![]() |
Re: domaci gitarski instrumental
Albatros?
edit/ sad videh link..... pa da, jes albatros |
Prava, originalna verzija je bila "Hit"(Albatros) kada vecina, velika vecina forumasa nije bila ni u planu, a kamoli se rodila, za ovaj instrumental, koji je u svoje vreme bio redak, i neobican, sam CAK I JA premlad....Secam se svojih ranih odlazaka u legendarnu diskoteku "Lanterna" u Rovinju, kada se kao numera za "stiskavac" pustao taj instrumental, a i nekadasnji "Dinamiti" su ga svirali, bas u Rovinju, na letnjoj tezgi - pitajte matorog Jozu Boceka, svirao ga je zaista lepo...(Tada sam se ja palio da kupim HAMMOND orgulje, slusajuci ELP i NICE, kasnije i YES), to su bili divni dani, ne samo zato sto sam u to doba bio mlad, klinac preciznije, nego sto su ljudi po grupama uglavnom znali da sviraju - kol'ko tol'ko
|
Quote:
Onog Mazareka., sad' kada bih ga sreo, obe bi mu ruke prebio! |
Quote:
btw. nisu pravi talasi, ali dovoljno blizu :) |
I moja prva asocijacija kad cujem ''Albatros''(sa sve ''talasima'') je najavna spica za neku radio emisiju,ali ko ce se setiti... Nas Slowstar je tad vec bio zreo za ''stiskavac'' , a ja ne znam (u zavisnosti da l' je instrumental nastao pre ili posle 75-te) da li sam bio u ''pachjoj shkoli'':grin: ili sam vec bio ''ozbiljan osnovac''8-).Umeo je ovaj slatkasti instrumental da me ''prevari'' tamo negde 83-84-te kad sam sa burazerom ''mrtav ozbiljan'' :hm: pravio prvi ''srednjoskolski bend'' ,a gitarista(drugar iz kraja) se ''kvalifikovao'' svirajuci bas njega.Covek mnogo voleo ''Albatrosa'' pa ga i dobro ''navezbao'' ,ko bi znao da mu je sve drugo... problem:confused:.Da ne bi na prvoj svirci svirali ''Albatros'' u 10 verzija:rolleyes: resimo da se na vreme ''rastanemo ko' prijatelji''.Covek otisao u lekare, a danas kad se vidimo dovoljna je samo jedna rec-''Albatros'' za padanje od smeha:rotfl:.
|
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Albatross_(composition) |
Quote:
Mnogo zanimljivo sa stanovi?ta psihologije sluha. Zapravo su "talasi" glavni ključ. Ima jo? jedna kompozicija u kojoj su "talasi" fora - "Okean" od Bate Kovača. Ali iz nekog razloga kada mi neko pomene "Okean" imam jasnu ideju o roze ?umu i ručno kontrolisanom VCF-u, a u slučaju "Albatrosa" sam morao da se pozabavim ponovnim slu?anjem, po?to uop?te nisam bio siguran da li se radi o pravim ili "plehanim" talasima... Uprkos tome ?to "Batini talasi" sami po sebi zvuče mnogo autentičnije, "Albatross" je kompozicija koja bi me mo?da čak i bez tih činela ubedila da postoje talasi... Psihologija je čudo. |
He he he...bogami si, Leševiću dao debeo kompliment domaćoj muzici kad si za remek-djelo poput "Albatrosa" pomislio da je naše:D...taj instrumental je skoro duplo stariji od mene ;), ali mi to nikako ne smeta da mu se divim i da ga slušam :D...Albatros....definitivno jedno od provjerenih remek-djela prošlog vijeka...tako prosto, a tako dobro ...umalo da zavara čovjeka , pa da pomisli da je muzika možda nekad i bila umjetnost:rotfl: ..al, dobro...pustiš, legneš i uživaš...:D
|
Quote:
Bash tako.... i ja sam odmah pomislio, bez obzira sto je Lesha sve pokusao da nas zbuni:) |
Kada sam video ,domaci instrumental ,pocinje sa talasima,meni je prva asocijacija bila "okean" K.Kovaca,secate li se toga, kako lepa i emotivna melodija, a ime pogodjeno 100%
|
All times are GMT +1. The time now is 11:47 PM. |