![]() |
Re: Primena Hardwerskog EQ u DAW (external FX; Waves Q-Clone)
Quote:
Ne igram se sa presetima Q-Clone, nego capture-ujem MCI JH500 eq. Naravno, to nije Neve 1073, ali je pristojan EQ. E sad... to što dobijem sa Q-Clone mi zvuči identtično onome što se čuje sa EQ-a sa koga je napravljen impuls (u ovom slučaju, MCI)... Ipak, nisam siguran da je baš potpuno isto jer je dvadeset do 6 ujutru, a ja čačkam podešavanja, poredim... itd.. u nekom starom projectu. Šta će mi sve to? Ne znam... valjda zato što dokon pop i jariće krsti.. u dvadeset do šest ujutro :) , eventualno može (u mom sličaju) da se primeni ako u projectu hoću da radim neke kanale sa MCI EQ, jer imam jedan MCI, a ne tuce :) |
Razumem ja tebe, ali izgleda da sam ja bi konfuzan.
Ti si pustio sa Q Clon da snimi krivu na eq-u, i on je napravio impuls krive eq-a koji si postavio po signalu kojio si propustio kroz njega. On je napravio impuls na osnovu shots-a. I onda to primeni na tvoju informaciju, kako to radi? Tako sto uradi morfing tvog originalnog signala sa impulsom. Na prvu loptu to ce tebi da zvuci identicno (naravno kada je jedna informacija u pitanju). Pravi je test, ako uzmes aranzman sa N broj kanala. I za svaki kanal (ili ti instrument) napravis krivu i snims sa Q Clone-om. E onda ne sve te N kanale ukacis Q Clone i pripadajuci impuls (trebao bi da imas rezoluciju,ajde da kazem blizu, kao na MCI mixeru). E probaj to da smiksas, pa da vidis da postoje stvari gore od Rolanda 880! |
Quote:
Dakle... biju ko neće :D Preslušaću i uporediću sutra (danas) opet ovo, a ako je tako, vraćam se staroj metodi... MCI na grupu preko external FX... mada ga ne koristim ni tako, već koristim UAD EQ-e, Waves API i Waves SSL... ali ovo... čisto sporta radi, čačkanja i istraživanja :) |
Cela prica je vrlo stara. Pocelo je sa revolucionarnim Korgom M1. Tj. PCM-ovima. I dan dans su oni (PCM-ovi) zakon za tezge. Ali probaj da uradis ceo arnzman na G1000. sve to lici ne neke zive instrumente. Cak 1 po 1 rekao bi da je jako dobro. Ali napravi ceo aranzman i probaj da ga smiksas, a usput dodaj nesto zivo, recimo vokal. I pusti to da svira u nekim realnim, recimo kucnim uslovima (a nedao bog emitovano radio difuznim sistemom), osta samo vokal (zasto)! Najlon kesu dobijes besplatno uz kilo krompira u Maxi-ju.
|
chek, aj da vidim dal je moja teorija tachna kad ste vec tu i prichate o tome.
impuls ne moze da reaguje kao prava analogija, iako je dizajniran po istoj, jer se sprava svaki put drugachije ponasha, u zavisnosti od dinamike, kvaliteta signala (harmonika i tranzijenata) i same oscilacije u jachini signala. impulsni reverb moze da prodje, ali impuls sprava (tipa: eq, studer 2" trakash, neko besno pojachalo itd), koje reaguju potpuno drugachije na svaku promenu u signalu, jednostavno ne moze biti kvalitetan kao sama sprava.. teorija tachna ili netachna? mislim, po nekoj logici da bi napravio impuls samog ponashanja sprave (sa jednim setovanjem) sam fajl bi morao da tezi bar 1 gb jer bi bio skup shotova, sinusoida (i ostalih wave forma) razlichitih jachina i frekvencija. mislim, ne znam da bilo koji "konvoluzijski sempler" pushta sweep i slichno na razlichitim jachinama.. uglavnom su to shotovi.. jel tako? :? pozdrav |
To sto su uzorci na bazi shots-a, je jedan deo problema. Mnogo veci problem je morfing. Tj. sto ustvari on zvuk generise od shots-a, uzorka (ili ti smpla) a originalna informacija samo modulira sempl. Elem PCM, ili ti, na toj bazi rade svi (nesmem to nazvati sintesajzerima) PCM emulator. A to su ti Japanci, tipa Rolanda, Korgova tj. Profeci, G 1000, itd. Znaci svi oni koji nisu klasicni oscilator sintevi vec PCM-ovi.
Ovde cu pozvati u pomoc Slowstara, da nam podrobnije objasni detalje. A on ce nam velikodusno pomoci pod uslovom da hvalimo Mac. Ziveo Mac. |
inache, razmishljam da uzmem novi main computer i da to bude mac.. :)
poz |
Quote:
bas bih voleo kad bi neko objasnio ovo za EXTERNAL FX jer sam probao nekolicinu puta sa lexom....preko spdifa ali ne uspeh.... |
Quote:
|
a u racunanju latencije,na lexiconu ti signal mora biti 100% dry :wink:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:32 AM. |