Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Pro tools pitanje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25197)

Dexxy 22-11-2008 12:14 AM

Re: Pro tools pitanje

Ja nikako da se snadjem sa lokatorima...Znam da ih postavim, ali neznam da ih pozivam po brojevima osim misem...

DaBear 22-11-2008 08:46 AM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 226274)
Ja nikako da se snadjem sa lokatorima...Znam da ih postavim, ali neznam da ih pozivam po brojevima osim misem...

mislim da je; tacka pa memory location broj ili tacka, m loc broj pa opet tacka...zavisno od mode-a u kom si..

Kal-el 22-11-2008 10:15 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 226272)
drzis CTRL i odaberes small / medium / large / itd..i svi se povecaju.
Mislim da je to dugme..ja i ne gledam kad radim, a imam PT keyboard pa ne znam jel su isti dugmici...mislim da je to.

samo nece ti stati sve stati na ekran:D

ista fora za kad hoces da mutiras / soliras sve..itd...

Ne mogu da verujem da ne postoji neki skrol (kao u svim programima) kojim mozes da kontrolises koliko hoces da zumiras ili odzumiras... Mnogo glupo,
da li su to resili u HD Pro tools-u?

dvuckovic 22-11-2008 01:37 PM

Pa postoji. ctrl+alt+strelica gore ili dolje

kVu 23-11-2008 01:49 AM

Quote:

Originally Posted by Kal-el (Post 226294)
Ne mogu da verujem da ne postoji neki skrol (kao u svim programima) kojim mozes da kontrolises koliko hoces da zumiras ili odzumiras... Mnogo glupo,

ne znam "po pixelima" kako da po vertikali sredis zoom.. al kad drzis alt onda zumiras sve kanale.. isto je i za solo/mute itd... shift+alt je kad hoces da zumiras samo kanale koje si obelezio (nisam siguran 100%, stao mi mozak sad :) )... lokacije pozivas sa tacka-broj markera-tacka... markere dodeljujes sa enter na numerickoj tastaturi... po sirini zoom ti je apple znak+[ ili ]... ili ako si u a....z modu - r i t slova...

i tako dalje i dalje i dalje... :)

Kal-el 23-11-2008 08:28 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 226309)
Pa postoji. ctrl+alt+strelica gore ili dolje

Hvala! To sam trazio.

peca 16-12-2008 11:48 AM

Quote:

Originally Posted by Kal-el (Post 225949)
zaboravio sam da napomenem da koristim Mac-a... Ali prebacio sam se na shortcut-e za mac-a, tako da sam ok, samo jos da isprobam. Hvala!

Ja koristim mac-a i radim sa protools-om
kliknes na traku i pritisnes E ali ako ti to ne radi onda pritisnes N da bi ukljucio tu opciju pa onda E

peca 16-12-2008 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by Kal-el (Post 226294)

Ma mozes koliko hoces da zumiras i vertikalno i horizontalno
Ja imam hd protools i to kod mene nije problem.Probaj sa misem izmedju trake levo gde pises nazive trake na pr izmedju audio 1 i audio 2

InsaneEyes 24-03-2009 01:48 PM

da li neko zna postoji li jump komanda u PT 7?

znaci pritisnem play od 0:00, timeline ide recimo do 2:00 gde je ta neka jump komanda a kursor skoci odmah na recimo 3:00.

znaci obican GOTO, jel postoji?

kravadinka 24-03-2009 03:39 PM

Pa imas lokatore, ili kako se vec zovu... Stavis kursor na mesto koje zelis da obelezis i klinkes Enter, ali ono desno na NumPad, izbacice ti opciju za pamcenje lokacija...

All times are GMT +1. The time now is 03:57 PM.