Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   dali moze??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26684)

DaBear 17-03-2009 01:28 PM

Re: dali moze???

ja sam se makljao mesec dana dok sve to nisam namestio da perfektno radi i onda sam odustao od logic-a i vratio se xp-u i sx-u, jer sam skontao da mnogo vremena gubim navikavajuci se na novu platformu

pozz

[/QUOTE]

lepo ti kaze covek, sto se mlatis dzabe....opredeli se na jednu platformu i jedan software i RADI MUZIKU!
Ovako ces samo da se frustriras, gubis vreme itd....ako hoces Logic - kupi Mac i ne razmisljaj nista i RADI MUZIKU !!

Ljudi nikako da shvate koje su mogucnosti i nemogucnosti PC-ja...a pogotovo PC-ja koji su DIY verzije (uradi sam - odnosno BUDZOLOGIJA!) :(

korenjak 17-03-2009 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 238688)

lepo ti kaze covek, sto se mlatis dzabe....opredeli se na jednu platformu i jedan software i RADI MUZIKU!
Ovako ces samo da se frustriras, gubis vreme itd....ako hoces Logic - kupi Mac i ne razmisljaj nista i RADI MUZIKU !!

Ljudi nikako da shvate koje su mogucnosti i nemogucnosti PC-ja...a pogotovo PC-ja koji su DIY verzije (uradi sam - odnosno BUDZOLOGIJA!) :(

Ma DaBear doslo je alarmantno vreme sto se tice produkcije softvera!!!

Ako se covek ne opasulji , zivot mu lako moze proci u probanju.....sto ubija kreativnost....
Jedno vreme sam sve probavao ko manijak dok nisam skontao da odkad me uvatila ta manija nisam mako u projektima, aranzmanima, nakupilo se brdo nerazradjenih ideja....

ovde ljudi raspravljaju o tome sta je bolje i mlate se po mesec dana u dokazivanu , a razlike su tako male

sto je meni jednom reko Dejan Vuckovic , bitno je da radis stvaras muziku bilo kako na bilo cemu...da pravis pesme....a kad imas pesme sklopice se vec kockice gde ce da se snimi dobro...

treba biti pazljiv moderno doba vrti slikovnicu ponude kataloge razne a mi sa zapanjenoscu listamo...i probavamo.......a vreme ide

svi smo manje vise zrtve toga

pozz

slowstar 17-03-2009 02:50 PM

Da, tacno je da se mnogo vremena potrosi, ali zato kada shvatis da je sve pre LOGICa, ukljucujuci i pro tools bukvalno IGRACKA u odnosu na mogucnosti i sistem LOGICa, onda ti i nije zao. Logic je ubedljivo i daleko najbolja i najsofisticiranija platforma za DAW koja je ikada smisljena...A da i ne racunam koliko je sam sebi dovoljan obzirom na bundled plug/ins i virtual instruments. Otuda i moja "pristrasnost" prema vocno - jabucnoj platformi, zato sto LOGIC sada radi SAMO na MAC OSX-u, a koliko je meni poznato, mozda nisam u pravu, jos niko nije uspeo da na "apotekaru" 100% "potera" OSX, LOGIC, kao i sve externe sprave i hardowe na FW i na USB...Ispravite me i uputite ako gresim, man'te se pokretanja OSXa na P.C. platformi, nije to dovoljno, mora da radi PERFEKTNO, zar ne?

korenjak 17-03-2009 03:00 PM

meni je sve radilo perfektno i logic i presonus preko firewire i cubase LE i vsti i plugovi.....sve bez greske...

ali vrhunski zvuk se zaista moze dobiti na obe platforme, tako da prelazak na nesto nepoznato i prolagodjavanje od par meseci zaista nije nuzno....

najbitniji faktor je ko je sa cime zadovoljan....neko trazi dlaku u jajetu izda jedan album (u karijeri npr)koji moze biti kultni i ne mora...

neko se zadovolji sa malo slabijim zvukom al izbaci gomilu albuma kao stulic recimo...
od kojih pak neki mogu biti loshi, a neki genijalni uprkos losoj produkciji...

zavisi sta kome treba nema pravila

uzgred ako je usnimak dobar (sto najvise zavisi od prostorije mikrofona preampa i konvertera....) posle moze da se mixa bilo gde

moje misljenje je da produkciju (mix) ipak treba da rade producenti...

