Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Audio interface (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26338)

funksoulbrother 25-02-2009 12:13 PM

Re: Audio interface

Quote:

Originally Posted by gricko (Post 236001)
koliko je NI audio kontrol 1 provjeren, mislim, kako radi, da li se stvarno isplati...

itekako se isplati. za koji dan mi dolazi ta kartica. konnekt 24d mi malo prevelik za live, i laptop mi nema TI firewire (nisam uspio nac takvog), pa sam uzeo audio kontrol 1. uzeo sam jer sam s vise strana saznao da je stvar izvrsna. kvaliteta izrade - tenk. izuzetno stabilna - svi s kojima sam pricao je koriste za live i nikad im nije zastekala. konverteri - kazu, za te pare - ludilo!
za dva dana stize pa javim osobne utiske. do tada, baci oko na reviewue po netu, ima toga za procitat. npr. http://www.soundonsound.com/sos/mar0...diokontrol.htm

funksoulbrother 25-02-2009 12:17 PM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 235966)
Zašto? :confused:

zato sto sam koristio m-audio usb karticu, a koristio sam i ostale usb kartice. pa mislim da ne trebam suvise objasnjavat. :D
zvuk je u odnosu na e-mu i novation losiji. NI audio kontrol 1 jos nisam probao, ali po onom sto su mi rekli - nemjerljivo bolje. kvaliteta izrade m-audio kartica je smijesna u usporedbi s ostalim proizvodjacima. stabilnost usb m-audio kartica za uporabu u live nastupima - ne bih preporucio.

gricko 25-02-2009 03:02 PM

Moze li se kupiti negdje kod nas taj NI (BIH, HR, SRB)?

alavuk 25-02-2009 09:03 PM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru (Post 235840)
@tiki:
da te pitam nesto, a da ne otvaram novu temu:
meni treba usb ili firewire karta za notebook, samo za live. Treba mi najmanje 2 stereo outputa (jedan za matrice na razglas, drugi bubnjaru klik u slusalice). Nije mi bitan kvalitet, niti latenca, necu raditi sa midijem, niti cu ista snimati, pravicu projekte sa 2 stereo kanala (jedan kanal pripremljene matrice, drugi kanal bpm klik), dakle nije mi ni input bitan. Bitni su mala cena i broj outputa. Imas li neki predlog?

imas esi maya 44 usb , veruj mi razbiiiiiiija bolji je input i output latency 2 stereo / ulaza + optika sve to za 100e tj 99e , stabilni su drajveri ko majka zemlja , jedino sto moze da ti rikne jeste samo karta ako su neki problemi u pitanju nema ih ... kvalitet zvuka bolja od bilo koje pci/usb/fw m-audio karte

toliko

koristim je za razne svrhe laptop/desktop i nema problema ...

zlobisha 25-02-2009 09:35 PM

Quote:

Originally Posted by funksoulbrother (Post 236343)
zato sto sam koristio m-audio usb karticu, a koristio sam i ostale usb kartice. pa mislim da ne trebam suvise objasnjavat. :D
zvuk je u odnosu na e-mu i novation losiji. NI audio kontrol 1 jos nisam probao, ali po onom sto su mi rekli - nemjerljivo bolje. kvaliteta izrade m-audio kartica je smijesna u usporedbi s ostalim proizvodjacima. stabilnost usb m-audio kartica za uporabu u live nastupima - ne bih preporucio.

Pih... A ja sam ba? sutra hteo da pazarim jednu... :(

BODAL 02-03-2009 11:16 AM

Quote:

Originally Posted by funksoulbrother (Post 236341)
itekako se isplati. za koji dan mi dolazi ta kartica. konnekt 24d mi malo prevelik za live, i laptop mi nema TI firewire (nisam uspio nac takvog), pa sam uzeo audio kontrol 1. uzeo sam jer sam s vise strana saznao da je stvar izvrsna. kvaliteta izrade - tenk. izuzetno stabilna - svi s kojima sam pricao je koriste za live i nikad im nije zastekala. konverteri - kazu, za te pare - ludilo!
za dva dana stize pa javim osobne utiske. do tada, baci oko na reviewue po netu, ima toga za procitat. npr. http://www.soundonsound.com/sos/mar0...diokontrol.htm

