Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Unit 5 jos malo Jazz-a (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26177)

HeatMan 06-02-2009 03:17 PM

Re: Unit 5 jos malo Jazz-a

Quote:

Originally Posted by conn (Post 234257)
Hvala na kritici. Sto se tiche bass bubnja, ovih dana cu probati onu foru sa zvucnikom pretvorenim u mic pa cu javiti rezultate.
Inache sam bubanj je ozvucen klasichno overhead na otprilike 1m iznad chinela i za bass bubanj Stagg mic iz kompleta za bubanj. Overi su Behringer C2. Sam bubanj stoji u "sobi za bubanj" koja je jako mala ali su solidni rezultati. Kako sam ja ovde novajlija kada budem provalio kako da okachim fotku biche i fotki.

Jos jednom, hvala

idesh na www.imageshack.us nadjesh fotku koju hocesh da kachish (preko browse) i dobicesh gomilu linkova.. izaberesh hotlink for forums i to iskopirash ovde..

pozdrav

awacs 07-02-2009 12:56 PM

Quote:

Originally Posted by conn (Post 234257)
Hvala na kritici. Sto se tiche bass bubnja, ovih dana cu probati onu foru sa zvucnikom pretvorenim u mic pa cu javiti rezultate.
Inache sam bubanj je ozvucen klasichno overhead na otprilike 1m iznad chinela i za bass bubanj Stagg mic iz kompleta za bubanj. Overi su Behringer C2. Sam bubanj stoji u "sobi za bubanj" koja je jako mala ali su solidni rezultati. Kako sam ja ovde novajlija kada budem provalio kako da okachim fotku biche i fotki.

Jos jednom, hvala

Kada se bubanj snima na taj način (OH + bas bubanj) ponekad nije lo?e okrenuti fazu na micu od bas bubnja. Zna da bude vrlo korisno (ponekad). Mada, meni se i ovako sviđa. Dodu?e, malo bih suzio panorame na overheadima, nekako imam utisak kao da stojim ba? kod bubnja, a prostorna slika (roomy sound ?to ka?e Bitch) sugeri?e potpuno suprotno.

I da, klavir je nekako "svuda". Na momente pomislim da je takav patch, na momente mi se učini da je panovan a da ima neki prostor na drugoj strani, ali generalno bi bolje bilo da ima jasno mesto u panorami. Ustvari, "bolje" ne znači ni?ta, govorim o tome kako bih ga ja tumačio u mixu.

Sve skupa - jako udobno i ugodno za slu?anje. Ustvari - meni se jako sviđa.

Pozdrav

RetroMan 08-02-2009 08:56 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 234251)
...nego i jazz je muzika

Ako bas nema druge.

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 234251)
... dosta vishe elektronike

Ovo je greska u interpunkciji, to se pise: "dosta, vishe elektronike"

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 234304)
I da, klavir je nekako "svuda". Na momente pomislim da je takav patch

Verovatno i jeste, steta sto i klavir nije pravi, ali i ovako zvuci sasvim zadovoljavajuce.

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 234304)
Sve skupa - jako udobno i ugodno za slušanje.

+1 zbilja osvezavajuce, posebno duvaci, osim sto imaju dobru boju, dobro drze i stim, sto je retkost (bar iz mog iskustva).

RM

voomighty 16-02-2009 11:48 AM

:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Tiki the Boyler 24-03-2009 12:19 PM

Sjajno!

Drago mi je da se priča razvija!

Veliki pozdrav iz Banjaluke!

conn 24-03-2009 01:38 PM

Hvala Tiki,

bio sam u BL ali mi je tvoj kolega rekao da si u Sarajevu tako da mi je zao da se nismo videli. U svakom slucaju drago mi je da si me prepoznao.

Pozdrav

FrankoPanko 24-03-2009 06:57 PM

Svaka cast! Vrhunska izvedba! Dosta slusam ovakav stil glazbe u zadnje vrijeme. Mozda bi za moj ukus trebalo dodati u miksu malo "rooma" na bubanj (overheads) i na braseve (solo dionice) jer mi zvuce na trenutke previse "close miking", kick bih mrvicu podebljao.
Ostalo je super!

Inovative_kg 24-03-2009 09:28 PM

Sjajno, zaista sjajno :) .. Ovi C2 uopste nisu loshi.. :)

All times are GMT +1. The time now is 01:40 AM.