Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sta za padove ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27561)

balthazaar 14-05-2009 07:38 AM

Re: Sta za padove ?

Ne bih, da prostite, da kenjam....ali ovakva pitanja često dobijaju odgovore koji košta ju po barem 50 hiljada evra :) Uzmi ti brate Hypersonic i nemaš brige! U njemu imaš gomilu preseta kao i veliku mogućnost programiranja...možeš da kombinuješ emulaciju subtraktivne sinteze, semplova i wavetable-a - tako da ti se otvara veeelika mogućnost za kreiranje svega što hoćeš...pride imaš i širok dijapazon fx-a...samo se malko potrudi ako hoćeš da dobiješ nešto što ti nije ponuđeno u presetima...

Ovakvim temama na ovom forumu manjaka konkretnih savjeta i uputa kako da dobiješ neki zvuk ili nešto...Odma ti eksperti naprave barem 10 000 evra ceha za to što hoćeš...daj ti primjer pada koji hoćeš da dobiješ, a ja ću pokušati da ti objasnim kako da dobiješ nešto slično bez velikih investicija :D

alavuk 14-05-2009 09:06 AM

Tubeohm Pure Pten i uzivaj sto se tice neke softverske varijante , sto se tice sintisajzera tj hardvera , bilo koji moderniji i malo programiranja i to je to ;)

Perfect-Harmony 14-05-2009 09:49 AM

Quote:

Originally Posted by Inovative_kg (Post 245344)
Sta koristite za padove ? Jurim neki tip padova koje sam cuo na albumima Z. Vasica, Georgieva.. Hvala :)

Stvar ukusa .... Ako ides ka malo ambijentalnijem zvuku onda definitivno Vapor , Atmosphere , Ambios ili Albino 3 a ako oces malo cudniju i drugaciju varijantu ( ne kazem da je i ovi navedeni nemaju ) onda mozda Marphology ili Altered State .... Jbg znas moj stav sve je stvar ukusa i experimenta ;)

idvi 15-05-2009 06:31 AM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 245811)
Ne bih, da prostite, da kenjam....ali ovakva pitanja često dobijaju odgovore koji ko?ta ju po barem 50 hiljada evra :) Uzmi ti brate Hypersonic i nema? brige! U njemu ima? gomilu preseta kao i veliku mogućnost programiranja...mo?e? da kombinuje? emulaciju subtraktivne sinteze, semplova i wavetable-a - tako da ti se otvara veeelika mogućnost za kreiranje svega ?to hoće?...pride ima? i ?irok dijapazon fx-a...samo se malko potrudi ako hoće? da dobije? ne?to ?to ti nije ponuđeno u presetima...

Ovakvim temama na ovom forumu manjaka konkretnih savjeta i uputa kako da dobije? neki zvuk ili ne?to...Odma ti eksperti naprave barem 10 000 evra ceha za to ?to hoće?...daj ti primjer pada koji hoće? da dobije?, a ja ću poku?ati da ti objasnim kako da dobije? ne?to slično bez velikih investicija :D

....uze mi riječ iz usta:D

idvi 15-05-2009 06:45 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 245818)
Tubeohm Pure Pten i uzivaj sto se tice neke softverske varijante , sto se tice sintisajzera tj hardvera , bilo koji moderniji i malo programiranja i to je to ;)

Probo Tubeohm Pure Pten ništa revolucionarno a u pad presetima ga Hiyp dobro šije...probaj:wink:

alavuk 15-05-2009 11:29 AM

zavisi koliko te ne mrzi da napravis svoj sound ... i fazon muzike koji radis mislim da je all round sint

idvi 15-05-2009 01:27 PM

Mislim da u Hypersonicu ima preset Analog pad koji je meni stvarno ok..
malo podesit oq i mo?da u multi comp neke ferkvencije..ćisto da se probije...ali
njegova je zadaća da se ne ćuje a da ga imaaa:da:

Inovative_kg 17-05-2009 07:11 PM

Razmisljam da uzmem Roland Juno-G :)

balthazaar 19-05-2009 10:52 AM

Mislim da sa Korgom Oasysom ne bi promašio sigurno...

ja bih ti preporučio njega da kupiš...

ako hoćeš neki "analogniji" zvuk...onda razmisli da kupiš jednu Yamahu CS-80

umijem i ja preporučit , a?

Kad nećeš da poslušaš šta ti se govori i treba ped da te košta 15 000 evra!

clusterchord 19-05-2009 12:02 PM

balthazaar, reko si maločas da ne bi da kenjas.. :rolleyes:

vidim da ti ide na zivce svaka preporuka hardvera, i odma to guras u ekstrem i fantaziras o 50 hiljada eura.. .. ajd oladi.. Synclavier je dao covjeku odlican izbor sprava koje su apsolutno dokazane u tome, i koristi ih cijeli svijet, a ti ga poseres .. ne vidim kako postovi takvog tipa pomazu nekome.. ?

pogotovo ovog nebi bilo, da se suzdrzis na komentar sprava s kojima si radio..snimao ploce.. a bojim se da ih na Synclavierovom popisu gotovo i nema. koliko onda nekome vrijedi tvoja preporuka odn. pljuvanje ?? :banghead:

daklem, ko sto kolega Slowstar spomenuse, moje iskustvo je da vecina sample-baziranih pad VSTi kao atmosfere i sl... slabo prezivljavaju u miksu, i uvijek im treba dodatan tretman da se bore sa ostalim posteno snimljenim kanalima. znao sam koristit atmo i hyper, al se gotovo uvijek svodilo na radjenje "od govna pite". gubljenje vremena. jedan JD990 sjedne u 5 minuta, a danas kosta ko jedan bolji plugin.

za podosta klasicnih padova i pogotovo ako covjek oce da ih modificira malo po svom ukusu, hardver je ipak nezamjenjiv. medjutim apsolutno nije skup - za jedan solidan , komplementaran sistem od tri legendarne provjerene sprave, npr. mks70, jd990 i d550. da se fino ugurati ispod soma eura.

za ostale ambientalnije/modernije, digitalnije varijante, meni umjesto virusa ok rade Nexus i Zebra2.. i additivni Morphine .. i to mi zaokruzuje pricu. u takvoj kombinaciji hardvera i softvera ti malo sto fali. ako covjek ima vremena da se zaje*ava sa produkcijom, takvim vsti-ima jako pomaze send u hardverski reverb algoritamskog tipa (lexicon, ili vss3 na poco i sl), ili da ih se pukne van u analogno kroz neki preamp ili pedalu, analog delay pa natrag... to stvarno PUNO pomogne..

od ostalih VSTija baziranih na kodu, svakako bih preporucio i korg Legacy sa Wavestationom - neisrpni izvor dobrih kompleksnih padova..

All times are GMT +1. The time now is 03:11 AM.