65-70 ?C

shigumicu 09-08-2009 06:30 PM

Kazu da se ove 9600gt kartice malo greju, ali sa druge strane treba im dodatno napajanje i trose dosta struje, a i cena im nije bas mala.

diviner 10-08-2009 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 252416)
Ma kakvo crno igranje:)

Hvala na preporukama, sad cu baciti oko na cene, ali taj 4850, koliko se secam iz casopisa otpada u startu zbog cene..... pre cu kupim jos 100m kabla:banghead:

EDIT/

sad videh cene..... taj 8400gs je u cenovnom rangu sa ovim sto ja imam (7300gt)....
jeste je probali u 1920x1080?

Naravno da smo probali...Dual View, vise rezolucija, kvalitet slike na VGA (D-SUB), a najbitniji kriterijumi su nam bili malo zagrijavanje (znacete o cemu pricam kada budete imali 4 ili vise PCI DSP karti koji "opkoljavaju" graficku), ne zauzimanje susjednog slota, i besprekoran rad u OSX okruzenju, kao i da malo kosta.

Zar sumnjas u nas? :)

Nije da sam protiv gemerskih karti u audio masinama (ugradili smo u nekoliko ruDAWa od 8800GT do 4870) ali ako vec imate audio masinu (podrazumijeva nesto manji airflow u kucistu zbog stishanih ventilatora) onda treba uzimati sa aktivnim hladjenjima, jer sa tim kartama se nije igrati po pitanju zagrijavanja.

InsaneEyes 10-08-2009 07:56 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 252388)

idealno Gigabyte 8400GS 512MB

in my posession :D

moze i da potera neke dobre "stare" igre bez problema ponekad mada za to sluzi playstation!

OFF 11-08-2009 01:01 AM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 252538)
Naravno da smo probali...Dual View, vise rezolucija, kvalitet slike na VGA (D-SUB), a najbitniji kriterijumi su nam bili malo zagrijavanje (znacete o cemu pricam kada budete imali 4 ili vise PCI DSP karti koji "opkoljavaju" graficku), ne zauzimanje susjednog slota, i besprekoran rad u OSX okruzenju, kao i da malo kosta.

Zar sumnjas u nas? :)

Nije da sam protiv gemerskih karti u audio masinama (ugradili smo u nekoliko ruDAWa od 8800GT do 4870) ali ako vec imate audio masinu (podrazumijeva nesto manji airflow u kucistu zbog stishanih ventilatora) onda treba uzimati sa aktivnim hladjenjima, jer sa tim kartama se nije igrati po pitanju zagrijavanja.

Odlicno!!!.... najvise volim da kupim dobro, proverenu i nadasve jeftinu stvar:)

Sad cu da narucim... samo da svane:D..

Hvala!!!!!!!!!!!

shigumicu 12-08-2009 11:54 AM

Pojavile su se ove nove kartice iz green edition serije i kazu da se jako malo greju i malo struje trose (netreba im dodatno napajanje), a imaju performanse tek nesto slabije od klasicnih verzija, pa ko voli da ponekad nesto i odigra... :)

OFF 13-08-2009 12:12 AM

A zbog cega meni pishti 7300gt?

diviner 13-08-2009 11:28 AM

Vjerovatno imas MSI 7300GT , ili Gigabyte... One su, ovim redom, pishtile kod nas na testu (MSI najvise, Gigabyte srednje, dok na kraju nismo probali ASUS koji ni malo ne pishti). Ali cak i MSI sa svojim pishtanjem je znao da "umukne" kada ga stavimo u bilo koje od nasih adaptiranih ruDAW kucista ;) .

Graficke pishte kao i sve ostalo sto moze da pishti (napajanja, maticne ploce itd) zbog PWM naponskih regulatora, koji obicno imaju zadatak da jednosmjernu struju pretvaraju u impulsnu relativno visoke frekvencije (otuda i to pistanje, kada se javi mali prostor za rezonancu materijala od koga je napravljen) kako bi je transformisali ili bolje kontrolisali.

OFF 13-08-2009 06:34 PM

Moja je Asus 7300Gt..:( Imam i jako dobro napajanje i kuciste....

diviner 13-08-2009 09:51 PM

Hm...pazi, desava se da jedna serija stigne ovakva, druga onakva, tako da me ne iznenadjuje sto kod tebe gotovo ista karta se ponasa drugacije.

All times are GMT +1. The time now is 04:29 PM.