Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Terensko snimanje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25279)

STUDIOTON 24-11-2008 07:46 PM

Re: Terensko snimanje

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 226662)
nedavno sam snimao 18 kanala (44.1 24bit) na eksterni usb2 hard bez frke...vise od 3 sata kontinuirano.

isto je u igri bio ff800 a sa njim behringer ada8000

moci ce i na laptop direktno (5400 rpm disk) ali OBAVEZNO mora da bude ukljucen write cache na disku (testirao sam snimanje 24 kanala preko 3 sata).

pisao sam nedavno u arthurovom threadu o visti upravo o ovoj situaciji.

gde se ukljucuje taj write cache? cemu to sluzi pa mora da bude ukljuceno?

lesha 24-11-2008 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 226665)
gde se ukljucuje taj write cache? cemu to sluzi pa mora da bude ukljuceno?

u device manageru idi na properties za hd

STUDIOTON 24-11-2008 08:03 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 226668)
u device manageru idi na properties za hd

vec je ukljuceno .. stiklirano kao enabled

STUDIOTON 24-11-2008 09:03 PM

malo sam testirao i u jednom trenutnku u stanju mirovanja .. nista nisam radio .. odjednom je pukla konekcija izmedju lap topa i ff-a .. iz cista mira ..

Posle sam snimao nesto, malo testirao i sve je radilo dobro ..

Uhh .. sve mi ovo nekako nesigurno .. i ona varijanta .. APP .. Ako Prodje,Prodje .. a ne svidja mi se ta vrsta kockanja:confused:

Bitch 24-11-2008 09:30 PM

Matori, sve velike i vaznije gigove radi sa jednim ili dva bekapa. Npr ja imam uvek dva alesis hd24 riga, jedan master, drugi adat thru, a jedan PC ili mac sa nekom analog kartom direkt sa spliterra, ako oba alesisa puknu (sto se zna desiti, npr ako 220v postane 219v :) )
Bekap, bekap, bekap :-) nadji splitter, i splituj se u dve masine. Nek backup bude desktop sa jeftinom presonus kartom ili sl.
... Bolje imati prosecan quality snimak, nego high quality neusnimak :)

Pozz

STUDIOTON 24-11-2008 09:39 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 226674)
Matori, sve velike i vaznije gigove radi sa jednim ili dva bekapa. Npr ja imam uvek dva alesis hd24 riga, jedan master, drugi adat thru, a jedan PC ili mac sa nekom analog kartom direkt sa spliterra, ako oba alesisa puknu (sto se zna desiti, npr ako 220v postane 219v :) )
Bekap, bekap, bekap :-) nadji splitter, i splituj se u dve masine. Nek backup bude desktop sa jeftinom presonus kartom ili sl.
... Bolje imati prosecan quality snimak, nego high quality neusnimak :)

Pozz

Mrzi me da nosim rudaw , to bi 99% odradilo kako treba .. ali me toliko mrzi da sve to nosim da eto pravim alternativnu varijantu .. za spliter je super ideja kao i za backup .. videcu sta cu vec .. imam jos 7 dana ..

zvincic 24-11-2008 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 226670)
malo sam testirao i u jednom trenutnku u stanju mirovanja .. nista nisam radio .. odjednom je pukla konekcija izmedju lap topa i ff-a .. iz cista mira ..

Posle sam snimao nesto, malo testirao i sve je radilo dobro ..

Uhh .. sve mi ovo nekako nesigurno .. i ona varijanta .. APP .. Ako Prodje,Prodje .. a ne svidja mi se ta vrsta kockanja:confused:

kupi novi kvalitetan firewire kabel a ako i dalje puca veza posudi neki laptop koji pouzdano radi sa firefaceom...nema se smisla kockat jer ce murphy, po obicaju, spizdit stvar!

evo, mozes bit siguran da toshiba a200 radi ko ura...a ima i texas instruments firewire kontroler...

drugi neka dopisu ako imaju iskustva sa pojedinom kombinacijom...i ako im se da :)

e, da...sjetio sam se da sam jednom pokusavao snimat sa firefaceom na jednom polurasturenom acer laptopu i svako malo je pucala veza (crvena host lampica na ff)...

STUDIOTON 24-11-2008 10:31 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 226681)
kupi novi kvalitetan firewire kabel a ako i dalje puca veza posudi neki laptop koji pouzdano radi sa firefaceom...nema se smisla kockat jer ce murphy, po obicaju, spizdit stvar!

evo, mozes bit siguran da toshiba a200 radi ko ura...a ima i texas instruments firewire kontroler...

drugi neka dopisu ako imaju iskustva sa pojedinom kombinacijom...i ako im se da :)

e, da...sjetio sam se da sam jednom pokusavao snimat sa firefaceom na jednom polurasturenom acer laptopu i svako malo je pucala veza (crvena host lampica na ff)...

vidis meni se ta crvena lampica nije palila .. samo se cuo onaj prepoznatljiv zvuk kao kada izvadis neki usb uredjaj .. i izgubila se veza .. ali je sve vizuelno bilo kao da je sve u redu ..

zvincic 24-11-2008 10:32 PM

nasao sam da taj tvoj laptop ima Ricoh fw kontroler ...to bi trebalo da radi...ali...:wink:

zvincic 24-11-2008 10:33 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 226682)
vidis meni se ta crvena lampica nije palila .. samo se cuo onaj prepoznatljiv zvuk kao kada izvadis neki usb uredjaj .. i izgubila se veza .. ali je sve vizuelno bilo kao da je sve u redu ..

probaj drugi kabel :wink:

All times are GMT +1. The time now is 04:28 AM.