![]() |
Re: Apsorpcioni materijali
Hallo boggy
Vidim da je to jako popularno. ja sam bio vec na njohov stranici. PITANJE ali to sto su napravili je ubiti vise konstrukcija zdracni jastuk i tako dalje nego sto je materijal ili??? mogo isto tako postaviti na prvi konstukciju i vunu?? i kasetne decke od knaufa naprimjer?? pozz Denis |
Quote:
Znaci, ta njihova konstrukcija moze da funkcionise dok je samo ljudski glas izvor buke.. ili cega vec... mozda udarci kasike o tanjir (trpezarije)... itd... za sve ostalo , prema azmafonu se, ja licno, ponasam kao prema bilo kom masovnom apsorpcionom materijalu... tipa kamena, staklena, poliesterska vuna... kad mi je tanko, stavim duplo, troduplo itd... Realno, kvalitet azmafona potice od samog materijala, koji nije nikakav spektakl, da se razumemo, ali je, kao takav, poznat proizvod u gradjevinarstvu, i ima ga i u inostranstvu u skoro pa identicnom obliku (cak i boja i "tekstura")... tako da je samo dobro sto ga ne moramo uvoziti, jer bi kostao deset puta skuplje... vec ga imamo kao domaci proizvod... I pored svega toga... on izadje skuplje od kamene vune slicne gustine.... to treba imati u vidu. Crteze i skice na njihovom sajtu, realno, smatram samo nekim osnovnim primenama, ali ne apsolutno dovoljnim principima na kojim bi se baziralo sredjivanje akustike jednog ozbilljnog audio studija ili rezije... sto nema veze sa kvalitetom materijala, nego informacijama koje firma Azma nudi na svom sajtu, a koje nisu preterano informativne... za pocetak. Do saznanja o karakteristikama materijala, sam dosao sopstvenim iskustvom, ukljucujuci i merenja. Koristim samo "sirov" materijal, na ono sto pise na sajtu ne obracam preteranu paznju. pozdrav bogi |
kad je vec rec o azmi...
da li neko zna gde ima u novom sadu da se kupi? |
pa azmafon nije nista drugo nego pamuk i koristi se u industriji reci auto i cesto je na perilicama.
Boggy Dali imas technicke podatke od azmafona. To bi me strasno zanimalo kada vec od tome tako pricas. Pozz Denis |
Quote:
|
Quote:
na Limanu u onoj ulici gde je i route 66 (kod keja) |
@ quake
@ dawid hvla :grin: |
All times are GMT +1. The time now is 10:01 AM. |