![]() |
Re: Workstation do 300-350 Eura
mozda nije losa varijanta neki roland JV1080, sa a33 masterom.... to se nadje za oko 350e... tu negde bude i osnovni trinity, ali ga retko ima po oglasima
|
Quote:
Quote:
Quote:
E sad, pre neku noc sanjam ja da sviram. Cuju se neki akordi, kad je pogledam dole u sta sviram, a ono neka ploca od drveta. Lupam ja po drvetu neke akorde a zvuk sam izlazi. Probudim se i kazem sebi, ovo ovako ne valja. Ima da poludim bez sintisajzera. E sad, posto budzet bas cuvam za neke jos vaznije stvari u zivotu, pade mi na pamet Yamaha CS2X. Jeli moze da padne preporuka za nju? Znam da je cena za nju oko 150 Evra, tako sam je vidjao. A ima i portamento. Voleo bih da se oprobam u sci-fi/Jarre/Fin muzici. Nabavio bih neki free PC sequencer za pocetak, nesto legalno royalty/copyright free. Samo da ima osnovne stvari tipa copy/delete/merge/quantize. Sto jednostavnije, pa ako moze neka preporuka. Cisto da provalim softverske sekvencere jer a njima jos nisam radio. TunaFish bi jos dosao u obzir posto je oko 25 Evra, pa da ne cepidlacim. Moze li neka preporuka i za TunaFish? Ako imate neke druge ideje, dajte da vas cujem. EDIT: Yamaha S30, za razliku od SC2X ima redovnih 16 MIDI kanala be ogranicenja kao u pomenutom CS2X-u. A ima i opciju analognog prosirenja. Nisam svirao S30 (sem jednom na 6-7 minuta u nekoj buci), kako se pokazala? Koja bi bila njena cena? |
Cs2x nisam probao, ali cs1x je verovatno najgora sprava koju sam svirao (uzeo na par dana da probam, i odmah vratio)
|
CS1X = 4,5 MB waveforma
CS2X = 16 MB waveforma Nadam se da se razlika cuje u praksi. :confused: |
Cs2x imam i koristim za tezge/jammove/zezanja. Sempl ROM je otprilike iz doba W5/W7 (imao sam i to pa ne kazem bzz),sto ce reci nesto bas valja a nesto BAS ne valja (kao npr akusticni klaviri,koji su ogavshtina)... Odlican wurli, pizdarija "analogne" farbe, kvazi OB strings genijalan (sempl kobajagi oberhajm, al je super lushy), a farbe za dance-trance su prilicno uverljive (iako ih nisam realno upotrebio nikad nigde), FX proc nije los, jedan insert i dva mastera, sve u svemu moze da se isprogramira prilicno stvari... Ima real kontrole koje mogu i posluziti nekad i 64 polifonije sto je sasvim pristojno... Takodje pozitivno je sto kosta oko 150e max. i sto ima 3kg.
E sad, jedina stvar koja BAS moze da zasmeta su dirke, koje su najnajnajNAJOGAVNIJE ikad na planetama :banghead: Nikad goru dirku nisam pipnuo, a ovo treba uzeti za ozbiljno posto mi je kroz kolekciju,osim sintova, proslo bar 40 italijanskih orgulja (elka,crumar,farfisa,gem,...), a neke od njih imaju stvarno odvratne dirke... Zakljucak: 150e+3 kilograma tezina+64 polifonija+interesantne budalastine koje nemaju ostali rompleri= odlicno (bar sto se mene tice)... |
Zaboravih, na cs2x portamento je uzasan i totalno mi je besmislen i vise bi vredelo da su umesto portamenta stavili da moze da se igra pac-man ili snake na onom frljavom displeju....
A kao moj odgovor na prvi post u ovoj temi, za to sve sto si spomenuo, da ti treba i orkestar i hor a i analogija i sve to da radi dobro, a da bude 300e, jedino sto mi pada na pamet,kao i ostalima je neki master+jv1080 (ili nesto iz XP serije, sto mu dodje isto), pod uslovom da imas srece bas da naletis na tu kombinaciju prosirenja, pa prodjes jeftino... |
Quote:
|
Quote:
Prednost klavijaturama sa ugradjenim sekvencerom. Eto da pojasnim :wink: Inace nisam znao da je portamento na cs2x-u bas tako los. Cuo sam da se ljudi zale na portametno u Korg-ovim nize klase - a to znaci u N seriji, kao i u aktuelnom X50. Quote:
Jeli probao neki Tunafish? Navodno je OK, a jednostavan. U njega idu i pluginovi i hardware synthi. Ako bi mi Tunafish bila dobra odskocna daska za ulaz na rad na PC-ju, onda stvarno super. Naravno, ne samo meni nego svim pocetnicima. Cak bi novcano bilo najisplativije, jer postoji malo more besplatnih vst v/a sinteva. |
Kad vec gledas besplatne sekvencere treba da pogledas i Reaper. On je (navodno) u klasi Cubase-a i ostalih "ozbiljnih" softver sekvencera. U njemu mozes sve da radis, i audio, i midi, sve Plug-inove i VST instrumente da koristis...
|
@FlashGordon:
Portamento nekako uvek poredim sa Moog i Yamaha portamentom (npr. sa DX7, koji mi je savrsen). Ovaj je nakaradan, nesto se cudno desi sa zvukom, kao da se promeni karakter, pogotovo ako probas sa polifonom farbom :confused:.... Mozda je bas ovaj moj nesto slogiran po tom pitanju :D Na temu koliko je klavijatura od 100e "masno-sinteticka" mozemo danima, zavisi kako ti uvetu prija, ovo ti je povrsni review, vise odnos kvalitet-cena i mislim da je isplativa investicija... |
All times are GMT +1. The time now is 09:19 AM. |