Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   povezivanje rme ff 800 i kompjuter (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24793)

clusterchord 22-10-2008 11:52 PM

Re: povezivanje rme ff 800 i kompjuter

Slowstar, Fireface800 NORMALNO vozi na on-board FW400 port. dva komada takodjer. za to je tvornicki previdjen. i normalno stane u taj bandwith.

dodatno, FW800 mu iskljucivo treba ako hoces da vozis dva komada i to na 96kHz. FW800 ili dodatna karta za FW400.

slazem se da FW karta nikakva velika investicija, ali cemu potrositi PCI slot za nesto sto ti (mozda) ni ne treba, prije nego li si i probo dal uopce radi... malo besmisleno ..

slowstar 23-10-2008 08:01 PM

Jeste Cluster, tacno je sve sto kazes, mislio sam samo da kazem da (ako na kompu postoji) veze FF800 na FW 800 port, tako da bude odvojen od ostalih FW ako i na njih nesto "kaci"
Inace, sto se RME FF800 tice, bukvalno je FENOMENALAN, kako kazu "set & forget" i radi odlicno, latenciju cak ne mogu ni da cujem, a sa LOGICom se slaze fantasticno, uopste nista iz FF800 softa ne koristim, sve ide iz LOGIC-a

silicon science 23-10-2008 08:18 PM

K'o sto Cluster kaze, ubodi i probaj, nista ne kosta:wink:

STUDIOTON 23-10-2008 09:40 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 222183)
Inace, sto se RME FF800 tice, bukvalno je FENOMENALAN, kako kazu "set & forget" i radi odlicno, latenciju cak ne mogu ni da cujem

Apsolutno stojim iza ovoga ..

Arthur 24-10-2008 04:23 AM

da, stvarno je brz taj buffer.

spidermusic 24-10-2008 11:06 AM

Od kada imam FF800 koristim FW port na Asus-ovoj ploci i nemam nikakvih problema. Zato je najbolje probati kako sistem radi, pa ona kupovati naknadne i dodatne kartice.

peruzza 24-10-2008 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 222238)
Od kada imam FF800 koristim FW port na Asus-ovoj ploci i nemam nikakvih problema. Zato je najbolje probati kako sistem radi, pa ona kupovati naknadne i dodatne kartice.

Ili proveriti koji je chip na FW kontroleru na plochi. Neko je vec rekao da TI kontroleri rade posao. Agere kontroleri na nekim ASUS-ovim P35 plochama NE RADE sa FF800 (lichno proverio), tako da, ako vec kupujete RME, dodajte josh neku kintu za PCI FW kartu i problem reshen!!!
Pozdrav!

allegrosteva 24-10-2008 05:01 PM

Naime-imao sam m-audio project mix, sve je radilo kako treba dok nisam morao da menjam plocu i cpu.Od tada mi se desavalo da pri usnimavanju se cuje neki grozan sum i krckanje.Probao sve i na kraju kontaktirao m-audiov support center (koji stvarno radi fenomenalno).Oni su mi rekli da je razlog najverovatnije to sto na novijim asusovim plocama fw port deli isti irq sa (ja mislim)video kontrolerom, a windows ne nudi opciju da se se dodeli neki slobodan irq(ne znam zbog cega).Kupio pci-fw adapter i od tada nisam imao problema.Kad sam kolegi Kidranu prodao p-mix njemu se desila ista stvar.I gle cuda-on isto ima asus p5k plocu.Ja sam svoj ff800 prikljucio na port na ploci i nisam imao problema(kao kod p-mixa) dok nisam poterao 26 analognih izlaza, onda je poceo da pravi probleme.
Elem najjednostavnoja varijanta ti je da pogledas u device manageru da li je irq na fw portu samo njegov ili ga deli sa jos necim.Ako deli moj ti je savet da uzmes pci-fw karticu

All times are GMT +1. The time now is 05:29 PM.