Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   laptop za produkciju? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28426)

Danny Lou 01-12-2009 09:55 PM

Re: laptop za produkciju?

ako ces da koristis fw kartu obrati paznju koji fw chip taj laptop ima....

kejkz 01-12-2009 10:15 PM

Za te pare, bolje kupi stariji, ali kvalitetniji laptop, nego noviji nize klase.

lesha 02-12-2009 10:23 AM

nemoj da uzimas dell nikako jer nisu lepo odradili podrsku za realtime audio i video, ja imam problema kao i gomila ljudi, desava se pucketanje i ostala s*anja.

postoji resenje u pauziranju acpi.sys threada kada sve savrseno radi, ali mislim da je to previse cimanja za laptop tako poznate firme. :banghead::banghead::banghead:

u svakom slucaju, precesljaj prvo forum firme ciji laptop kupujes, a takodje i forum proizvodjaca kartice, pre svega deo foruma sa bagovima i problemima.

zeleni 02-12-2009 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 264381)
E pa sad 200 E. :banghead::banghead: Malo je to novacaaa za desktop replajsment, maaalooo

Ne trazim zamjenu za desktop racunar, jer imam solidnu masinu koja mi radi kako treba. A sad bih kupio neki laptop da mi moze zavrsavati neke male poslove. Znaci ne pomisljam igrati igrice na njemu nego biti na netu i igrati se sa cubase-om :D nadam se da me shvacate :wink: Pozdrav:da:

paris.rukiz 02-12-2009 09:31 PM

ja imam acer 5920g, 2.2 GHz, 2 Gb rama, sve intel, radi odlično, a ima i mini firewire:grin:. Model je s početka pro?le godine pa bi ga i mogao naći negdje na oglasniku za te pare.

shigumicu 06-12-2009 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 264561)
postoji resenje u pauziranju acpi.sys threada kada sve savrseno radi, ali mislim da je to previse cimanja za laptop tako poznate firme. :banghead::banghead::banghead:

Sta si pod ovim mislio?
Ja takodje imam problem sa prekidanjem i puckanjem na laptopu, pa me interesuje kakvo pauziranje je u pitanju i kako se izvodi?

lesha 07-12-2009 10:17 AM

Quote:

Originally Posted by shigumicu (Post 265090)
Sta si pod ovim mislio?
Ja takodje imam problem sa prekidanjem i puckanjem na laptopu, pa me interesuje kakvo pauziranje je u pitanju i kako se izvodi?

skini DPC latency checker i videces da li ima problema.

ne bih smeo da ti preporucim ista zato sto ne znam koji laptop imas, ali ja konkretno resavam stvar pomocu process explorera ili process hackera.

shigumicu 07-12-2009 07:19 PM

Laptop je acer Extensa 5635G (core2duo t6600 2,2ghz, 4 giga rama, 500Gb hard ...)
Proverio sam i sa latency checker-om i latencija mi je oko 270ms. U pikovima ide do 470-480ms. Program sam pokrenuo dok je rado Cubase i gurao kanale. Medjutim iako je latencija u "zelenom" ja sam imao prekidanja. Doduse bilo je jedno dva-tri puta da je latencija skocila na 2800ms, ali tada nije bilo prekidanja :shock:. Mislim da je skakala kada sam pozivao neke vst-e. Inace iskljucio sam i mreznu i vajerles i integrisanu, mada i kada ih ukljucim sve je isto ....bedak :(.

lesha 07-12-2009 08:49 PM

proveri na acer forumu da li je jos neko imao takvih problema, ili na forumu proizvodjaca zvucne kartice

shigumicu 07-12-2009 08:52 PM

Ma djavola 2800ms, ide i do 65000ms(sezdeset pet hiljada) :shock: u pikovima i to skoro svaki put kada pozovem neki vst ili vsti (prekine na trenutak muziku, pa opet nastavi). Pikuje povremeno i kad nista ne diram.

All times are GMT +1. The time now is 01:23 PM.