![]() |
Re: BH eurosong 2009, prava
Quote:
Meni ovo mirise kao da BHRT hoce da odkupi sva prava a pogotovo "100% publishing deal" sa 1500 Eura i onda oni primaju svu naknadu od javnog izvodjenja/emitovanja. Mozda grijesim!? Mnogi mozda misle da je ovo nista/ne vazno, ali ipak je bolji "orao na grani" nego "vrabac u ruci" kad je ESC u pitanju. Mozda pjesma super prodje, engleska verzija se pocne vrtiti na zapadu itd. a autorska naknada na zapadu je ipak puno bolja/veca nego na Balkanu. |
Re: BH eurosong 2009, prava
Quote:
Npr. ovaj ugovor sto BHRT nudi je katastrofa, najgori koji postoji. SVE bukvalno SVE su uvalili pod 1 ugovor (Clan 8) a za sve tacke treba najmanje 5-10 ugovora. Covjece sve hoce/uzimaju za 1500 Eura. Ovo moze samo idiot koji ne zna napisati "prava" da podpise, bez pregovaranja. Ja znam da nebi podpisao nista bez da imam advokata uz sebe. Sigurno nebi ni bilo nista od ugovora kad bi se pojavio sa advokatom, hehe, ali dokle ce je.at muzicare/producente/kompozitore itd.... ustvari dokle ce/mo pustati da ih/nas yebu?! Da li uopste ima advokata/pravnika u Ex-Yu sto su specijalizirani za muzicku industriju? Jeste da je industrija K.... ali eto. Na zapadu niko ozbiljan ne radi bez advokata. Mozda glupa pitanja (ustvari postoje samo glupi odgovori) ali ne zivim dole a interesuje me. |
All times are GMT +1. The time now is 05:02 PM. |