Jesi li dobio karticu? Ako jesi daj malo komentara, i ja sam se zainteresovao za nju.
Pozz

Rasta 03-03-2009 08:47 AM

Quote:

Originally Posted by funksoulbrother (Post 236343)

Imam M-audio Mobile pre vec nekoliko godina. Sto se tice stabilnosti i upotrebljivosti - fenomenalna. Koristio sam je ustekanu u hrpu raznih laptopa i desktopa i uvijek je radila bez greske. Koristim je za tri namjene: kad treba pustati zvuk sa laptopa u raznim live varijantama i partyjima, kad treba snimati nesto na laptop bez struje u blizini (orkestar nasred livade ili nekog otoka, atmosfere za film) i kad treba nesto editirati ili preslusavati u ProToolsima a neda mi se vuci sa sobom 003. Ima i kombinacija koju namjeravam upotrijebiti kada dodju topliji dani - ljeskarenje na barci nasred mora, nekoliko udica bacenih i dok riba ne zagrize editiranje u ProToolsima :-).

Losa strana joj je stvarno los zvuk u odnosu na slicne kartice. Output nije nista kvalitetniji od integriranog zvuka s maticne ploce, a snimanje - upotrebljivo, ali daleko od dobrog. Prednost u odnosu na integrirani zvuk su kvalitetni konektori i phantom napajanje. Medjutim za editing - dusu dala.

funksoulbrother 03-03-2009 06:31 PM

Quote:

Originally Posted by BODAL (Post 236834)
Jesi li dobio karticu? Ako jesi daj malo komentara, i ja sam se zainteresovao za nju.
Pozz

Stvarčica je prava mala beštija. Prvo i osnovno, jako je mala, samim time ultra prakticna. Kvaliteta izrade je :shock: - tenk!! Gledao sam na youtubeu video u kojem su ubijali boga u njoj skejtajuci po njoj, bacajuci je, ubijajuci je itd. i stvar je na kraju i dalje radila. Tako i izgleda.
Ono sto me najvise odusevljava je to sto u traktoru i abletonu uz dascratch midi controller i koristenje pluginova u abletonu imam latency od 1.5ms. 8-) Beat that M-audio. :D
Druga stvar koja odusevljava je zvuk. :da: Ludo dobro zvuči. Ne čujem baš neku razliku u odnosu na konnekt 24d.
Preamp nisam koristio za sada tako da po tom pitanju ne mogu nista reci.

Što se tiče M-audio usb kartica. Možda nisam bio dovoljno jasan. Ne kažem da ne postoje stabilne kartice, ali postoji velik broj korisnika koji su kupili usb m-audio karticu s kojom su imali samo muke, narocito po pitanju stabilnosti, kasnjenja, a o zvuku necu ni govoriti, dovoljno je već rečeno.

Nadam se da sam pomogao. Ako te još nešto posebno zanima, slobodno pitaj.

BODAL 04-03-2009 02:44 PM

Mozda uspijem dogovoriti da mi interfejs dostavi jedan poznanik iz Njemacke. Dacu mu upute da naruci preko Thomann-a, kod njih je dostava besplatna a cijena bi bila (kako pise na sajtu) 259 eura. Koliko si ti platio, da li je ovo realna cijena i sta si dobio u paketu? Ako je problem ovdje mozes mi poslati PM...
POZZ

funksoulbrother 04-03-2009 03:50 PM

platio sam je 250e u sloveniji. cijena koju si naveo je realna. meni je s postarinom do ljubljane doslo 257e.
u kutiji dobio usb kabel, dvd s driverima i softwareom - traktor 3 le, kore player, guitar rig 3 le, kore soundpack. takodjer, upute za instalaciju i papir sa serijskim brojevima kartice, traktora i guitar rig-a.

All times are GMT +1. The time now is 10:27 AM.