![]() |
Re: ?ta predstavljaju oznake u specifikacijama audio opreme?
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Takodje, predlazem da se tekst prosiruje, kako se ko seti jos neke (bitne) karakteristike. Kod pojacala snage konkretno postoji i slew-rate i damping faktor...
Pri tom ne zelim da potenciram da su navedeni parametri preterano bitni u zivotu... ali se pojavljuju. pozdrav bogi |
Quote:
Ja bih ostavio preampe i weighting filtre na engleskom? |
Quote:
pozdrav bogi |
Pise Frekvncijski odziv, a treba Frekvencijski odziv
pozdrav bogi |
Ispravljeno.
|
Separacija kanala (Channel separation, Crosstalk)
Ova mera pokazuje koliko jedan audio kanal "curi" u neki drugi kanal. Ovo se de?ava, kako između nezavisnih kanala, tako i između stereo kanala ili između svih 6 kanala 5.1 sistema, a uzrok su tragovi na ?tampanoj ploči koji su veoma blizu jedan drugome pa prenose naelektrisanje između sebe, tj. "pričaju". Ovo se desavalo na Studer A80 (24 kanalni magnetofon) pogotovo sa izuzetno niskim i jakim signalima tipa bass boobanj i sl...he,he.. Sjajan post!:wink: |
Zar nisu channel separation i crosstalk suprotne veličine? Separacija je veličina koja označava koliko su daleko od toga da se 100% me?aju, a crosstalk veličina koja označavao koliko su daleko od toga da se uop?te ne me?aju... barem ja tako razumem. A ovde su napisani kao sinonimi.
|
Obe veličine se mere na jedan isti način koji je opisan, i apsolutna vrednost je uvek ista, pa ih vervatno zbog toga posmatraju kao sinonime. Razlikuju se po nazivu i po, u odnosu na naziv, predznaku. Ako je channel separation 70 dB, crosstalk ce biti -70 dB.
Dodaću rečenicu o tome da ne bi bilo zabune. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:23 PM. |