![]() |
Re: HDD velicina na papiru i na kompu?
Quote:
- analogna balansirana veza, kuda i kako vezati "pin 1" unutar sprave (pre neku godinu su jasno definisali standard, posle duge i smarajuce kampanje vlasnika firme Rane, i jos nekih njegovih kolega)... dotle... svakakvi nacini su mogli da se vide (i cuju). - Precizna definicija digitalnog input i output interfejsa za Word Clock (ni do dana danasnjeg NIJE specificirana!)... - Pre pet sest godina napokon definisan precizno hijerarhijski metod sinhronizacije u digitalnom audiju putem AES3 interfejsa, definisana je stabilnost takta i nesto manje detaljno obradjen jitter... (konkretno je rec o klasama DARS1 i DARS2) itd... ni ne ulazim sada u pricu zasto se ulazne impedanse razlikuju od sprave do sprave, to je manje strasno... I tek mozda posle duge debate.. mozemo doci do nekih performansi i specifikacija za neki kvalitativnu selekciju izmedju sprava... ono na sta sam ja gore mislio su fundamnetalne stvari... nevezano za performanse i "bolje" ili "losije".... pozdrav bogi |
Quote:
verujem da bi ljudi poceli da kupuju te diskove hm? |
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Terabyte Pozdrav |
Sve se opet svodi na jednu stvar, a to je da ti placas odredjeni proizvod odredjenu sumu i nije toliko bitno je li to 931 ili 1000, jer ces ti kupiti zato sto ti je stvar potrebna, dakle sve je to vrlo relativno i ima veze jedino sa filozofskim gledanjem na stvari, zasto prodaju nesto ovako, kad je onako...
Plasticno prikazano, tebi treba hard disk, prilicno veliki, odlucio si da ce tih 931 gb biti dovoljno, e sad sta je prodavac napisao na kutiji i pod kojim imenmom ti ga je prodao moze da znaci samo nekom dokonom namcoru koji gledaju svaki dinar, a ne tebi kome to sluzi za ozbiljne stvari... Dakle, ako neko ocekuje da mu se vrati 248 dinara za to malo bajtova sto mu fali u kompu u odnosu na papir, u velikom je problemu da postavi prioritete... Ovo je uopste, nema nikakve veze sa tobom licno, naravno... :) |
slazem se al ja sam ipak imao terabajt na umu i u potrebama........e sad znao sam da ce biti nesto manje
ali nisam ocekivao citavih 70 giga manje.to je problem..... inace naravno da ce ovih 931 da posluze |
boggy,hvala za objasnjenje ! Sorry za off topic.
Inace,slazem se sa korenjakom potpuno ... Zamisli da uzmes klavijaturu,model sa 61 dirkom,a dodjes kuci i otkrijes da je to u stvari 52 dirke... Mada ne verujem da cemo moci nesto tu da promenimo,i zato,ajd pisat pa spavat :))) |
realno, niko vam ne mo?e prodati hard disk od jednog terabajta, odnosno tačne veličine megabajta, ne samo zbog toga o čemu ste već govorili, već i zbog jo? najmanje dva razloga: ne zna kako ćete ga formatirati (kolika veličina klastera, npr) i koji ćete file system upotrebiti (svaki ima svoju bajta?u koju mora pokrivati, i tu se svi razlikuju).
|
za muziku je dovoljno i 48 kb-a na zx-u :P
|
All times are GMT +1. The time now is 12:06 PM. |