![]() |
Re: Star Wars!!!
ja sam nešto kontao da finalni mix radi ipak samo jedan lik na kraju, od gotovih premixa. Tako bar piše u knjizi o dialogue editingu koju sam uzo sa Amazona.
|
Evo ovako (sto se Amerike tice):
- jedan covek radi miks u produkcijama nizeg budzeta, sto je skoro standard u NY-u, odakle je autor pomenute knjige; - dva coveka rade skoro sve 'normalne' produkcije u LA-u, jedan miksa dijalog i muziku (on je glavni), drugi mixa FX; - tri coveka rade miks u najvecim studijima, na onim ogromnim konzolama, ne znam tacno kako dele posao u tom slucaju. Ako je potpisano vise od tri coveka kao re-recording mixer, onda je sva sansa da su se menjali u toku miksa, a ne da je vise od trojice radilo u bilo kom trenutku. Ako cemo da kazemo da je neko 'radio zvuk', to je onda supervising sound editor. On je keva i cale, a sound designer je montazer zvuka sa specijalnim zadatkom, obicno snimanja i pripreme originalnih zvuka na terenu, ili synth-generisanja i manipulisanja zvukom za neke 'kreativnije' momente u filmu. |
hmm, oćeš reći da kad je više od jedan čovek za konzolom, oni rade istovremeno? Živo me zanima kako ovo izvode, kako se raspodele kad je play i kad je stop i sl :) btw postao sam novopečeni fan ADR-a :da:
|
Quote:
http://www.skysound.com/ A evo neke mini reporta?e o postprodukciji (i miksu) kratkometra?nog filma Gordo u tom postrojenju: http://www.youtube.com/watch?v=OuGEyedeDQY Zabavno je videti koliko ljudi je anga?ovano u sound departmentu jednog malog kratkog filma... |
Quote:
|
uvek mi je super da se podsetim Skywalker kompleksa! Kakvo preterivanje!!
- 80 Pro Tools sistema!! - 10 sound design / editing soba - 36 sound editing soba - folley stage - 6 dubbing stages - screening room sa 300 sedista! - scoring stage sa mestom za orkestar od 13 - 4 mixing studija - 12 Synclavier sistema !! :shock: :shock: :shock: :shock: |
All times are GMT +1. The time now is 06:34 PM. |