Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   ElektroIvo - EMT madjioničar (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27484)

ELEKTROIVO 04-05-2009 09:08 PM

Re: ElektroIvo - EMT madjioničar

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 244849)
Hm probao ja, nece insert mi je -10db, kad si vec tu ajde ovako da postavim karakteristiku inserta:
mixer: monitor/channel insert 10kOhm/47 Ohm unbalanced 0dBu
Za emt pise da moze i nebalansirano da se udje u njega, kad ja sve to tako ukljucim ne cuje se zvuk, jedino logicno objasnjenje je da je EMT sada napravljan sa balansiranim ulazom i izlazom znaci +4dBu
Ima li tu neko jednostavno resenje a da ne treba majstor?

ja doma isto ima nebalansirani sistem za isprobavanje na koji mi sve uredno radi..... ali za potrebe ozbiljnijeg testiranja/kalibriranja, zagnjavim Shota da mu malo okupiram studio.....

napravi? normalni Y-kabel: u EMT (ili bilo koju drugu balansiranu spravu) u?teka? kabel koji inače ide u nju, sa TRS bananom, ili XLR-om, a onu drugu stranu koja ide u inset spaja? na način da TIP banane spoji? na HOT kabela koji ide u spravu, RING spoji? na HOT kabela koji ide iz sprave, a COLD sa OBA kabela spoji? zajedno sa shieldom na SLEEVE insert banane

Braca 04-05-2009 09:21 PM

Hvala, nisam probao Y kablom jer su mi svi inserti stola povezani na TT bantam patchbay, a onda iz tog polja prespajam sa outbordom koji je na drugom TT bantam patchbay, i koji je definitivno ispravan jer mi drugi outbord radi na tom istom insertu. Znaci kazes da nema veze sto je EMT na +4dB a insert na -10dBu?:)

ELEKTROIVO 04-05-2009 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 244854)
Hvala, nisam probao Y kablom jer su mi svi inserti stola povezani na TT bantam patchbay, a onda iz tog polja prespajam sa outbordom koji je na drugom TT bantam patchbay, i koji je definitivno ispravan jer mi drugi outbord radi na tom istom insertu. Znaci kazes da nema veze sto je EMT na +4dB a insert na -10dBu?:)

nisi mi rekao da ima? na patch byu izvedene inserte.....
ako su ti je insert nebalansiran na patch bay-u, pretpostavljam da ima spojen ring na masu.... u tom slučaju bi to moralo raditi.....

level sa time nema veze.... najnormalnije radi nebalansirao

IK 05-05-2009 07:54 PM

Elektroivo! Ima samo 26 godina i nevjerojatnu petlju da intervenira u svakom uredjaju koji stavite pred njega. Ali to nije samo petlja. On zna sto radi.

Ja nisam veliki fan Hardwarea, ali igrom slucaja imam nekoliko finih komada opreme od kojih su neki bili potpuno neupotrebljivi. Naravno, meni.

Ivo je uzeo u svoje ruke klon SSL kompresora (nekoliko ljudi na forumu ima bas kompresore koji su prosli njegove ruke) i nakon 2 intervencije stvar radi kao iz ducana.

moja 2 EMT modula (257 limiter) sredio je generalno (rekapirani, kalibrirani) i ugradio u 1h rack, te napravio za njih napajanje. Rade fenomenalno i nemam niti najmanju prituzbu

Bukvalno mrtvi 32 god stari Pult sada je odlicno zvuceci front end u mom studiju...
Mackie control ponovo ima napajanje.

Cak i DJ mixer Allen and Heath X:one62 prosao je Ivin stol i sada opet radi kao nov.

brz, temeljit i neopisivo inteligentan serviser. Elektronicar koji sad vec itekako poznaje audio i zahtjeve ljudi koji zive od glazbe. ne podcijenjuje niti jedan tip niti pristup bilo kog koraka u kreiranju, glazbe i stvaranju dobrog zvuka. Razlikuje dobro i lose. Sluzi se Internetom kao Gates i Jobbs zajedno kao glavnim izvorom informacija o svakom saraficu koji ide u neki uredjaj.

Niti jedan posao ne smatra premalim niti prevelikim. Popraviti ce ukoliko mu povjerite API konzolu od 48 kanala i Logitech wireless misa (ako ste mu jako simpaticni). I nakon sto se Vas ljubimac bude druzio sa Ivom, necete u banci podizati Hipotekarni kredit da bi ga isplatili.

Ne znam za uredjaj koji nije uspio dovesti u super stanje. Samo znam za one koji jos nisu dosli na red.

Ukratko, nikom drugom ne bih ni u bunilu dao nista od svoje opreme na servis.

Hehe, znate li reklamu za Vojvodjansku banku?

Ukratko, ogroman potencijal iz koga ce se bez sumnje razviti ultimativni lijecnik za skupe studijske igracke (jer te najvise voli). Ja se zurim sa servisom svojih nekoliko primjeraka dok Ivo ne sazna cijene servisa high end opreme u Europi :))))

preporuke!

idekius 05-05-2009 08:23 PM

Quote:

Originally Posted by IK (Post 244946)
Ja se zurim sa servisom svojih nekoliko primjeraka dok Ivo ne sazna cijene servisa high end opreme u Europi :))))

Vidiš... i ja sam u tripu da kupim još koju polu ispravnu, a kvalitetnu napravu, pre nego što Ivo provali da su mu cene niske :D
Kao što reče Aristotel: -Gvoždje se kuje dok je vruće :D

IK 05-05-2009 08:36 PM

ili kupis gotovo mrtvu spravu, Ivo te par dana mrzi, ali je na kraju ipak sredi jer ste si super, hehehe.

ELEKTROIVO 05-05-2009 08:39 PM

Quote:

Originally Posted by IK (Post 244950)
ili kupis gotovo mrtvu spravu, Ivo te par dana mrzi, ali je na kraju ipak sredi jer ste si super, hehehe.

ja tebe često mrzim po tom pitanju.... ali tu je ipak Shot glavni car...... ako nije aparat stariji od njega i mene zajedno i nije prekriven hrđom, onda mi ga ni en nosi :-)

IK 05-05-2009 08:43 PM

Tako je. Fuckas spravu koja nije bila u ruskom tenku!

ELEKTROIVO 05-05-2009 08:46 PM

tako je... ali da stvar bude nevjerojatnija..... te starudije zvuče fenomenalno.......

idekius 05-05-2009 08:49 PM

Quote:

Originally Posted by ELEKTROIVO (Post 244951)
... ali tu je ipak Shot glavni car...... ako nije aparat stariji od njega i mene zajedno i nije prekriven hrđom, onda mi ga ni en nosi :-)

Zdravo Ivo, ja, eto, jutros iskopao u ba?tici, ovaj, kupio ovaj prekrasan primerak... :rotfl::rotfl::rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 06:06 PM.