Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Najbolji master medju klavijaturama (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27026)

vly 05-04-2009 01:57 PM

Re: Najbolji master medju klavijaturama

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 241189)
ima program change kao midi funkciju, ali ne i tastere (brojcanik) za direktno pozivanje boja sa modula. Npr ukucas 34 i dobijes armoniku:harmonikas::D

Shvatio...to nazalost nema.

"7" 05-04-2009 07:48 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 241199)
Ma bre, znas li ti kako je to za Live zajebano, meni treba nekad po 5, 6 farbi da promenim u pesmi..... moraju fizicki tasteri da postoje i da sluze samo za to

ne'm pojma... nikad nastupao live :wink::da:... sta cu ja siroti "mali" ja samo bodem dirke i kuckam u mom brlogu /?/... nego si pitao gde je pa... :grin:

Pozz

akordeonista 06-04-2009 11:29 AM

A mogu li na CME preko klavijature da se menjaju boje? Na pr. C1-klavir, Cis1-harmonika (ali dugmetara!), D1-el. klavir itd.
Nadam se da ste me razumeli, znam da neke klavijature funkiconisu tako sto pritisnes jednu dirku kojom bi aktivirao Program Change funkciju (na primer prvu dirku levo) a onda drugom dirkom biras boju koju zelis da cujes.

on Lord 06-04-2009 02:21 PM

Uf ne moze, nemam iskustva sa boljim modelima, verovatno da neki podrzava i tu akciju!

akordeonista 06-04-2009 07:05 PM

Pa podrzava VX ali on je vec druga prica, ima numericku tastaturu! A i cena je "malo" drugacija!:(
A jesi li siguran da UF ne moze to?

on Lord 06-04-2009 10:33 PM

90% siguran, nikada mi nije trebala u tom smislu, pa se nisam ni udubljivao, ali bih svakako zapamtio da ima takvu funkciju...
Znam da postoje prog +/- tasteri, ako te ne mrzi da naredjas programe za redom kako ti treba, pa + + + + +...:banghead:

akordeonista 06-04-2009 10:52 PM

A cemu mu sluze te funkcije pored klavijature na toj slici sto si postavio? Da nije mozda to ono o cemu govorimo? Pretpostavljam da bi trebalo da se ukljuci da te tipke funkiconisu za tu namenu. Aj` ako te ne bude mrzelo ovih dana procackaj malo pa vidi moze li ikako da se namesti da funkcionise Program Change na tu foru.

slowstar 06-04-2009 10:55 PM

Ljudi, coveku treba ultra-brzo menjanje farbi, to je moguce samo na skupljim masterima, ili ROMplerima.Recimo na Fantomu X ili novom Fantomu G imas tzv. "Favorite" sekciju i odredis nekoliko banki po 16 ili vise farbi, i na padovima sa desne strane samo lupis pad (jedan potez) i on ti "prozove" spoljnu ili unutrasnju farbu, dakle MUNJEVITO i jednom rukom (prstom) Jeste da je Fantom G malo "oskuplji" al' je zato mrkli mrak od sprave.

OFF 06-04-2009 11:10 PM

Bash tako........

samo sto mi ne treba sprava klase fantoma..... uzeo bih neki stariji rompler, samo da znam koji od njih (pored tastera, i kvalitetnijih dirki) ima barem opciju za jedan programabilan slider... Njega bih po defaultu namestio za main volume, i to je to

Da li to mogu sprave Korg T2/t3, jer se relativno lako mogu naci, a prilicno su kvalitetno odradjene (metalno kuciste, opruge na dirkama, tasteri u 2 reda - super varijanta....)?

on Lord 07-04-2009 07:47 AM

Mogu covece, to znam sigurno. Ili M1!!!

All times are GMT +1. The time now is 01:15 PM.