a oni koji su stvaraoci dovoljno e da imaju osnovno znanje da dovedu posao do pola sto se tice mix-a (levels, pan, editing)

posle je uvek bolje odneti negde u dobru reziju

moj jedini razlog zasto radim sam je taj sto nemam novaca da odem i platim nekome mix....i ne poznajem nikog ko bi mi ustupio neki dobar prostor

da sam imucniji svakako bi odlazio u ozbiljan studio da mixam, jedini uslov bi bio da prisustvujem mixu da bi mogao da predocim sta sam zamislio

poz

DaBear 17-03-2009 03:25 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 238708)
Da, tacno je da se mnogo vremena potrosi, ali zato kada shvatis da je sve pre LOGICa, ukljucujuci i pro tools bukvalno IGRACKA u odnosu na mogucnosti i sistem LOGICa, onda ti i nije zao. Logic je ubedljivo i daleko najbolja i najsofisticiranija platforma za DAW koja je ikada smisljena...A da i ne racunam koliko je sam sebi dovoljan obzirom na bundled plug/ins i virtual instruments.

necemo da (opet) pocinjemo raspravu....ali ne slazem se.
..najbolja platforma za DAW..hmmmmm!

Pogotovo sad sa PT8 (i svim plugovima i soft instrumentima koji dolaze sa njim...ne znam...)
Jedino zasta mu skidam kapu je cena! Dobije se tona stvari i sve radi uz
MINIMALNO opterecenje po dzepu! (ako se uporedi sa PT HD)..
(al moras da kupis MAC..!)

Ja licno, probao Logic dva puta (davno) i nisam se primio....:(

alavuk 17-03-2009 03:33 PM

poludeo sam juce dok se ucitavao pt le 8 sa svim tim plagovima ... elem "decace" lepo su ti rekli ... radi i na fastrackeru ako te to inspirise :]

kravadinka 17-03-2009 04:54 PM

Slowstar, lupkas malo, pa malo vise, sve naizmenicno... :wink: Evo ispravljam te jer gresis i to debelo...
Mani se ti pametovanja i pricanja napamet...

Korenjak, prilagodjavanje na software sest meseci?! Za toliko vremena bih provalio NASA Space Shutle, a ne jedan priprosti DAW... Tri aktivna dana i software je provaljen, a onda jedna nedelja i to je to, potpuno si funkcionalan...

korenjak 17-03-2009 05:30 PM

ne provaljivanje nego navikavanje, expeditivnost brzina ....istovremeno odvikavanje od starog

gde sam napisao 6 meseci???

par meseci jer stgnem da cackam jednom sedmicno ...kako kad....

lesha 17-03-2009 09:58 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 238708)
Da, tacno je da se mnogo vremena potrosi, ali zato kada shvatis da je sve pre LOGICa, ukljucujuci i pro tools bukvalno IGRACKA u odnosu na mogucnosti i sistem LOGICa, onda ti i nije zao. Logic je ubedljivo i daleko najbolja i najsofisticiranija platforma za DAW koja je ikada smisljena...A da i ne racunam koliko je sam sebi dovoljan obzirom na bundled plug/ins i virtual instruments. Otuda i moja "pristrasnost" prema vocno - jabucnoj platformi, zato sto LOGIC sada radi SAMO na MAC OSX-u, a koliko je meni poznato, mozda nisam u pravu, jos niko nije uspeo da na "apotekaru" 100% "potera" OSX, LOGIC, kao i sve externe sprave i hardowe na FW i na USB...Ispravite me i uputite ako gresim, man'te se pokretanja OSXa na P.C. platformi, nije to dovoljno, mora da radi PERFEKTNO, zar ne?

ok, i vrapcima na grani je jasno.
samo sto nema veze sa zivotom, svi poznatiji sekvenceri su sad manje vise tu negde, cak se zamera apple-u na nerazvijanju logic-a na ustrb garageband-a !

a sto se tice rada na osx86, opet cu da ponovim, MAC koji koristis je u stvari apotekar, samo maskiran.

poz

milos 17-03-2009 10:33 PM

Da da, cuo sam da ako imas najnabudzeniji sekvencer - on ce raditi muziku umesto tebe...:rotfl::banghead:
Vidim da je dosta nahvaljen Logic - po cemu je on toliko bolji od recimo Cubasea?Neka Logic korisnici nabroje 5 karakteristika koje zivot znace a nema ih u recimo PT ili Cubaseu ...
Najbolji je onaj sekvencer koji PLATIS i cenis svaki je...i dinar koji si ulozio u njega i vreme da ga naucis a onda posle toga ne skaces sa platforme na platformu...
Logic=Mac
Cubase=PC
PT LE = nema se za HD :D

All times are GMT +1. The time now is 05:54 PM.