Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Great River MP-1NV preamp (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25367)

Rhino 02-12-2008 06:49 PM

Re: Great River MP-1NV preamp

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 227630)
best buy je DAV BG-1

Jesi ga probao licno? Predpostavljam da jesi.... Procitao sam o njemu neke fine stvari, ali ga nisam cuo licno... Meni izgleda interesantno u svakom slucaju..

Kres7787 02-12-2008 09:19 PM

Quote:

Originally Posted by bezsmisla (Post 227711)
ja sam isto na slepo kupio to i nisam se pokajao i ne bih ga prodao nikako :D....jedino bih zamenio mic

Dejane, poslusao sam sample sto si poslao. Prvo hvala a drugo, da pa zvuce vokali fino toplo, atmosfericno. Cujem da si stavio i reverb, delay preko pa pretpostavljam da si to malo mixao? Ali svejedno, cuje se da je popunjeniji vokal. Muski i zenski.

Hvala,

Manley 03-12-2008 07:24 AM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 227712)
Jesi ga probao licno? Predpostavljam da jesi.... Procitao sam o njemu neke fine stvari, ali ga nisam cuo licno... Meni izgleda interesantno u svakom slucaju..

imam ga i dosta puta kada sam van studia uparim ga sa apogee duet-om i uvek se iznenadim rezultatima...

cena novog je 550eu...eee da li je za vasu vrstu muzike i vase usi, morate nazalost sami da probate

OFF 03-12-2008 09:20 AM

Na sta lici taj DAV po karakteru?

gorjan 03-12-2008 03:07 PM

Quote:

Originally Posted by Kres7787 (Post 227574)
Nakon dosta muke i propalih opcija dosli smo na:
Great River MP-1NV

Da li neko ima taj preamp, i ako ima, da li ima nesto snimljeno sto bi se moglo poslusati?

na ovoj mojoj pesmi "Dođi mi dođi", vokal je snimljen sa kombinacijom Violet design Black knight i Great river, pa sve to u m-audio deltu66. A na "S.O.S." i "Zivot nije holivudski film" je sve isto, samo je preamp UA SOLO610. Eto, pa poslusajte na www.myspace.com/goranjanca
pozdrav

Kres7787 03-12-2008 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by gorjan (Post 227817)
na ovoj mojoj pesmi "Dođi mi dođi", vokal je snimljen sa kombinacijom Violet design Black knight i Great river, pa sve to u m-audio deltu66. A na "S.O.S." i "Zivot nije holivudski film" je sve isto, samo je preamp UA SOLO610. Eto, pa poslusajte na www.myspace.com/goranjanca
pozdrav

Fina pjesma (Doji mi dodji)! A kombinacija je bliska nasoj samo sto cemo mi ili Vintage ili Standard uzeti. Odlicno. Vokal zvuci profi, pun, topao i tako to. Znaci sve ono sto mi zelimo postici a nemamo. : ) Sad pitanje koliko su ta dva drukcija od Black Knighta. Sigurno jesu...

U subotu imamo session sa tim micima u ducanu, pa cemo vidjeti.

Bitch 03-12-2008 03:51 PM

Quote:

Originally Posted by Kres7787 (Post 227818)
Fina pjesma (Doji mi dodji)! A kombinacija je bliska nasoj samo sto cemo mi ili Vintage ili Standard uzeti. Odlicno. Vokal zvuci profi, pun, topao i tako to. Znaci sve ono sto mi zelimo postici a nemamo. : ) Sad pitanje koliko su ta dva drukcija od Black Knighta. Sigurno jesu...

U subotu imamo session sa tim micima u ducanu, pa cemo vidjeti.

amethyst vintage - no1 - prirodan, prelep sound
amethyst standard - malo otvoreniji, u principu preproduciran za vokale i sl, nekom mozda zasmeta malo jacih 3k, ali to secnes notchem i mirna backa
black knight - tvrd, bezlican, fali mu lep decay, nije toliko 3D kao ametist, podseca me na 414 po zvuku, samo sto 414 ipak ima malo prirodniji decay...

slobodno amethyst, nema greske :) a preamp.... manje vazno, great river, why not, ali nemoj ici na tube preamp ako ti je jedini. ako nije, moze

pozz

Kres7787 03-12-2008 04:02 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 227820)
amethyst vintage - no1 - prirodan, prelep sound
amethyst standard - malo otvoreniji, u principu preproduciran za vokale i sl, nekom mozda zasmeta malo jacih 3k, ali to secnes notchem i mirna backa
black knight - tvrd, bezlican, fali mu lep decay, nije toliko 3D kao ametist, podseca me na 414 po zvuku, samo sto 414 ipak ima malo prirodniji decay...

slobodno amethyst, nema greske :) a preamp.... manje vazno, great river, why not, ali nemoj ici na tube preamp ako ti je jedini. ako nije, moze

pozz

Je li imas neki sample mozda? Hvala na objasnjenju/komentaru.

Preamp ce biti jedini da... :banghead:

Bitch 03-12-2008 06:24 PM

imam negde, nadjem pa ti saljem :)

Manley 03-12-2008 06:25 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 227782)
Na sta lici taj DAV po karakteru?

original moj deda ;) prek izgledom, a mekan u dusi ;)

All times are GMT +1. The time now is 08:10 AM.