![]() |
Re: AKG SolidTube
Slu?ao sam neke snimke Marije Mihajlović za koje mi Marija ka?e da je snimao Vlada Negovanović upravo sa AKG Solid Tube. Zvuče odlično!
Sad... "malo" je do Marije, "malo" do Vlade, a malo i do mikrofona... :wink: |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
SolidTube je velik, providi mu se lampa koja svetli, i super je da impresionira seljake, za sve ostalo je zesce govno. E sad, neki i od govana znaju da naprave pitu, al' je ja ipak ne bih jeo. RM |
Mi vec imamo akg 3000b i behringer b-2pro treba nam nesto bolje ,prva opcija je bila SolidTube pa sad ako ona odpadne videcemo dalje kako.Budzet je tu negde 1000-1100e.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
RM |
Quote:
|
Imam taj mikrofon godinama. Ponekad se probije pored U87 i C414 na vokalu. Ima jaku koloraciju. Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora. Odlican za vanjsku kozu bas bubnja. Trpi puno SPL-a i jako je robustan. Dosta dobar u freefieldu i kao M komponenta M-S setupa.
Na vokalima zna cesto jako leci specificnim muskim vokalima, pogotovo gdje ima vise price nego pjevanja u kantautorskim varijantama. Moram napomenuti da ponekad na takvim grubim muskim vokalima ponekad vise legne i SM57 u odnosu na U87. Malo je prespecifican za allroundera, tako da nikako ne bi smio biti prvi vokalni mikrofon, pogotovo za zenske vokale. Evo dva primjera koja sam snimio: Voland Le Mat - Putnik http://www.youtube.com/watch?v=w39rLGbfJqQ The Chweger - 7 minutes http://www.myspace.com/chweger |
Solid Tube nije lo? mic. Koristim ga povremeno za acc gitaru s metalnim ?icama i ponekad za prateće vokale.
E da, dobar mi je i za bračeve (tambure). Promijenio sa lampu (Bila je neka kineska ecc83) i onda je malo bolje "prosviro". Kad se sve zbroji, cijena mu je malo visoka za njegovu stvarnu vrijednost, ali ako ga već ima? mo?e poslu?iti. |
Quote:
E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno :) Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno... He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih. Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 04:57 AM. |