Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Nesto kao virtual aranzer??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24697)

akordeonista 18-10-2008 06:08 PM

Re: Nesto kao virtual aranzer???

Ja imam problem sa konverzijom Korgovih ritmova ako imaju Chord Variation (CV 1,2,3,4,5,6) a neki ritmovi mi imaju po 3-4 CV-a. Nesto Style Works pokazuje problem pri konverziji tih ritmova. Desava li se to i tebi?
Jos jedna mana OMB10 je ta sto ritam 7/8 prima samo po dvotaktima, ne moze nikako da se namesti da procita samo jedan takt i nastavi dalje. To je problem kad su prelazi u pitanju, pritisnes Fill In a OMB umesto da odsvira jedan takt i nastavi dalje varijaciju koju si odredio, posle Fill-a ima pauzu od 1-og takta i tek onda nastavlja da svira varijaciju.
Problem je u tome sto mu Beat metar (one lampice kod oznake za tempo) kuca u cetvrtinama a ne u osminama pa tako fakticki imas takt 7/4 a ne 7/8. Da bi uskladio Beat metar i svirku, morao bi da snimis ritam u taktu 7/4 i duplo ubrzas tempo! To samo po sebi ne bi bilo problem da metronom OMB10 nije limitiran na 250 otkucaja u minuti (125 otkucaja u taktu 7/8) sto je sporo za veci deo repertoara u ovom ritmu!

akordeonista 19-10-2008 12:34 AM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 221317)
Steta samo sto OMB cita samo Yamahine ritmove. Kad konvertujem ritmove sa Korga retko kad dobijem zadovoljavajuci rezultat.

Probaj da izbrises sve kontrolere na trakama u ritmu, trebalo bi da pomaze! Meni se desavalo da na ritmu prave problem gitare (posto koristim Real Guitar u kom odredjene midi poruke prave "dar-mar") ali kad izbrisem kontrolere na samoj traci te poruke sam ritam ne salje na Real Guitar i nema problema!
Pretpostavljam da sve te kontrolere u Korgu namestaju zbog njegovih boja koje trpe odredjene izmene tona u zavisnosti od kontrolera!

Tribal_kg 19-10-2008 02:30 AM

Probacu mada poceo sam i sam da experimentisem sa pravljenjem ritmova.

A sto se tice sedmica (7/8), mislim da imam par komada koje rade kako treba. Vecina zajebava kod prelaza ali imam par koje su okej. Videcu da proberem pa da ti okacim ako hoces.

akordeonista 19-10-2008 11:27 AM

Koristis li neki sempler za boje u svojoj kombinaciji? Ako da, interesuje me koji i kako si konvertovao semplove za njega?
Probao sam sa Awave Studio-om da konvertujem semplove za Emulator X2 (njega koristim) ali ovaj nema taj format (.Exb)? Imas li neku ideju kako to uraditi?

Tribal_kg 19-10-2008 11:44 AM

Ja koristim Direct Wave. Njega sam poceo da koristim jer nijedan drugi nije citao konvertovane boje kako treba. :shock:
Mozda da probas da konvertujes u neki format pa onda u Extreme Sample Converteru da prebacis u format za Emu X2?

Inovative_kg 24-10-2008 06:23 PM

Quote:

Originally Posted by sinewave (Post 220599)

Ja ovo nisam kapirao kao klasican aranzer.. Jedino da ucitas MIDI u njega pa da biras instrumente koji sami po sebi ( bar prema mom misljenju ) nisu nista posebno.. Ako se odluci za tako nesto, meni je mnogo bolje da svakom od midi kanala u sekvenceru dodeli zaseban VSTi ( naravno, dobrog kvaliteta )..Ja nigde u bandstandu nisam video spremljene ritmove i tome slicno,mada mozda gresim, jer se nisam previshe baktao sa bandstandom ( koristio sam ga samo na jednom karaoke partiju kada sam midije pustao kroz njega i za takav posao mi je bio skroz oke :) ).

All times are GMT +1. The time now is 08:34 AM.