![]() |
Re: UAD 1176 LN-po čemu je to "must have"?
Quote:
Ne znam kakvi su klonovi itd., ali Universal Audio 1176LN (i hard i soft) imaju 4:1, 8:1, 12:1 i 20:1 + plus varijanta koja se dobija kada se sve to uključi istovremeno (često to koriste za paralelnu kompresiju). 1: bilo ?ta, ne bi bio kompresor, već expander. Nije mi jasno ?ta je d3houseworks hteo da ka?e, ali se definitivno ne radi o ratio setovanju kod 1176LN. |
4:1 naravno, kompresija, ne 1: 2 :)
Uglavnom, htio sam vidjeti da li još neki kompresor (prvenstveno UAD LA 2A, UAD 670 ili nešto od T-Racks single kompresora) može raditi isto što i taj famozni 1176LN da me ne grize savjest što ga još nemam.... |
Jesi probao Stillwell Rocket - to je isto 1176 style comp
|
Quote:
Dr?i? ?ift (ili be?e alt) i klikne? na dugmiće... i rade svi istovremeno. To mo?e i software i hardware. |
Quote:
RM |
...tamo s dve ruke po dugmicima:)
|
Quote:
da, budem jo? i to, makar mislim da je ovaj izbor sasvim OK :) |
Radi lakšeg "poredjenja" universal audio compressora, evo malo podataka vezanih za attack i release parametre...
1176LN Attack Time 20 microseconds to 800 microseconds (što bi se reklo: "Brz kao munja! :) ") Release Time 50 milliseconds to 1.1 seconds LA2A Attack Time 10 milliseconds Release Time 0.06 seconds for 50% release; 0.5 to 5 seconds for complete release LA3A Attack 1.5ms or less Release 0.06 seconds for 50% release |
Usput, da li neko ima neke audio fajlove sa hardverskim 1176 pre/posle? Bio bi zahvalan
|
Hvala Idekius
:) Za 100$ kupio radije Precision Limiter i mogu vam reći, bolji od Oxforda za kojeg sam mislio da ga je nemoguće nadmašiti. Sa P. Limiterom konačno dobivam Loudness War! :D:D |
All times are GMT +1. The time now is 04:13 PM. |