Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   koji preamp odabrati? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25350)

redwater 30-11-2008 11:45 PM

Re: koji preamp odabrati?

pozdrav max-u...verovatno si u pravu...zaleteo sam se...

i naravno uvek imate re20 od electrovoice-a...

Max 30-11-2008 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by redwater (Post 227386)
pozdrav max-u...verovatno si u pravu...zaleteo sam se...

i naravno uvek imate re20 od electrovoice-a...

Ha ha ... eno ti i GR i Api ji kod Arthura .... i 441

A htedoh da napisem RE ..... ali ga je na testu ( za vokale ) 441 toliko za 3 klase preshishao , da nisam imao srca da ga stavim :) .... na duvacima se bolje drzi ....

Pozdrav

redwater 30-11-2008 11:48 PM

Mogicje al chovek pomenu duvache...pa rek'o...

choi 01-12-2008 12:08 AM

hvala na odgovorima. majk i prostorija kažeš? za prostoriju nam je manje više jasno. treba ih sredit i to je to. e sad.... majkovi. imamo to što imamo. nismo imali u planu mijenjat ih. misliš li da apsolutno nema smisla uzimat preamp tog ranga pored majkova koje imamo? dakle radi se o sm57, beta 57 i SE 2200. ako je tako to nam drastično mijenja planove.

P.S. evo linka pa slobodno poslušajte i komentirajte šta smo dosada izvukli iz ovog što imamo. snimka je daleko od gotovog. malo je miksana u uradi-sam stilu.
http://www.strategyinformer.com/test...ta_mixdown.mp3

Max 01-12-2008 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by choi (Post 227394)
.....misliš li da apsolutno nema smisla uzimat preamp tog ranga pored majkova koje imamo? dakle radi se o sm57, beta 57 i SE 2200. ako je tako to nam drastično mijenja planove.

Definitivno tako mislim .....

Kupite ozbiljan vokalni mic .....nema smisla gurati mic od 150 e u pre od 1500 e ... bolje gurati mic od 1500 e u pre od 150 ..... bilo kada :)

A kazem vam Rode Classic II ili Violet Amethyst vintage ili sl .... i jedam Shure sm7 .... uz ove 57 mice .... malo sredite sobu i dobicete daleko bolje usnimke .....

Pozdrav

Kres7787 01-12-2008 12:31 AM

Hvala na pomoci kao prvo. Evo da uskocim sa drugog threada.

Dali smo nesto vise za SE2200 ali dobro to je jos daleko od tih kvalitetnijih mica koje spominjes. Ali zar su toliko oni neupotrebljivi? Znaci tu toplinu, punoću koju trazimo bi dobili sa tim Rode Classic II i slicnim u tom rangu, a ne preko preampa (bar ne u toj mjeri)?

Ako preamp daje 5-10% onda tih $2000 za 737 ne dolazi u obzir.

Imamo ponudu od 1000 EUR'a za full akusticki tretman u sobi... E sad, full akusticki tretman znaci jako puno za vokale i trube, ali jako malo za el gitare (preko mica; Beta 57). Kao sto je kolega napisao 90% je clean el gitara, tako da tu onda nema pomoci osim tih par postotaka preko ampa izvući?

Beta 57 nam je sasvim ok odradio posao jer mi se zvuk cini identican i kako se cuje i sa pojacala na uho. Ne bi istukao novcanik za 10% poboljsanja.

redwater 01-12-2008 12:38 AM

pa poenta vam je da sve karike u snimajucjem lancu budu jake...soba-svirach-instrument-majk-pre-ad conver....a ja se zaleteo sa skupljim preovima u tom smislu...dobro bi bilo ono shto vam je max rekao...stavka po stavka...tako na kraju imate sve super...

Max 01-12-2008 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by Kres7787 (Post 227402)
Hvala na pomoci kao prvo. Evo da uskocim sa drugog threada.

Dali smo nesto vise za SE2200 ali dobro to je jos daleko od tih kvalitetnijih mica koje spominjes. Ali zar su toliko oni neupotrebljivi? Znaci tu toplinu, punoću koju trazimo bi dobili sa tim Rode Classic II i slicnim u tom rangu, a ne preko preampa (bar ne u toj mjeri)?

Da , ali najbolje je da probate i da se uverite sami .... pozajmite dobar mic , ili platite 1 sat u lokalnom studiju gde postoji dobar mic .... donesite matricu i neka vas pevac otpeva nekoliko tejkova ..... bice vam jasnije .....

Opet , da li ce to biti toplije .... zavisi kako ga mixate .... ali da ce zvucati bolje , hoce ..... Se nije bas mic za pohvalu ......

Quote:

Ako preamp daje 5-10% onda tih $2000 za 737 ne dolazi u obzir.

Uz Avalon 737 dobijate i kompresor i eq .... to zapravo vredi dosta vise od preampa .....

Quote:

Imamo ponudu od 1000 EUR'a za full akusticki tretman u sobi... E sad, full akusticki tretman znaci jako puno za vokale i trube, ali jako malo za el gitare (preko mica; Beta 57). Kao sto je kolega napisao 90% je clean el gitara, tako da tu onda nema pomoci osim tih par postotaka preko ampa izvući?

Pa pazi .... ja kad snimam gitare .... ide 57 ili slican na zvucnik ... ali ide i kondenzator na metar od njega .... mozda i neki ribon ? ( ni oni nisu skupi ) pa se od toga pravi zvuk, kad se snimaju duvaci onda RE ili 441 , a opet neki kondenzator na metar ..... a ako se to radi , onda i prostorija opet utice na signal .... znaci , preko prece , naokolo blize :)

A kad to SVE zavrsite .... i naucite da radite na tome ..... onda ce vam biti i mnogo jasnije koji i kakav preamp da kupite .....

Quote:

Beta 57 nam je sasvim ok odradio posao jer mi se zvuk cini identican i kako se cuje i sa pojacala na uho. Ne bi istukao novcanik za 10% poboljsanja.

Kad dodjete do toga da vam fali BAS tih 10 % , onda cete se istrositi za preamp :)

Pozdrav

choi 01-12-2008 12:59 AM

dakle, na?a potraga za preampom je zasad zavr?ila. momci, osjećam se ko da ste mi oteli igračku iz ruku ;) ok, vidjet ćemo ?to se da napravit dalje.

Max 01-12-2008 01:01 AM

Quote:

Originally Posted by choi (Post 227406)
dakle, naša potraga za preampom je zasad završila. momci, osjećam se ko da ste mi oteli igračku iz ruku ;) ok, vidjet ćemo što se da napravit dalje.

Zao mi je sto sam vam pokvario planove , naj bolje je da poslusate sami negde pa da donesete odluku , ali ovo je neki , meni naj logicniji put .....

Ili u prevodu .... tako bih ja uradio ... :)

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 07:56 AM.