Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   ik multimedia ARC (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25036)

DeMa 08-12-2008 04:11 PM

Re: ik multimedia ARC

Tocno Max

Pozz

DeMa 08-12-2008 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by percival (Post 224361)
"Kupio" sam ARC pa me zanima jedna stvar.Prije njega me u prostoriji stvarno ubijalo 130 hz i sto se toga tice stvarno je pomogao.Sada je sound dosta flat ali kada napravim mix i slusam negdije dalje sve ima previse basa(vjerovatno nisam navikao na flat).Dali bi bilo moguce da iza Arc stavim neki EQ i s njim dodam basa jer sam nasao negdije da se flat i flat ljudskog uha dosta razlikuju.
evo slika flata ljudskog uha(ako to je to uopce)
Attachment 4194

Hallo

To sto si ovdje naveo je fletcher munson krivulja.
Ubiti je sa tom mhetodom dokazo da cojek raslicite frekvencije razlicito jako cuje. i ako je signal uvjek isto jak.
Posto je to pshoakustika sa tvojim problemom nema nikakve veze.
Jedino ti priostaje da se sjednesi malo slusas dok se ne previknes.

Pozz
Denis

Pule 11-12-2008 06:56 PM

A kako je sa ostatkom spektra? Cini se da se sa ECM8000 dobijaju drugaciji rezultati od zamisljenog sa ARC-ovim mjernim mikrofonom. Ne znam da li rade, trebali bi, ali bilo bi pozeljno da je svaki mikrofon tocno kalibriran na paket koji se kupi od IK multimedije.

DeMa 12-12-2008 06:39 PM

Quote:

Originally Posted by Pule (Post 229130)
A kako je sa ostatkom spektra? Cini se da se sa ECM8000 dobijaju drugaciji rezultati od zamisljenog sa ARC-ovim mjernim mikrofonom. Ne znam da li rade, trebali bi, ali bilo bi pozeljno da je svaki mikrofon tocno kalibriran na paket koji se kupi od IK multimedije.

Hallo

svaki microfon ima svoju karateristiku, pa i taj od IK. noramalno da je njihov mic kalibriran na taj program ja ga jos mosam video pa tko da ti neznam reci dali se moze drugi korisit.

Kako mislis ostatak Krivulje??

Pozz
Denis

opustenzy 13-12-2008 07:37 AM

ja sam koristio Arc uz rodu nt1000 i pokupi on sve suvisne frekvencije ali naravno ono sto fali treba dodati dobrim eq.

alavuk 13-12-2008 09:00 AM

ja sam "merio" sa ovim mikrofonom :D drugog ni nemam ali izgleda da je "uradio" posao

DeMa 13-12-2008 10:37 AM

Oprostite sto vam moram ovako reci.
S tin micovima vam nema koristi mjeriti jer nemaju karakeristiku koja je potrebna za to.

Mikrofon mora imat karateristiku kugle da bih pouzdano dobijo informacije sobe, Jer vas soba zanima.

Pozz
Denis

alavuk 13-12-2008 11:03 AM

hvala na informaciji , ali ja nemam "kuglu" opustenzy je igrom slucaja moj prvi komsija , pa nam posalji jednu kuglu pa cemo da izmerimo :]

alavuk 13-12-2008 01:55 PM

nego zaboravili smo svi jedan / dva faktor/a a to je lanac do zvucne karte i sama zvucna karta ...

mozda gresim ???

opustenzy 13-12-2008 02:39 PM

Sto kaze komsija Alavuk daj nam tu kuglu pa da probamo :P

All times are GMT +1. The time now is 03:00 PM.