![]() |
Re: Izgubljen - instrumental
Pazi, nisam ja mislio da sama tema (melodija) ima veze sa Satrijanijem (to je tvoj trenutak, tvoja tvorevina), vec sam nacin interpretacije, nekako prepoznatljiv nacin melodijskog zavrsetka takta, na par mesta ima to karakteristicno Satrijanijevsko mjaukanje poslednjeg tona u taktu. Ali i to sto kazes, sam zvuk gitare dosta podseca na Satrijanija, pa mozda dosta utice na subjektivni dozivljaj pesme i interpretacije.
|
Ma gitara je skroz ok, ne bi ja tu nista dir'o... Lepo lezi u prici, ne znam kakvu bi drugaciju stavljao. Ok mozda malo gore-dole boja ali to je to u principu. Ono sto meni ovde ne stima je kad odes u onaj g#dur (ako je to to - posle onog prvog mol akorda) nesto kao da je promasena harmonija, tj cujem da neka nota nije na mestu... Ne znam sad tacno sta, mozda si namerno hteo da dobijes neku foru - nisam bas toliko upucen u teoriju, ali jednostavno cujem da nesto strci. Mozda gresim, ponavljam, mozda je subjektivni osecaj (ocekujem mozda nesto drugo)
Drugo, legato je sasvim ok, ali negde kao da se previse vuce za taktom. Opet, mozda gresim, sta znam. Inace generalno, pesma je ok, lep opustajuci instrumental, i dobro je sto si resio da smanjis broj upotrebljenih zvukova, jer se nekad prenatrpana matrica sva smuti i nista ne izlazi konkretno koliko god da je mixas. Onda pomislis da ne znas da mixas i popizdis. :) Ova uopste ne zvuci prazno. @svim gitaristima - pa gitara je gitara, moze da se pusti i kroz ves masinu, ali i to je vec neko uradio pa nece zvucati kao satriani nego kao neki zzz svejedno, sve price o gitari su vec ispricane - tesko da moze da se dobije neka nova boja a da zvuci ok i tako dalje a da nije necija kopija - isto i za stil svirke mislim. |
Muzzy,
To je bio prijateljski drugi par usiju. Daj na se. Ja nemam problem da, kad odsviram nesto sto mi se svidi, prvo pitam okruzenje koga sam skinuo. To je sasvim normalno, nismo odrasli u gluvoj sobi. Zapanjujuce je sta sve odzvanja ljudima u usima. Skapirao sam da cak oponasam i savremenu elektronsku muziku. Takodje, ako uopste prihvatis da 'mozda' zvucis kao Satriani, i mozda probas da se oslobodis tog 'mozda' uticaja, za pocetak bih predlozio da pobegnes od tog karakteristicnog tona. Sebe sam uhvatio da, kada nadjem neciji (neretko bas njegov) ton, pocinjem da sviram njegovim stilom. Cak bih zamenio i magnete na gitari, ako treba (-.. Psonic, Apropo '@svim gitaristima - pa gitara je gitara, moze da se pusti i kroz ves masinu, ali i to je vec neko uradio pa nece zvucati kao satriani nego kao neki zzz svejedno, sve price o gitari su vec ispricane - tesko da moze da se dobije neka nova boja a da zvuci ok i tako dalje a da nije necija kopija - isto i za stil svirke mislim.' Ovo, toliko puta cuto, ulazi u jednu filozofiju besmisla (sve je vec odsvirano, sve je vec naslikano, sve je vec napisano, sve je vec ispricano, sve su seke...) koja ne bi trebalo da je bliska ljudima koji se bave umetnoscu, jer cemu onda sve? Ipak bih taj stav ostavio kao opravdanje za komercijalu, pogledaj koliko novog se desilo poslednjih 20Y (-; Pozdravi |
@shigumicu: Ok, bitno je da sam te onda dobro razumeo.
@ psionic: Totalno si upravu za sve zamerke! Zaboravio sam da promenim obrtaj akorda u jednom sint track-u i strci (ako mislimo na onaj takt pred reprizu teme?). Legato ima tendenciu da "pobegne" na par mesta, al' ono gde sam skroz omanuo je kraj slide melodije... sedi, 2. Bice ispravljeno. Nikako da se resim te potrebe da sto pre snimim, odsviram, pokazem, diskutujem... @ loclso: Apsolutno dajem na se :) Prihvatam svaku kritiku! To isto vazi i za shigumicu. Ne zelim da steknete utisak da sam vam odgovorio u nekom ljutitom tonu! Sve sto ste rekli stoji samo ja jednostavno za sada zvuk, ton, interpretaciju shvatam kroz doticnog gitaristu. Ne za sve sto sviram ali za ovu konkretno muziku da. Neke druge boje mi jednostavno smetaju, strce, nije to - to. Jedino sto cu definitivno promeniti je boja melodije sa slajdom. Videcu da pozamim ortakov telecaster, mozda mi pomogne :) Jos jednom, hvala sto ste poslusali! |
Tugaljivo, veliki utjecaj Satrijanija, al fali shrederski solo da čujemo jel zna? ili ne zna? i naravno da zadovolji? formu :grin:, ovak simpa zvuči...:)
|
Sad ce taj shrederski solo, samo da navezbam ;)
|
Meni je isto malo na satrianija, ali ti ne zamjeram.
Stvar je ok skroz, i boja gitare isto. ja bih mozda samo bubanj malo promjenio, da dobijem nesto malo drukcije, al i ovako je ok...:wink: |
Kada smo vec kod gitara volio bih i ja čuti kritike na na svoje sviranje i zvuk gitare:grin:
ovdje ima neki solo na prvoj pjesmi www.myspace.com/hepee A ima toga jos na ovom profilu www.myspace.com/rottoband |
Spank me, spank me (-?
Iako mislim da je produkcija ozbiljna i da mi se dopada kako bas nenametljivo iznosi na svojim plecima stvari i da je u prvoj pesmi, iako 'seprtljavo' igranje po tankim zicama nosi dopadnjivi licni pecat, solo ipak trebalo da bude sa nesto masnijim segmentima, da se uklopi sa ostatkom, kao sto je to prilcno dobro uradjeno u trecoj stvari, ipak mislim da je ovo thread Muzzijeve numere, a da nevezane numere treba okaciti u zaseban thread, kao sto i zasluzuju. |
A onda je bolje da ne komentarisem nista..:grin:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:32 AM. |