Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   AKG SolidTube (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26267)

idekius 15-02-2009 06:11 PM

Re: AKG SolidTube

Slu?ao sam neke snimke Marije Mihajlović za koje mi Marija ka?e da je snimao Vlada Negovanović upravo sa AKG Solid Tube. Zvuče odlično!
Sad... "malo" je do Marije, "malo" do Vlade, a malo i do mikrofona... :wink:

RetroMan 15-02-2009 08:14 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 235289)
Ja se ne razumem toliko (ovo mi je jedini mikrofon)

Ja imam zescu kolekciju mikrofona, pa sam uobrazio da se pomalo i razumem.

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 235297)
Pa covek je pitao za Solid Tube, a ne za Brauner?

Pa, covek je spominjao i Brauner.

Quote:

A i razlika u ceni je bitna....a?

Ne, razlika u ceni je neznatna u odnosu na razliku u kvalitetu.

Quote:

a kao i svi mikrofoni, mozda nece da sedne bas na svaki vokal, al' sta sad?

Pa sad kupis Behringer B2 Pro, na vise mesta ce da sedne, i posle SolidTube-a ce delovati kao da si izvadio vatu iz usiju.

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 235300)
snimao Vlada Negovanović upravo sa AKG Solid

Na njega sam i ja mislio u ranijem postu.

Quote:

Zvuče odlično!

A koji tretman je vokal dobio nakon usnimavanja?

Quote:

a malo i do mikrofona...

Ja bih pre rekao: uprkos mikrofonu.

SolidTube je velik, providi mu se lampa koja svetli, i super je da impresionira seljake, za sve ostalo je zesce govno. E sad, neki i od govana znaju da naprave pitu, al' je ja ipak ne bih jeo.

RM

Rista 16-02-2009 07:16 PM

Mi vec imamo akg 3000b i behringer b-2pro treba nam nesto bolje ,prva opcija je bila SolidTube pa sad ako ona odpadne videcemo dalje kako.Budzet je tu negde 1000-1100e.

awacs 16-02-2009 07:26 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 235308)
E sad, neki i od govana znaju da naprave pitu, al' je ja ipak ne bih jeo.

Mada, mo?da si se već i najeo silnih ukusnih pita za koje nisi znao od kakvih su sve govana pravljene :rotfl:

Jan 16-02-2009 08:11 PM

Quote:

Originally Posted by Rista (Post 235387)
Mi vec imamo akg 3000b i behringer b-2pro treba nam nesto bolje ,prva opcija je bila SolidTube pa sad ako ona odpadne videcemo dalje kako.Budzet je tu negde 1000-1100e.

Mislim da je Brauner Phantom u tom cenovnom rangu...A Solidtube polovan moze da se nadje za mnogo manje pare .... Ja bih pre uzeo Brauner-a ali se ni bi zalio ni na Solidtube :)

RetroMan 16-02-2009 08:38 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 235388)
Mada, mo?da si se već i najeo silnih ukusnih pita ...

Nisam bas preterano gadljiv, al' prepoznam miris na kilometar daleko. Eto jedan clan foruma, pravi ukusne pite, al' u nekim sam imao primedbe na vokal - ispostavilo se da je bas u tim koriscen SolidTube.

RM

didovzub 16-02-2009 08:43 PM

Quote:

Jan Re: AKG SolidTube
<hr style="color: rgb(169, 171, 161); background-color: rgb(169, 171, 161);" size="1"> Quote:
<table width="100%" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Originally Posted by Rista http://www.rumski.com/forum/images/r...s/viewpost.gif
</td> </tr> </tbody></table>
Mislim da je Brauner Phantom u tom cenovnom rangu...A Solidtube polovan moze da se nadje za mnogo manje pare .... Ja bih pre uzeo Brauner-a ali se ni bi zalio ni na Solidtube :)
potpisujem jana,za te pare mislim da je brauner top izbor,ima? tu na podforumu sticky sa testom mikorfona,pogledaj komentare i snimke pa procjeni ?ta ti treba i pa?e...

Rasta 17-02-2009 09:13 AM

Imam taj mikrofon godinama. Ponekad se probije pored U87 i C414 na vokalu. Ima jaku koloraciju. Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora. Odlican za vanjsku kozu bas bubnja. Trpi puno SPL-a i jako je robustan. Dosta dobar u freefieldu i kao M komponenta M-S setupa.

Na vokalima zna cesto jako leci specificnim muskim vokalima, pogotovo gdje ima vise price nego pjevanja u kantautorskim varijantama. Moram napomenuti da ponekad na takvim grubim muskim vokalima ponekad vise legne i SM57 u odnosu na U87. Malo je prespecifican za allroundera, tako da nikako ne bi smio biti prvi vokalni mikrofon, pogotovo za zenske vokale.

Evo dva primjera koja sam snimio:

Voland Le Mat - Putnik http://www.youtube.com/watch?v=w39rLGbfJqQ

The Chweger - 7 minutes http://www.myspace.com/chweger

La notte 17-02-2009 01:17 PM

Solid Tube nije lo? mic. Koristim ga povremeno za acc gitaru s metalnim ?icama i ponekad za prateće vokale.
E da, dobar mi je i za bračeve (tambure).
Promijenio sa lampu (Bila je neka kineska ecc83) i onda je malo bolje "prosviro".
Kad se sve zbroji, cijena mu je malo visoka za njegovu stvarnu vrijednost, ali ako ga već ima? mo?e poslu?iti.

awacs 17-02-2009 02:50 PM

Quote:

Originally Posted by Rasta (Post 235448)
Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora.

Čuj, i opis mikrofona i primeri su odlični. Nisam se sretao sa SolidTube-om, ali ubedio si me da je to koristan mikrofon.

E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno :)

Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno...

He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih.

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 04:57 AM.