![]() |
Re: Kupnja UAD-2..
Onda Laza i Dbx...
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:a.../ua_vca-vu.jpg + http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...LA2A-front.gif VCA VU ti je na fazon dbx-160ke a La2a je Laza...:D |
Big bockie- jo? jedno pitanje- ka?e? da ne bi počeo mix bez Roland D dimensiona ( chorus ako se ne varam)- to mogu koristit prete?no na gitarama, a muzika koju stvaram i nije ba? gitarska...:D
Odlučio sam uzeti Uad2-Duo flexi. Do 31.12. uz njega free dobivam i 1176 LN i LA2-A ?to je, mislim, genijalna prilika+ ?to su bo?ićni popusti na pluginove... moram potro?iti 500$, pa molim savjete na ?to... Meni se Precision maximizer čini zanimljiv... ( molim komentirajte kako vam radi Precision multiband) , Cambridge EQ ( to svakako moram), i VCA-VU kompresor ( svugdje čitam da kick sa njim bolesno dobro izalzi van u miksu... )... ispravite me ako grije?im i savjetujte mi onako od srca...:D |
Ja bih uzeo UAD 2 solo, od softvera samo cambridge eq, LA2A, precision eq i precision limiter. I ostaje ti love da kupis VSS3.
To je za ozbiljan posao dovoljno. Maksimajzer nisam ni probao. A sve ostale plaginove jesam. Multibend je solidan. Pre bih uzeo MD3. Za 1200 evra mozes uzeti MD3 + VSS3 + UAD solo + Cambridge + Precision eq + jos jedan ili dva eq ili comp. Dobara je i UAD emulacija SSL, to valja uzeti. VCU ne bih uzimao, a ni maksimajzer. Najkorisnija stvar u UAD je Cambridge eq. To je ono sto ti se nikad nece dopasti kada ga slusas solo. A bez cega ne bih uopste mogao raditi. Da moram uzeti samo jedan plagin, uzeo bih Emulaciju SSL ili Cambridge EQ. A kada bi birao izmedju ta dva alata, izabrao bih Cambridge. |
Quote:
Roland Dimension nije bas onaj tipican korus i nije samo za gitare,naopako,da jeste tako bi ga verovatno nazvali - chorus,da ne rizikuju pometnju na trzistu...:) Najbolji nacin koji mi pada na pamet da se opise jeste ako znas sta je to Roland Jazz - chorus pojacalo: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:I....com/jc120.jpg Dakle nije onaj tipican chorus zvuk, vec kombinacija toga i stereo imagera,ali na jedan pitak nacin sa izuzetnim prizvukom analogije,topline,a ne jeftine agresivne extremne govnarije! Recimo poslusaj Chris Rea - Road to hell, pa slusaj bass gitaru,ne smem da tvrdim da je bas to korisceno na tom snimku,to ne znam ali 110% podseca na njega! Tu je bas izrazen... Ili uvod na Nothing else matters,ona gitara... E to je to! Idealno za pratece vokale,vokale, solo instrumente, bass, svasta... Licno ne mislim da su UAD maximizeri i final limiteri ista spektakularno! Ja ne bih to radio, mozda eventualno kasnije dokupiti i tako... Jebes zategnut mix bez "safta"... VCA VU? Bez da razmisljam...! LA2A je vise mekani spori lenji compresor-limiter, a ovaj ujeda! Da sam u poziciji da imam uslove slicne tvojim, uzeo bih sledece: 500$: 1. LA2A =104.30 2. Cambridge EQ =104.30 3. dbx VCA VU =104.30(ne samo kick,nego i snare,bass,vox,bus limiter!) 4. Roland Dimension=119.20 i ostaje ti od 500$ jos 67.90$, realno mozes da odmah uguras i Pultec-Pro od 55 - 56$, ali nije za izmet razmisliti o tome da je Dream Verb 74.50$...! Dakle dodao bi za dreamverb 6.50$ sto je cuga u kafani i to je uz Pultec (onaj koji vec dobijes), uz 1176LN, vrlo mocan set...! Poz' |
Dečki, hvala puno...
big bockie, neće? vjerovat, ovaj Roland koji si naveo je prvo pojačalo na koje sam u ?ivotu sviraqo! :) Prvi band koji sam imao svirao je uključen samo na to ( vokal, gitara) jer je od gitarsite stari posjedovao isto ( mislim da ga jo? uvijek ima)... Radi se o jako toplom soundu, istina... Dobio sam ponudu od dvoje kolega da skupa s njima uđem na njihov nalog, pa bih morao kupiti nekoliko pluginova da ''izravnamo račune'' i koristiti sve njihove postojeće... Sada razmi?ljam- da li bi mi bilo dosta da uzmem Uad2-SOLO i onda kupim neke pluginove ili mi to neće biti dovoljno jak DSP procesor? |
Dečki, hvala puno...
big bockie, neće? vjerovat, ovaj Roland koji si naveo je prvo pojačalo na koje sam u ?ivotu svirao! :) Prvi band koji sam imao svirao je uključen samo na to ( vokal, gitara) jer je od gitarsite stari posjedovao isto ( mislim da ga jo? uvijek ima)... Radi se o jako toplom soundu, istina... Dobio sam ponudu od dvoje kolega da skupa s njima uđem na njihov nalog, pa bih morao kupiti nekoliko pluginova da ''izravnamo račune'' i koristiti sve njihove postojeće... Sada razmi?ljam- da li bi mi bilo dosta da uzmem Uad2-SOLO i onda kupim neke pluginove ili mi to neće biti dovoljno jak DSP procesor? |
Solo ima samo 50$...!
Sta ces sa 50$...? Mogli su dati i vaucer za pivo u centru,umesto toga...:D |
Quote:
RM |
Ja mislim da je dovoljan, ja radim sa jednim UAD 1, i zadovoljan sam, mogu da uradim sve sto hocu.
Nema potrebe bacati pare, ali kako hoces- tvoja odluka. |
ima ona stara narodna............ sto vise uada.. to bolje....:)
|
All times are GMT +1. The time now is 02:36 PM. |