![]() |
Re: Cubendo pitanje
Pa moze, promenom tog statusa na kanalu (recimo snimis 2 takta sa linear, pa onda prebacis na musical pa snimis, itd. - primer dajem).
|
auč, to je put u pakao
|
O cemu vi?
Salite se malo, a? :) Jel pricamo o "satic-notica" temi? Mozes usnimavati sve kako ti volja jer to nema veze sa samim usnimkom. Desi se da recimo zelis da izmenis tempo celom projektu (ovo realno ima smisla jedino u demo varijanti, posto se sve preko 2 bpm razlike cuje u kvalitetu zvuka) i ti popalis "notice" i lepo promenis tempo, a audio isprati to lepo kao midi (osim sto se sjebe zvuk). To kako se sta usnimava, nema veze sa tim, vec je u pitanju olaksica u editingu. Recimo... Radim pesmu i na pocetku sam. Uradim bubanj, nasnimim neki harmonski instrument, tipa klavir ili tako nesto... Odsviram "neki" bass i "neku" gitaru, cisto da vidim kako to radi muzicki... Onda shvatim da mi je tempo spor/brz i ja lepo, da ne bih opet usnimavao "pilot" instrumente, lepo "klik" na satic, on postane notica i lepo nastavim sa usnimavanjem klavijatura... A to da li je upaljeno ili ugaseno i koliko puta, nema ama bas nikakve veze, barem ja nisam osetio nikakve komplikacije tokom svih ovih godina kako koristim tu pogodnost... Mozda vas nisam dobro razumeo, pa ne pricamo o istoj stvari, ali verujem da nisam pogresio... |
Quote:
aj videcu da uradim neshto.. hvala ti za ovo.. samo gde se to beshe menja? sad sam sve pomeshao.. na prozoru od samog aranzera gore desno (ugao) ili na onom "satu" kako ga neki zovu.. pusa |
Sale...
Ako pouzdano znas tempo aranzmana koji je podmixan u trake, samo iskljucis "noticu", ona postane satic, promenis tempo i lepo stavis trake na grid... A ako ne znas, iseces jedan loop i ubacis ga u neki loop program, on prepozna tempo i opet isti postupak. Minut posla. |
ne razumesh.. nisu sve trake od pochetka do kraja.. nego sirovo snimljene.. nabacane gore dole levo desno.. bekovi, lead itd..
u jednom stereo kanalu matrica.. koja je u potpuno levom tempu u odnosu na tempo u kom je nismano.. e, sad.. jedino shto je meni padalo na pamet.. je da zalepim sve snimke iz svakog kanala.. i tek onda da promenim tempo.. medjutim, to mi je problem jer je vecina tih stvari ili za baciti ili za doraditi.. dakle, ako hocu da stisham (il da pomerim u vremenu) npr jedno parche vokala u kanalu 1, moram da otvorim tu novu "traku" (u kojoj su sve ostale) da nadjem taj deo koji mi smeta, pa tek tu da sechem i da nameshtam.. kapiram da mi nije najpametnije reshenje, i da postoji bolje ispred mene.. al mi ne pada na pamet.. poshto jako retko to i radim.. ali kad se neko tako zajebe i donese mi tako snimljenu stvar na mix, tu nastaje problem.. ako me kapirash.. |
A da li znas u kome je tempu stereo traka?
Ako znas (a i ako ne znas, saznas kako sam ti objasnio...), lepo odseces je do pocetka sempla, iskljucis na svim kanalima "notice", a da ostanu "satici", namestis tempo koji treba, selektujes sve trake, a onda tu stereo traku namestis na grid i sve ostale jednako sa njom dodju tacno gde treba. "Piece of cake" ;) |
znachi nije neki stretching u pitanju? hvala.. kapirao sam da postoji jednostavnije reshenje..
to je valjda ovo o chemu artur pricha.. poz |
Pa "jeste streching", ako sija nota i "nije streching", ako ne sija sat. Za tvoj konkretan slucaj ne treba ti streching, a opet ti kazem, vrlo je jednostavno i treba ti od 1 do 3 min vremena. Desilo mi se to dosta puta da klinci donesu neku matricu podmixanu i oce da repuju preko, ili imaju matricu i vec neke vokale koje im je poslao "neko" od "negde". Pa je matricu radio "neko", pa exportovao, a onda "neko drugi" importovao u default Nuendo projekat od 120 bpm (a pesma 95bpm, na primer) i nasnimao neke vokale, a onda to sve zavrsi kod "nekog treceg" (mene) na jos snimanja i mix. Kako god, implicira na totalni amaterizam, ali se desava vrlo cesto, a ovo je nacin na koji se to resi dosta brzo.
|
upravo ti o tome pricham..
samo shto ovi shto mi donose to bash i nisu amateri.. zato i ne mogu da skapiram koji im je.. inache, ja nabadam tempo po sluhu.. par puta promenim i ubodem.. nemam neke loop programe.. tj ne znam ni koji program da iskoristim za to, a kamoli kako da mi izrachuna tempo.. moze i da se u tap tempo-u izrachuna isto.. al mene smara da udaram po tastaturi/mishu.. poz |
All times are GMT +1. The time now is 10:01 AM. |