Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Stigo Minimoog OS!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25098)

milos 12-11-2008 09:00 PM

Re: Stigo Minimoog OS!!!

Kaci demose da cujemo pilu:wink: :D

HeatMan 12-11-2008 09:16 PM

svaka chast!

u sv sl, ako ti ne uspe sa muzikom, baci se na fotografiju...

poz

RetroMan 12-11-2008 09:16 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 225107)
Hoću i ja !!!

Meni ne treba. :da:

RM

Moritz 12-11-2008 11:17 PM

Svaka cast!!! :)
Mada vidim ja tamo u pozadini i jednu drugu "svemirsku" zverku A.....

relis 13-11-2008 06:34 AM

Cestitam!

Neki vele da OS zvuci bolje starinski od Voyagera. Mozda umisljaju, ne znam..

Neki dan sam opet svirao Voyager i, nakon dosta vremena, dopao mi se sint, ponovno. U glavi sam ga uspoređivao s mojim ATC-X-om; zvuci kruce i konkretnije, zbog brzih envelopa i "tvrđeg" oscilatora. Filter je isto slicniji originalu nego na ATC-X-u. Plus, kombinacija HP i LP odjednom je uvijek bila uzitak. Međutim, kad bi morao birati, izabrao bi Studio Electronics, cisto zbog karaktera zvuka kojemu tezim i raznolikosti.

To sto OS nema MIDI, ne smatram losom stvari (niti dobrom). Sjetim se kad sam MS20 tjerao Hz/V sa Pulse+. Koji uzitak, to je bila preciznost!

gregor z 13-11-2008 09:54 AM

Quote:

Originally Posted by relis (Post 225214)
Neki vele da OS zvuci bolje starinski od Voyagera. Mozda umisljaju, ne znam..

U biti nisam nikad usporedjivao....ali znam da ima obični Voyager AD/DA memory recall system...a to mu sigurno ru?i resoluciju....tako , da je verovatno OS "či?či", jer nema nikakve "digitalije" u njemu.....samo volta?e i pulsevi......
Oba dva zvuče fenomenalno.....meni se samo vi?e svidja OS....nekako mi ne pa?e LCD i touch pad i light show koji ima obični Voyager...

Quote:

Originally Posted by relis (Post 225214)
To sto OS nema MIDI, ne smatram losom stvari (niti dobrom). Sjetim se kad sam MS20 tjerao Hz/V sa Pulse+. Koji uzitak, to je bila preciznost!

Kako imam četiri analog sekvencera, kenton pro 2000 i doepfer mcv 1, mi to ne predstavlja nikakav problem.....morao sam samo podesit keyboard scaling, jer je na gornjim oktavama malo lo?ije radio pitch tracking....
Sa Kentonom je absolutno "tight" u timingu kad ga furam sa midijem....

Nadam se da ču danas stiči snimit nekakav demo....totalna mi je gu?va u studiju.....sigurno za vikend....

Pozdrav,

Gregor

clusterchord 14-11-2008 01:54 AM

1 Attachment(s)
cestitam Gregor.... drago mi je da si zadovoljan.. a i sad ce tata to brzo da proba kad cemo opet snimati.. vrtio sam prije nekog vremena Roginin Voyager (imam demo), bas me zanima imali razlike u karakteru tonskog zvuka sounda :D:rolleyes:. to da su kontrole smooth, bez steppinga, to je sigurno obzirom da nema memorije i ADC/DAC ova koji pretvaraju.. fantasticno za real time tweaking za vrijeme trackinga :wink: . u svakom slucaju hebeno izgleda.

a par dana ranije, u istom tom studiju, Kit KARson i Tex Viler.. sreto?e se da snime JP-4 kroz distroziju i popiju koju na koncertu Jeana Michela na ?aru:

gregor z 14-11-2008 09:41 AM

hehe.....vidi nas veseljake....super je ispao taj JP 4.....na kraju sam stavio dve različite snimke hard left-right......total kul stereo....poslat ču ti demo sa novim vokalima za nekoliko dana...

Idem sad spojit mobius , da mogu snimit neku sekvencu sa Minimoogom popodne....:dance:

Mika Technika 14-11-2008 02:57 PM

veselje!

gregor z 17-11-2008 11:41 AM

evo jednog veoma brzo napravljenog demota.....samo sam vrteo knobove i experimentirao.....nije ba? ne?to ali mo?ete dobit neku osnovnu ideju....

Kad stignem napravit ču neki bolji.....sada imam previ?e posla

Pozdrav ,

Gregor

signal flow: minimoog u radial JDI i onda u neve 1073 DPA i onda u Apogee AD16x....Sekvencer Future retro Mobius......

https://rcpt.yousendit.com/625753102...5126a633c8c58b

All times are GMT +1. The time now is 05:08 PM.